نظر عبدالوحيد الرضحی، خبرنگار راديو اروپای آزاد - رادیو آزادی در عراق، روز چهارشنبه در شهر العماره در جنوب اين کشور به ضرب گلوله کشته شد.
آقای الرضحی، دومين خبرنگار سرويس عربی راديو ارپای آزاد – راديو عراق آزاد - است که در هفت هفته گذشته مورد هدف قرار می گيرد.او به هنگام تهيه گزارش از کارگاه آموزشی روزنامه نگاری مورد سوءقصد مردان مسلح قرار گرفته است.
مردان ناشناس، آقای الرضحی را در حال عبور از خيابان در مقابل هتل «العروسا» مورد هدف قرار داده و سپس به سوی جمع خبرنگاران که در مقابل اين هتل ايستاده بودند، آتش گشودند.
يک شاهد عينی گفت که مهاجمان، چهار گلوله به نظر عبدالوحيد الرضحی شليک کردند و او در دم جان سپرد، اما ساير روزنامه نگاران که بعد از پايان کارگاه آموزشی روزنامه نگاران، مقابل در هتل تجمع کرده بودند، تنها مجروح شده اند.
نظر عبدالوحيد الرضحی پيشتر از سوی گروههای عراقی به دليل کار برای رسانه های خبری غیرعراقی و همچنين تسليم نشدن در برابر خواسته های افراطيون، تهديد به مرگ شده بود.
از اين خبرنگار ۳۷ ساله، سه فرزند به جا مانده است.
مرگ در راه خبررسانی
جفری گدمين، رييس راديو اروپای آزاد – راديو آزادی، در پيامی، کشته شدن همکار عراقی راديو عراق آزاد را به خانواده اش تسليت گفت.
در پيام آقای گدمين آمده است: «آقای الرضحی مورد قبول و احترام همه همکاران در راديو اروپای آزاد - راديو آزادی است. ما در نبود او به سوگ نشسته و ياد او را گرامی می داريم.»
به گفته آقای گدمين، الرضحی با به خطر انداختن جان خود، تلاش داشت به جهان بگويد که هر روز در زندگی روزانه مردم شهر او – العماره - که در استان ميسان قرار دارد، چه می گذرد.
جف گدمين خاطر نشان کرد: «من قتل الرضحی را در خيابان شهری که او عاشقش بود، محکوم می کنم. او خبرنگاری از جان گذشته و شجاع بود. بهترين کاری که برای گراميداشت او می توانيم انجام بدهيم، ادامه دادن راه اوست.»
عبدالوحيد الرضحی دومين خبرنگار راديو اروپای آزاد است که در يک ماه و نيم گذشته توسط نيروهای افراطی در عراق کشته می شود.
پيشتر، افراطيون، خانم خميلا محسن خلف، که سابقا برای تلويزيون عراق کار می کرد را نیزمورد حمله قرار دادند. جنازه اين همکار راديو اروپای آزاد در روز ۵ آوريل در غرب بغداد کشف شد. خميلا خلف ۵۰ ساله، مادر ۳ فرزند بود.
در شرایطی مشابه خميلا خلف، الرضحی نیز از خبرنگاران شناخته شده در عراق بود. الرضحی در کنار همکاری با راديو اروپای آزاد – راديو آزاد عراق، در آژانس خبری «الصوت العراق» (صدای عراق) و روزنامه «الصباح الجديد» ( صبح تازه) هم کار می کرد.
او همچنین مسول سازمان غيردولتی روزنامه نگاران جوان بود که توسط دولت عراق بنيانگذاری شده است.