ارتش عراق بدون نام بردن از گروه کتائب حزبالله، بازداشت ۱۴ تن را که در حملات متعدد راکتی به منطقه سبز بغداد دست داشتهاند تایید کرد؛ از سوی دیگر گروهی از افراد مسلح با حضور در منطقه سبز خواستار آزادی بازداشتیها شدند.
شامگاه پنجشنبه پنجم تیر ماه گزارش شده بود که نیروهای اطلاعاتی عراق با حمله به مقر «کتائب حزبالله»، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی، در شهرک الدوره در جنوب بغداد، شماری از آنها را دستگیر کردهاند.
«فرماندهی عملیات مشترک عراق» در بیانیهای که صبح جمعه ششم تیر منتشر شد، بدون نام بردن از گروه «کتائب حزبالله»، حمله شب گذشته را تایید کرد.
فرماندهی مشترک عراق که عالیترین نهاد نظارتی بر سازمانهای اطلاعاتی آن کشور است در بیانیه خود گفته است در جریان این حمله ۱۴ تن از کسانی که پیش از این در راکتپراکنیها علیه اهداف دولتی و اماکن دیپلماتیک آمریکا در داخل منطقه سبز دست داشتهاند دستگیر شدند.
این نهاد نظامی – اطلاعاتی عراق گفته است اطلاعات به دست آمده از حملات راکتی قبلی، و همچنین رصد برخی فعالیتها منجر به شناسایی محلی شد که شامگاه پنجشنبه هدف عملیات بود.
این بیانیه درباره هویت افراد دستگیرشده و همچنین موضوع «یک فرمانده ایرانی در بین دستگیرشدگان» اشارهای نکرده است.
خبرگزاری رویترز در ساعات اولیه گزارش داده بود در بین بازداشتشدگان یک فرمانده ایرانی نیز هست.
مقامهای رسمی جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به این خبر نشان ندادهاند اما وبسایت «نور نیوز» که گفته میشود به شورای عالی امنیت ملی نزدیک است، صبح جمعه این خبر را تکذیب کرد.
وبسایت «نور نیوز» این خبر را به نقل از «یک منبع مطلع در استخبارات عراق» گزارش کرد اما نامی از این «منبع مطلع» نبرد.
از سوی دیگر، ساعاتی پس از انتشار خبر یورش مأموران امنیتی عراق به مقر «کتائب حزبالله»، افرادی مسلح بامداد جمعه با ورود غیرقانونی به منطقه سبز بغداد خواستار آزادی بازداشتیها شدند.
در بیانیه فرماندهی عملیات مشترک عراق به ورود این افراد به منطقه سبز نیز اشاره شده و از جمله آمده است: حرکت بدون مجوز افراد مسلح به سوی ساختمانهای حکومتی و همچنین یکی از ادارات ضدتروریسم در داخل منطقه سبز «تجاوزی آشکار» بود و نشانگر اینکه این افراد نمیخواهند به دولت و قانون اساسی عراق و التزامات آن پایبند باشند.
شماری از تحلیلگران سیاسی حمله پنجشنبهشب را که به «عملیات الدوره» مشهور شده، پیام مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق، به جمهوری اسلامی قلمداد کردهاند.
از سوی دیگر گزارشهایی درباره تلاش برخی چهرههای سیاسی نزدیک به ایران برای پادرمیانی منتشر شده و رسانههای عراق به گفتوگوهای پشت پرده نوری مالکی اشاره کردهاند.
«کتائب حزبالله»[گردانهای حزبالله] یکی از گروههای حشد الشعبی است و در بین این گروهها، به جمهوری اسلامی ایران بسیار نزدیک است و مواضعی به شدت ضدآمریکایی دارد.
این گروه در سال ۲۰۰۷ از ادغام چند دسته و هیأت مذهبی شیعی در شهر العماره در جنوب عراق پدید آمد و در سال ۲۰۰۹ در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا قرار گرفت.