بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز دوشنبه نهم بهمن در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه گفت که اسرائیل پیوسته آماده رویارویی با «خطرات ناشی از ایران و گروههای تروریستی» و در صدر آنها «ایدئولوژیهای صادراتی» از ایران است که «آشکارا خواهان نابودی اسرائیل است».
به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، آقای نتانیاهو گفت که «نه رژیمهای تروریستی و نه مزدوران اعزامی آنها، نمیتوانند اسرائیل را نابود کنند».
او تصریح کرد که کشورش «با همه توان» برای با این خطرات در کنار جهان میایستد تا «آینده بشریت را تضمین کند».
آقای نتانیاهو در آیینی با میزبانی رئیسجمهور روسیه، به مناسبت روز جهانی هالوکاست، کشته شدن شش میلیون یهودی در حکومت نازیها، سخن میگفت.
شنبه این هفته با هفتاد و سومین سالروز آزادسازی اردوگاه مرگ آشویتس، روز جهانی هالوکاست مصادف بود. آشویتس از جمله با تلاشهای شوروی در پایان جنگ جهانی دوم آزاد شد.
رئیسجمهور روسیه و نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه در کنار یکدیگر از نمایشگاه هفتاد و پنجمین سالروز قیام یهودیان و سایر اسیران در اردوگاه مرگ سوبیبور در موزه یهودیت و شکیبایی مسکو بازدید کردند. آقای نتانیاهو در سخنانش اطمینان «صد در صدی» داد که «هالوکاست دیگری رخ نمیدهد».
در این زمینه و به گزارش رسانههای اسرائیل، آقای نتانیاهو گفت که درس عبرت اصلی از روی کار آمدن نازیها، و سپس از شکست آنها، توجه به «نقش زمان و قدرت در ایستادگی در برابر ایدئولوژیهای مرگبار» است.
آقای پوتین به سخنان آقای نتانیاهو در ارتباط با «خطرات ایران» واکنش مستقیمی در برابر دوربینها نشان نداد.
نخستوزیر اسرائیل از پیش گفته بود از فرصت دیدار جدید با رئیسجمهور روسیه برای هشدار نسبت به خطرات «تثبیت حضور ایران در منطقه» استفاده میکند. او همچنین پیش از پرواز به سوی مسکو نیز گفت که «ایران لبنان را به سایت موشکی بدل کرده اسـت».
دیدار نخستوزیر اسرائیل با رئیسجمهور روسیه، چهار روز بعد از دیدار آقای نتانیاهو با دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، انجام شد. دیداری که در حاشیه مجمع جهانی اقتصادی در داووس سوئیس و با محوریت امور ایران و فلسطینیان صورت گرفته بود.
آقای نتانیاهو هفته گذشته در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد، با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه نیز دیدار داشت و در این دیدارها خواستار اصلاح توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران، طبق شروط رئیسجمهور آمریکا شده بود.
دونالد ترامپ ماه گذشته چهار شرط برای ادامه همراهی آمریکا با برجام تعیین کرده بود که عبارتند از: بازرسی از همه سایتهای ایرانی مورد نظر بازرسان بینالمللی، تضمین به عدم نزدیک شدن به سلاح هستهای، همیشگی بودن برجام، و محدودیت برنامه موشکهای دوربرد ایران؛ زیرا به گفته آقای ترامپ، موشکهای دوربرد و برنامه تسلیحات اتمی ایران «جدانشدنی هستند».
در همین حال به گزارش رسانههای اسرائیل، همزمان با دیدار دوشنبه سران اسرائیل و روسیه در مسکو، آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل نیز در یک نشست خبری درتل آویو، نسبت به «تقویت حضور ایران در سوریه و لبنان» هشدار داد اما افزود «همه عواملی را که در سایتهای موشکی ایرانی در سوریه و لبنان هستند، میشناسیم».
پیشتر سرهنگ رونن منلیس، سخنگوی ارتش اسرائیل، در یادداشتی به زبان عربی که روز یکشنبه در رسانههای منطقه از جمله لبنان، منتشر شد، هشدار داده بود که پیامد تقویت حضور ایران در لبنان، جنگ خواهد بود.
دولتهای ایران و لبنان به سخنان دو روز اخیر دولتمردان و فرماندهان ارتش اسرائیل واکنش نشان ندادهاند؛ اما ایران همواره حمایت از حزبالله در لبنان را موجب افتخار دانسته و دولت لبنان نیز با تأکید بر اینکه «کارخانه موشکسازی ایرانی در لبنان وجود ندارد» گفته است که «حزبالله بخشی از مجلس، دولت و جامعه لبنان است».