لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۷

قیمت هر دلار از مرز ۱۹ هزار تومان گذشت


یک روز پس از قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی اتمی، بهای ارز و طلا بار دیگر در ایران اوج گرفته و صبح شنبه ۳۱ خرداد هر دلار آمریکا در بازار آزاد از مرز ۱۹ هزار تومان گذشت.

به نوشته وبسایت‌هایی که بهای ارز را گزارش می‌کنند، قیمت دلار در ساعاتی از روز شنبه به رکورد تاریخی ۱۹ هزار و سیصد تومان رسید و همراه با نوسان بود؛ خبرگزاری‌های ایران عمدتا تنها به قیمت ارز در صرافی‌های بانکی اشاره می‌کنند که در همین راستا، خبرگزاری ایسنا قیمت هر دلار در این صرافی‌ها را ۱۸ هزار و ششصد تومان گزارش کرده است.

کارشناسان اقتصادی روز جمعه با اشاره به تصویب قطعنامه‌ای در شورای حکام آژنس بین‌المللی انرژی اتمی پیش‌بینی کرده بودند که بهای ارز بار دیگر در ایران جهش پیدا کند.

با این حال عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، روز جمعه با انتشار یادداشتی تلاش کرد چنین پیش‌بینی‌هایی را رد کند و وعده داد که این بانک «ارز مورد نیاز فعالان اقتصادی را تأمین خواهد کرد».

رئیس بانک مرکزی ایران در یادداشت خود نوشت: «جو روانی ناشی از قطعنامه شورای حکام آژانس نباید موجب دریافت سیگنال اشتباه بشود».

اما به رغم این «نباید» بهای ارز روز شنبه افزایش یافت و قیمت هر یورو نیز در بازار آزاد به بیش از ۲۱ هزار و دویست تومان رسید.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در نخستین قطعنامه انتقادی پس از برجام، از ایران خواست که دسترسی بازرسان را به سایت‌های مورد نظرشان فراهم کند.

آمریکا در اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد و پس از آن نیز تمامی تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند. جمهوری اسلامی، در مقابل، از اردیبهشت ۹۸، بتدریج تعهداتش ذیل برجام را کنار گذاشته و از سقف‌های تعیین‌شده در توافق هسته‌ای عدول کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارش روز جمعه‌اش با عنوان «ارزش پول ایران در برابر دلار به پائین‌ترین حد رسید» نوشت: پنج سال پیش، هنگام امضای برجام، بهای هر دلار ۳۲۰۰ تومان بود و امروز به رکورد تاریخی بالای ۱۹ هزار تومان رسیده است.

دولت آمریکا با متهم کردن جمهوری اسلامی به «بی‌ثبات کردن منطقه»، «حمایت از تروریسم» و برای توقف «فعالیت‌های موشکی» آن، سیاست فشار حداکثری را در برابر حکومت ایران در پیش گرفته است.

مقام‌های جمهوری اسلامی درباره تأثیر تحریم‌ها اظهاراتی دوگانه داشته‌اند: از یک سو تأکید دارند که آمریکا به اهدافش نرسید و از دیگر سو گاه به گاه از شرایط بسیار دشوار اقتصاد ملی سخن می‌گویند.

هفته پیش اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، گفت درآمد نفتی کشور از سالی ۱۰۰ میلیارد دلار به ۸ میلیارد دلار در سال گذشته رسید.

اسحاق جهانگیری با اینکه در آن سخنان به شدت از تحریم‌های آمریکا انتقاد کرد و عامل اصلی مشکلات اقتصادی را تحریم‌ها دانست اما چند روز پس از آن در تماسی تلفنی با نخست وزیر سوریه به او وعده کمک‌های بیشتری را داد.

XS
SM
MD
LG