لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۰

واکنش واشینگتن و پراگ به سخنان وزير دفاع اتريش


کارل شوارزنبرگ، وزير امور خارجه جمهوری چک (چپ) و گونزو گاليگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا (راست) هر دو از وزیر دفاع اتریش انتقاد کردند.
کارل شوارزنبرگ، وزير امور خارجه جمهوری چک (چپ) و گونزو گاليگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا (راست) هر دو از وزیر دفاع اتریش انتقاد کردند.

انتقاد وزير دفاع اتريش از طرح سپر دفاع موشکی ايالات متحده آمريکا در اروپا، با واکنش منفی آمریکا و جمهوری چک رو به رو شد.


نوربرت دارابوس، وزير دفاع اتریش در انتقاد از استقرار سپر دفاع موشکی آمريکا در شرق اروپا گفته بود که او هيچ خطری را در موشک های دوربرد ايران برای اروپا نمی بيند و در مصاحبه ای با روزنامه «دی پرس»، این طرح را «تحریک کننده» خوانده بود.


به گزارش خبرگزاری ها، گونزو گاليگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، در واکنش به بخشی از سخنان وزیر دفاع اتریش که سپر دفاع موشکی را، «احیا کننده بحث جنگ سرد» خوانده بود گفت: «جنگ سرد پايان بافته است. چنين اظهاراتی مفيد نيستند و ما با فضای استراتژيک نوينی مواجه هستيم که از ما می خواهد تا تفکر جنگ سرد را پشت سر بگذاريم.»


  • «جنگ سرد پايان بافته است. چنين اظهاراتی مفيد نيستند و ما با فضای استراتژيک نوينی مواجه هستيم که از ما می خواهد تا تفکر جنگ سرد را پشت سر بگذاريم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا

همچنين کارل شوارزنبرگ، وزير امور خارجه جمهوری چک، با انتقاد از سخنان وزير دفاع اتريش، به خبرنگاران گفت که طرح سپر دفاع موشکی برای تامين امنيت سراسر قاره اروپا ضروری است.


آمريکا می گويد، سپر دفاع موشکی که قرار است در کشورهای جمهوری چک و لهستان مستقر شود، يک برنامه نظامی برای مقابله با خطرهای ناشی از «کشورهای ياغی مانند ايران و کره شمالی» است.


روزنامه «دی پرس»، روز پنج شنبه به نقل از نوربرت دارابوس، وزير دفاع اتريش، نوشته بود: «آمريکا مسير اشتباهی را انتخاب کرده است. ايجاد سپر دفاع موشکی در اروپا هيچ فايدهای ندارد و بدون هيچ ضرورتی، تنها مباحث جنگ سرد را احيا مي کند.»


وزير دفاع اتريش همچنين گفته بود: «احتمال حملات موشکی از سوی ايران وجود ندارد و اين يک تهديد جدی به شمار نمی رود.»


سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا در اين ارتباط گفت که طرح سپر دفاع موشکی، که در مورد آن با جمهوری چک و لهستان گفت و گو می شود، ماهيتی دفاعی دارد و برای مقابله با تهديدها از سوی خاورميانه احداث خواهد شد.


وی اضافه کرد که آمريکا در اين باره در قبال تمام اعضای اتحاديه اروپا و پيمان ناتو شفاف است و به اين سياست ادامه خواهد داد.



در اين ميان، روسيه به آمريکا و پيمان ناتو پيشنهاد داده است که به جای ايجاد اين سپر دفاعی در اروپا، به طور مشترک از ايستگاه رادار قبله درجمهوری آذربايجان استفاده کنند.


جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا، با بررسی اين پيشنهاد ولاديمير پوتين، همتای روس خود، موافقت کرده است. اين پيشنهاد در نشست سران هشت کشور بزرگ صنعتی جهان در آلمان ارائه شده بود.


کارشناسان آمريکايی و روسی در ماه ژوئیه درباره پيشنهاد روسيه تبادل نظر کردند.


«احتمال حملات موشکی از سوی ايران وجود ندارد و اين يک تهديد جدی به شمار نمی رود.»
وزیر دفاع اتریش

آقای گاليگوس در اين خصوص گفت: «دومين نشست از اين نوع مشورت ها در نيمه ماه سپتامبر برگزار خواهد شد.»


او افزود که واشینکتن می کوشد نگرانی مسکو از طرح سپر دفاع موشکی دراروپا را برطرف کند. مسکو می گويد که هدف اصلی از اجرای اين طرح، ايران نیست و بیشتر روسیه را هدف گرفته است.


اما کارل شوارزنبرگ، وزير امور خارجه جمهوری چک، به خبرگزاری «سی تی کی» گفت که هدف از اجرای طرح سپر موشکی، تامين امنيت اروپا و متحدانش در آينده است.


وی سخنان وزير دفاع اتريش را «يک اشتباه اساسی» توصيف کرد. ورشو و پراگ از اوايل سال جاری ميلادی، مذاکراتی را با آمريکا برای احداث پايگاه موشکی درلهستان و ايستگاه رادار در جمهوری چک آغاز کرده اند.


وزارت دفاع آمريکا اميدوار است که در صورت رسیدن به توافق با این دو کشور شرق ارپا، این طرح تا سال ۲۰۱۳ ميلادی به پايان برسد.


با اين همه، نتايج نظرسنجی ها نشان می دهند که ۶۵ درصد مردم جمهوری چک با استقرار پایگاههای دفاع موشکی در خاک کشورشان مخالفند و نگرانند که احداث سپر دفاع موشکی در اين کشور، جمهوری چک را به هدف تروريست ها تبديل کند.


در همین زمینه

XS
SM
MD
LG