ایرانیها برای کسب رکوردی دیگر در کتاب رکوردهای جهانی گینس، روز جمعه بزرگترین ساندویچ شترمرغ دنیا را در تهران تهیه کردند ولی به گزارش خبرگزاری رویترز، قبل از آن که در کتاب گینس ثبت شود آن را خوردند.
به گزارش رویترز، خوردن قسمت هایی از ساندویچ باعث شد تا ناظران ثبت کتاب رکورد گینس که روز پنجشنبه برای ثبت جهانی این رکورد وارد تهران شده بودند، نتوانند آن را دقیقا متر کنند.
این ساندویچ عظیم، همزمان با دومین جشنواره بینالمللی غذا و تندرستی در پارک ملت تهران تهیه و در میان شهروندان تهرانی توزیع شد. دو سر آشپز و ۳۲
آشپز، با همکاری دو هزار نفر، این ساندویج به عرض ۱۵سانتیمتر و طول ۱۵۰۰ متر را تهیه کردند.
رکورد ثبت شده تهیه بزگ ترین ساندویچ، ۱۳۷۸ متر و ۳۴ سانتیمتر است که اردیبهشت ماه امسال در ایتالیا تهیه شد.
برای آماده کردن ساندویچ عظیم ایرانی که کار طبخ آن از ساعت ۵ صبح به وقت تهران آغاز شد و تا ظهر ادامه یافت، از ۷۰۰ کیلوگرم گوشت شترمرغ، ۷۰۰ کیلوگرم گوشت مرغ،۷۰۰کیلوگرم سس خردل، ۵۰۰ کیلوگرم سس مایونز، ۵۰۰ لیتر روغن مایع ،۱۷۰۰متر نان فیبر دار و ۱۲۰۰ کیلوگرم پیاز استفاده شده است.
گفته میشود این اقدام با هدف ترویج غذای سالم، فرهنگ سازی برای استفاده از گوشت شترمرغ به عنوان گوشت سالم، بدون کلسترول، دارای سطح انرژی پایین وبالاترین سطح آهن و پروتئین عنوان شده است.
کارشناسان تغذیه معتقدند میزان چربی موجود در گوشت شترمرغ، به اندازه نصف گوشت مرغ و یک سوم گوشت گاو بوده و میزان پروتئین و آهن آن در مقایسه با دیگر گوشتها بالاتر است.
در ایران، حدود ۱۳۰ مزرعه پرورش شتر مرغ وجود دارد که پس از چین وآفریقای جنوبی، سومین کشور بزرگ پرورش شتر مرغ در جهان به شمار میرود.
ایران و رکوردهای گینس
تلاش برای ثبت این رکورد در حالی است که چندی پیش، ایرانیها با ارائه یک نقاشی چهار کیلومتری با عنوان «به سوی نور» که به زندگی و تلاشهای پیامبر اسلام میپرداخت، عنوان طولانیترین نقاشی جهان را در کتاب رکوردهای بینالمللی به نام خود ثبت کردند.
پنج هزار کودک همدانی در اردیبهشت ۸۶ برای تهیه این نقاشی همکاری کرده بودند.
سه ورزشکار ایرانی نیز از کسانی هستند که برای خود در میان رکورداران جهان جایی دست و پا کردهاند.
علی دایی به عنوان زننده بیشترین گل ملی، حسین رضازاده به عنوان قویترین مرد جهان و علی شادلو به عنوان برترین شناگر استقامت جهان، نام خود را در کتاب رکوردهای گینس ثبت کردهاند.
رکوردهای غذایی دیگر
شهروندان مسکو سال گذشته به مناسبت ۸۵۹ سالگی شهر خود، پیتزایی به شکل مسکو تهیه کردند و آن را در کتاب رکوردهای جهانی ثبت کردند.
آشپزهای ونزوئلایی هم سال گذشته بزرگترین سوپ جهان را که برای ۷۰ هزار نفر تدارک دیده شده بود، در کتاب رکوردها ثبت کردند.
هندیها در مارس ۲۰۰۸ طبخ یک بریانی ۱۳ تنی را در گینس به نام خود کردند و ۱۲۵۰ آشپز اروگوئهای در آوریل ۲۰۰۸، ۱۲ تن گوشت گاو را کباب کردند و به رکوردداران پیوستند.