پس از آلمان، فرانسه نیز پرواز هواپیمایی ماهان را به این کشور ممنوع کرد و با ذکر اینکه ماهان ایر در «جابهجایی نیرو و سلاح به سوریه و دیگر نقاط خاورمیانه» دست دارد، اعلام کرد که هواپیماهای این شرکت از اول آوریل اجازه پرواز از مبدأ یا به مقصد پاریس را نخواهد داشت.
خبرگزاریهای رویترز و بلومبرگ این خبر را به نقل از منابع فرانسوی گزارش کردهاند.
آمریکا از سال ۲۰۱۱ شرکت ماهان ایر را به دلیل «ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران» و «جابهجایی نیرو و سلاح» در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
یک منبع دیپلماتیک فرانسوی به رویترز گفته است: «ما از طریق سرویسهای اطلاعاتی خودمان هم درباره این گونه فعالیتهای ماهان ایر خبرهایی داشتیم و بعد از اقدام آلمان فقط مسئله صحتسنجی مطرح بود».
به گفته رویترز و همچنین بلومبرگ، به نقل از المانیتور، اکنون مقامهای فرانسوی به نتیجه رسیدهاند که تمامی پروازهای ماهان در مسیر تهران – پاریس را از اول آوریل، هفته آینده، ممنوع کنند.
شرکت ماهان ایر تا پیش از این به طور هفتگی چهار پرواز در این مسیر داشت اما خرید اینترنتی بلیتهای این مسیر در وبسایت این شرکت دیگر در دسترس نیست و به نوشته رویترز، دفتر ماهان در پاریس نیز تلفنها را جواب نمیدهد.
به گزارش رویترز، تصمیم به لغو مجوز پرواز ماهان ایر را فرانسه چند سال پیش و در دوره ریاست جمهوری فرانسوا اولاند مد نظر داشت اما پس از امضای برجام و «به دلیل نگرانی از لطمه خوردن توافق هستهای» این تصمیم کنار گذاشته شد.
خبر تصمیم جدید فرانسه حدود دو ماه پس از آن منتشر میشود که آلمان در ابتدای بهمن گذشته اعلام کرد مجوز شرکت هواپیمایی ماهان در این کشور لغو شده است.
تصمیم آلمان با استقبال مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روبهرو شد که در پیام توئیتری، دیگر کشورها را نیز به اقدامی مشابه درباره ماهان ایر که «با جابهجایی سلاح و نیرو در خاورمیانه، از اقدامات مخرب رژیم پشتبانی میکند» دعوت کرد.
آمریکا همچنین چند روز پس از تصمیم آلمان، چهار نهاد را به دلیل ارتباط با هواپیمایی ماهان و نیروی قدس سپاه تحریم کرد.
هواپیمایی ماهان در سال ۱۳۷۱ در کرمان تأسیس شد و نخستین شرکت هواپیمایی خصوصی در ایران معرفی میشود.
به نوشته خبرگزاری رویترز، این شرکت بزرگترین ناوگان هواپیما را در بین شرکتهای ایرانی در اختیار دارد و به برخی پایتختهای اروپایی پروازهایی هفتگی دارد.
دولت آمریکا پس از بازگرداندن تمامی تحریمها علیه ایران، کشورهای اروپایی را زیر فشار گذاشته است تا به این تحریمها بپیوندند.