لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۰۲

اقتصاد آلمان از نگاه صندوق بین‌المللی پول


نمودار سقوط سهام در بورس فرانکفورت
نمودار سقوط سهام در بورس فرانکفورت
صندوق بین‌المللی پول در گزارش ویژه‌ای درباره اوضاع اقتصادی آلمان پیش‌بینی می‌کند که رشد اقتصادی آلمان در سال جاری میلادی حدود ۲.۵ در صد کاهش و در سال ۲۰۱۰ رشدی بسیار ناچیز خواهد داشت.

به گزارش صندوق بین المللی پول احتمالا اقتصاد آلمان از سوی رکودی سنگین و طولانی تهدید می‌شود که پیامد آن افزایش درصد شمار بیکاران است.

بر پایه این گزارش در سال جاری میلادی شمار بیکاران در آلمان به ۸.۵ در صد و در سال ۲۰۱۰ از این هم فراتر رفته و به بیش از ۹ درصد خواهد رسید.

صندوق بین‌المللی پول در گزارش ویژه خود در باره اقتصاد آلمان پیش‌بینی می‌کند که کاهش تقاضا برای کالاهای سرمایه‌ای در جهان و کاهش تقاضا برای کالاهای مصرفی در داخل آلمان بسیاری از واحدهای تولیدی آلمان را با مشکل روبه‌رو خواهد کرد. زیرا بر اساس این گزارش مصرف‌کنندگان آلمانی برای هضم پیامدهای شوک اقتصادی ناشی از بحران جهانی به زمان نیاز دارند.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از چگونگی آهنگ رشد اقتصادی آلمان کمی بدبینانه‌تر از پیش‌بینی‌هایی است که کارشناسان اقتصادی آلمان و دولت آلمان در باره چشم‌انداز اقتصاد آلمان ارائه داده‌اند.
پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از چگونگی آهنگ رشد اقتصادی آلمان کمی بدبینانه‌تر از پیش‌بینی‌هایی است که کارشناسان اقتصادی آلمان و دولت آلمان در باره چشم‌انداز اقتصاد آلمان ارائه داده‌اند.

صندوق بین‌المللی پول اما از تمهیدات دولت آلمان در ایجاد شبکه امنیتی مالی و مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای مقابله با بحران اقتصادی ستایش می‌کند و اقتصاد آلمان را ستبر و مقاوم می‌خواند و پیش‌بینی می‌کند با توجه به وضعیت خوب اقتصاد آلمان در چند سال گذشته، آلمان براین بحران اقتصادی هر چند با آهنگی آهسته چیره خواهد شد.

کارشناسان صندوق بین‌المللی پول همزمان اما حجم نقدینگی اختصاص داده شده برای مقابله با بحران را کمتر از توان مالی آلمان ارزیابی می‌کنند و بر این نظر هستند که آلمان بیش از اینها می‌توانست نقدینگی برای مقابله با بحران به کار گیرد.

در گزارش صندوق بین‌المللی آمده است که بحران مالی جهانی نقاظ ضعف زیادی از نظام بانکی آلمان را آشکار کرده است از جمله نشان داد که باید در ساختار سیستم بانکی آلمان تجدید نظر شود و با کوچک کردن بانک‌های ایالتی از تأثیرگذاری آنان بر ثبات مالی و پولی کشور کاسته شود.

اقتصاد آلمان سومین اقتصاد قدرتمند جهان پس از آمریکا و ژاپن است. آلمان قدرتمندترین کشور در صادرات کالاست و سالانه حدود یک هزار میلیارد یورو یعنی تقریباً پنج برابر بودجه کل ایران صادرات دارد.
XS
SM
MD
LG