لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۶

‌سرکوزی: فرانسه به بخش نظامی ناتو باز می‌گردد


نیکلا سرکوزی در پاریس از تصمیم این کشور برای عضویت کامل در ناتو خبر می‌إهد
نیکلا سرکوزی در پاریس از تصمیم این کشور برای عضویت کامل در ناتو خبر می‌إهد
نیکلا سرکوزی، رئیس‌جمهوری فرانسه، روز چهارشنبه در پاریس اعلام کرد که این کشور به بخش فرماندهی امور نظامی ناتو بازخواهد گشت.

چهل سال پیش ژنرال شارل دوگل، فرانسه را از بخش نظامی ناتو بیرون آورد، اما فر انسه همچنان به لحاظ سیاسی در پیمان آتلانتیک شمالی باقی ماند.

نیکلا سرکوزی با تاکید بر اینکه «بر اراده مستقل فرانسه خدشه‌ای وارد نخواهد شد»، خواستار نقش فعال‌تر این کشور در پیمان آتلانتیک شمالی شد.

مخالفان پیوستن کامل فرانسه به پیمان آتلانتیک شمالی می‌گویند که اگر فرانسه به فرماندهی نظامی ناتو بپیوندد، نمی‌تواند رویکرد مستقلی درقبال کشورهایی چون روسیه و قدرت‌های خاورمیانه داشته باشد و در جنگ‌های احتمالی ایالات متحده باید از خود نقش ایفا کند.
نیکلا سرکوزی گفت: «فرانسه خواستار صلح .و آزادی است و فرانسه می‌داند که دوست و دشمنش کیست. من واهمه‌ای ندارم که بگویم دوستان و متحدان ما پیش از همه، کشورهای غربی هستند.»

نیکلا سرکوزی که به عنوان فرمانده کل قوای فرانسه سخنرانی می‌کرد، افزود: « [با بازگشت به بخش نظامی ناتو] فرانسه نیرومندتر و با نفوذتر خواهد شد. برای اینکه آن‌ها که غایبند همیشه مقصرند. از این رو فرانسه باید به رهبری مشترک بپیوندد به جای اینکه مطیع دیگران باشد.»

رئیس جمهوری فرانسه با این حال گفت که سلاح‌های اتمی این کشور -مانند بریتانیا و ایالات متحده- به هر ترتیب بیرون از کنترل و نظارت ناتو خواهد ماند.

نیکلا سارکوزی و همفکرانش معتقدند که پیوستن به فرماندهی نظامی ناتو موجب تقویت نقش پاریس در میان متحدان غربی خواهد شد و به فرانسه امکان بیشتری می‌دهد تا هویت مشترک اروپایی خود را قوام بخشد.

در مقابل مخالفان می‌گویند با پیوستن فرانسه به فرماندهی نظامی ناتو وجهه جهانی این کشور به خطر می‌افتد و فرانسه در نزد جهانیان همچون کشوری مطیع ایالات متحده دیده خواهد شد.

فرانسه در حال حاضر نیز با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی همکاری قابل ملاحظه‌ای دارد. نیروهای فرانسوی در بوسنی، کوسوو و افغانستان و تحت فرماندهی ناتو حضور داشته‌اند.

با این حال خروج فرانسه از فرماندهی نظامی ناتو که به دستور ژنرال دوگل در سال ۱۹۶۶ رخ داد، برای بسیاری از سیاستمداران فرانسوی به عنوان نمادی از استقلال سیاست خارجی این کشور تلقی می‌شود.

در و اکنش به سخنان نیکلا سرکوزی جف مورل، معاون مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا گفت: « گرچه سربازان آنها (فرانسه) شجاعانه در کنار ما در افغانستان جنگیده‌اند، با این حال ادغام دوباره و تمام‌عیار فرانسویان در امور نظامی ناتو خبر خوشایندی است.»

یاپ دهوپ اسخفر، دبیرکل ناتو، نیز با ابراز خرسندی از سخنان نیکلا سارکوزی ادغام کامل فرانسه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی را موجب تقویت هر چه بیشتر این سازمان دانست.

مخالفان پیوستن کامل فرانسه به پیمان آتلانتیک شمالی می‌گویند که اگر فرانسه به فرماندهی نظامی ناتو بپیوندد، نمی‌تواند رویکرد مستقلی درقبال کشورهایی چون روسیه و قدرت‌های خاورمیانه داشته باشد و ممکن است مجبور شود در جنگ‌های احتمالی ایالات متحده مشارکت کند.

نیکلا سرکوزی در پاسخ به این انتقادها اظهار داشت که آلمان نیز با اینکه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ادغام شده است، به همراه فرانسه در سال ۲۰۰۳ با حمله آمریکا به عراق مخالفت کرد.

تصمیم فرانسه برای پیوستن به فرماندهی نظامی ناتو هفته آینده در پارلمان این کشور به بحث گذاشته خواهد شد. رئیس جمهوری فرانسه گفت که پس از بحث و بررسی‌های پارلمان تصمیم خود برای عضویت کامل در ناتو را به اطلاع اعضای این سازمان خواهد رساند.
XS
SM
MD
LG