لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۲۴

هشدار ارتش اسرائیل: تقویت حضور ایران در لبنان منجر به جنگ خواهد شد


ارتش اسرائیل در هشداری از زبان سخنگوی خود خطاب به مردم لبنان گفته است که سال ۲۰۱۸ میلادی، «سال امتحان لبنان» است و «تقویت جای پای ایران در این کشور به جنگ منجر می‌شود».

پیام هشدار کتبی ارتش اسرائیل به زبان عربی یکشنبه هشتم بهمن در اقدامی غیرمعمول، در برخی از رسانه‌های اپوزیسیون لبنان و منطقه منتشر شد و رسانه‌های اسرائیل نیز آن را بازتاب دادند.

سرهنگ رون منلیس، سخنگوی ارتش اسرائیل، تأکید کرد که در نتیجه سهل‌انگاری حاکمیت لبنان و چشم بستن کشورهای بسیاری در جامعه بین‌المللی، لبنان به یک «کارخانه بزرگ موشک‌سازی» مبدل شده است.

به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، «دیگر تنها سخن از انتقال سلاح، پول و مشورت نیست؛ ایران عملاً در لبنان شعبه خود را باز کرده است».

سرهنگ منلیس خطاب به مردم لبنان نوشته است «سال ۲۰۱۸ امنیت و آینده خود را به وسیله بازی ایران تبدیل نکرده و شکوفایی اقتصادی و پیشرفت سیاسی کشورتان را برای تحرکات دیکتاتور نشسته در تهران و حزب الله که می‌خواهند هژمونی منطقه را به دست گیرند، فدا نکنید».

این سخنگوی ارتش اسرائیل با اشاره به اینکه قیس الخزعلی یکی از فرماندهان حشد الشعبی عراق به تازگی همراه با فرماندهان حزب‌الله به جنوبی‌ترین نقطه لبنان در نزدیکی مرز اسرائیل آمده بود، نوشته است که «این توریسم تروریستی، لبنان را در برابر خطرات جدی قرار می‌دهد».

سرهنگ منلیس افزوده است که ارتش اسرائیل «برای هر سناریویی آماده است... خطوط قرمز ما روشن است... و انتخاب با شما مردم لبنان است».

او از نتیجه انتخابات بهار ۲۰۱۸ لبنان نیز ابراز نگرانی کرد و نوشت «آیا حزب‌الله در سایه سیستم جدید انتخاباتی خواهد توانست اردوگاه سنی را از حکومت کنار بزند و لبنان را رسماً هم به زیر سلطه ایران بکشاند؟»

مقام‌های لبنان هنوز به این مقاله هشدارگونه سخنگوی ارتش اسرائیل واکنش نشان نداده‌اند. اما چند ماه پیش که آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل گفته بود ایران کارخانه موشک نقطه‌زن در لبنان ساخته و در هر جنگ تازه، اسرائیل نه تنها مناطق استقرار حزب‌الله بلکه همه لبنان هدف قرار خواهد داد، مقام‌های ارشد لبنان واکنش نشان دادند.

در آن زمان سعد حریری نخست‌وزیر لبنان گفت که اسرائیل به خوبی می‌داند چنین کارخانه‌ای در لبنان وجود ندارد.

میشل عون، رئیس‌جمهور مورد حمایت حزب‌الله در لبنان نیز گفت که سلاح حزب‌الله «مشروع» است و این سازمان بخشی از دولت و مجلس لبنان است.

آخرین جنگ اسرائیل با حزب‌الله لبنان تابستان ۲۰۰۶، عملیاتی ۳۴ روزه بود که در آن بیش از یک هزار و ۲۰۰ لبنانی و ۱۶۵ اسرائیلی (۱۲۱ نظامی و ۴۴ غیرنظامی) کشته شدند؛ اما خسارات سنگین وارده به لبنان در نتیجه بمباران‌های سنگین اسرائیل زیربناهای لبنان را برای سال‌ها فلج کرد.

دیدار ابراهیم رئیسی با حسن نصرالله در لبنان

انتشار مقاله هشدارگونه سخنگوی ارتش اسرائیل خطاب به حاکمیت و مردم لبنان با روزی مصادف شد که ابراهیم رئیسی؛ تولیت آستان قدس رضوی، در ادامه سفر به لبنان با حسن‌نصرالله دبیرکل حزب‌الله دیدار کرد.

به گزارش المنار، شبکه تلویزیونی حزب‌الله، آقای رئیسی در دیدار با حسن نصرالله، که با حضور محمد فتحعلی سفیر ایران در لبنان، و شماری از سران حزب‌الله انجام شد، از جمله در خصوص تحولات سیاسی منطقه گفت‌وگو کرد.

ابراهیم رئیسی که شنبه هفتم بهمن وارد لبنان شد، با نبیه بری رئیس مجلس این کشور دیدار کرد.

آقای رئیسی که رقیب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بهار امسال ایران بود، شنبه در بیروت گفت که «بر ضرورت حمایت از لبنان در همه زمینه‌ها تأکید داریم»، و افزود که «آینده و سرنوشت مقاومت را "میدان" مشخص می‌کند نه میز مذاکرات».

از نظر جمهوری اسلامی ایران، گروه‌هایی مانند حزب‌الله عضو محور مقاومت هستند، اما این گروه‌ها از سوی آمریکا و بسیاری از کشورهای جامعه بین‌المللی تروریستی شناخته می‌شود.

ایران حامی اصلی حزب‌الله است و حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله چندی پیش گفته است که «سلاح، حقوق، نان، آب و همه چیز حزب‌الله از ایران می‌آید و تا ایران پول دارد، حزب‌الله نیز پول دارد».

در اعتراض‌های سراسری دی ماه امسال در بیش از یکصد شهر ایران، معترضا تأکید می‌کردند که پول ایران نباید صرف کشورهای دیگر شود، و از شعار دادند که «نه غزه، لبنان، جانم فدای ایران»؛ اما مقام‌های ارشد ایران گفته‌اند که این نوع شعارها از «گلوی [بنیامین] نتانیاهو (نخست‌وزیر اسرائیل) بیرون آمده است».

XS
SM
MD
LG