روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، دوشنبه هجدهم دی در گفتوگو با یک نماینده برجسته پارلمان آلمان، از ارائه شکایت رسمی او علیه یکی از مقامهای ارشد جمهوری اسلامی ایران که در آلمان بستری است، خبر داد.
بر اساس این گزارش، شکایت علیه آیتالله محمود هاشمی شاهرودی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران، به اتهام کشتار مردم ایران تهیه و ارائه شده است.
فولکر بک، نماینده ارشد حزب سبزها در بوندستاگ، پارامان آلمان، به جروزالم پست گفت که شکایت او یکشنبه هفدهم دی رسماً در دادگاه ایالت زاکسن ثبت شده است.
آقای بک افزود که او در شکایت خود، آقای شاهرودی را به دلیل جنایات صورت گرفته در ۱۰ سال ریاست بر قوه قضائیه ایران، شایسته تعقیب قضایی و محاکمه دانسته است.
محمود هاشمی شاهرودی بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۸، با حکم آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران، دو دوره پی در پی ریاست قوه قضائیه ایران را در دست داشت.
فولکر بک، نماینده ارشد بوندستاگ، به جروزالم پست گفته است که در ۱۰ سال ریاست هاشمی شاهرودی بر قوه قضائیه بیش از دو هزار اعدام در ایران ثبت شد؛ افراد زیادی به اتهام محاربه اعدام شدند؛ اعدامهای زیادی نیز علیه کردها و بهاییها صورت گرفت؛ افرادی نیز به اتهام همجنسگرایی با احکام تأیید شده از سوی او اعدام شدند.
به گفته آقای بک، برخی از اعدامها در تناقض آشکار با کنوانسیون حقوق کودکان بود؛ و زندانهای ایران نیز در آن دوره شاهد شکنجههای بسیاری علیه زندانیان بود که مسئولیت این شکنجهها نیز بر دوش آیتالله شاهرودی است.
در دوران ریاست آیتالله شاهرودی بر قوه قضائیه، نه تنها رسانههای مستقل در ایران حق فعالیت نداشتند، بلکه «توقیف فلهای» روزنامههای وابسته به جناح اصلاحطلب نیز صورت گرفت.
به نوشته جروزالم پست، افزون بر شکایت آقای بک که دادستانی ایالت زاکسن باید به آن رسیدگی کند، شکایت دیگری نیز از سوی یک مرکز فرهنگی ایرانیان تبعیدی علیه آقای هاشمی شاهرودی ثبت رسمی شده است.
انتشار عکسی از سوی خبرگزاری ابنا در روز شنبه شانزدهم دی در حالی که رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نیز مجید سمیعی جراح ایرانیتبار مغز و اعصاب بر بالین محمود هاشمی شاهرودی هستند، نشان داد که رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیمارستان خصوصی مغز و اعصاب هانوفر در آلمان به ریاست آقای سمیعی بستری شده است.
فرزند هاشمی شاهرودی حدود سه هفته پیش به رسانههای ایران گفته بود که پدرش برای درمان به خارج رفته اما حال او مساعد است و «جای نگرانی نیست».
در این میان دهها تن از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی ساکن آلمان، در روزهای گذشته با حضور در برابر بیمارستان محل بستری شدن آقای شاهرودی به حضور او در آلمان اعتراض کرده و خواهان دستگیری و محاکمه او شدند.
بهرهمند شدن آیتالله شاهرودی از امکان درمان در بیمارستانی پیشرفته در آلمان در حالی که تظاهرات ضدحکومتی در ایران با کشتهها، زخمیها و دستگیریهای بسیار در جریان بوده، به تیتر نخست شماری از روزنامههای آلمان مبدل شده و اعتراض زیادی برانگیخته است.
در پی این اعتراضها، دولت آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که این مقام ارشد سیاسی در ایران به دلیل یک «بیماری جدی» در این کشور بستری است.
اما فولکر بک نماینده ارشد حزب سبزهای آلمان به جروزالم پست گفته است که اگر دولت ما به چنین فردی که مرتکب کشتارهای جمعی شده است، زیر پوشش درمان مصونیت بدهد، یک اشتباه بزرگ کرده است.
به گفته آقای بک، آلمان نباید به استراحتگاه تندرستی برای ناقضان حقوق انسانی مبدل شود بلکه باید آنها را تحت تعقیب قرار دهد.
فولکر بک رئیس فراکسیون حزب سبزهای آلمان، کارنامهای قوی در دفاع از حقوق ایرانیان دارد و از جمله در گذشته نیز برای جلوگیری از محاکمه رهبران جامعه بهاییان ایران و آزادی آنها تلاش زیادی کرده بود.
آیتالله شاهرودی، ۶۹ ساله، زاده نجف عراق، که بعد از انقلاب ایران از نجف به ایران آمد و با ایجاد مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق، با حکومت صدام حسین در عراق از مقر ایران مبارزه میکرد، از تابستان امسال چند ماه پس از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی، به ریاست نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد.
در برخی از ارزیابیهای سالهای اخیر، از او به عنوان یکی از گزینههای جانشینی رهبری جمهوری اسلامی ایران، نام برده میشود هر چند که بیماریهای اخیر او ممکن است این گزینه را ضعیف کرده باشد.