روز جمعه بهای نفت خام سبک در بازارهای آسیایی به زیر ۴۶ دلار در هر بشکه رسید.
کارشناسان نفت پیشبینی میکنند در پی شکست طرح نجات مالی کارخانههای خودرو سازی آمریکا در سنای آن کشور، بهای نفت هر چه بیشتر سقوط کند.
بعد از ظهر جمعه، در سنگاپور بهای نفت خام سبک، برای تحویل در ماه ژانویه، ۲.۴۶ دلار کاهش یافت و به ۴۵.۵۷ دلار رسید.
روز پنجشنبه طرح ۱۴ میلیارد دلاری نجات سه کارخانه بزرگ خودروسازی آمریکا نتوانست رأی لازم را در سنای ایالات متحده به دست آورد و به نگرانیها درباره اقتصاد بحرانزده آمریکا، و به تبع آن کاهش تقاضای نفت، دامن زد.
سازمان جهانی انرژی در هفته جاری اعلام کرد که به دلیل افت اقتصادی کشورهای غربی و همچنین کاهش رشد اقتصادی چین، تقاضای جهانی برای نفت خام در سال ۲۰۰۸ به پایینترین میزان خود از سال ۱۹۸۳ بدین سو خواهد رسید.
با کاهش روزافزون بهای نفت، این گمانهزنی وجود دارد که کشورهای عضو اوپک که نزدیک به ۴۰ درصد عرضه نفت جهان را در دست دارند، در نشست هفدهم دسامبر الجزایر بار دیگر سقف تولید خود را کاهش دهند.
از سوی دیگر، کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت اوپک، نسبت به کاهش تولید کاملا جدی است.
علی النعیمی، وزیر نفت عربستان سعودی، روز پنجشنبه گفته بود که عربستان سعودی در ماه نوامبر سهمیه تعیین شده اوپک را کاملا رعایت کرده است.
به گفته دیوید مور، یکی از برنامهریزان راهبردی کالا در «بانک کامن ولث استرالیا»، اظهارات وزیر نفت عربستان سعودی نشانگر جدیت کامل آن کشور در کاهش تولید است و اوپک نیز کنترل تولید را جدیتر خواهد گرفت.»
با این حال، موفقیت اوپک در کنترل بهای نفت بستگی به رعایت سهمیهها از سوی کشورهای عضو دارد.
از سوی دیگر، روسیه نیز اعلام آمادگی کرده است برای جلوگیری از سقوط بیشتر بهای نفت، با کشورهای اوپک همکاری کند.
روز پنجشنبه دیمیتری مدودیف، رییس جمهوری روسیه، برای هماهنگی با کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، اعلام آمادگی کرد.