لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۷

لاوروف: نیروهای خارجی باید هر چه سریع‌تر از مرز سوریه و اسرائیل عقب‌نشینی کنند


اظهارات سرگئی لاوروف در اندیشکده پریماکف در مسکو ایراد شده است
اظهارات سرگئی لاوروف در اندیشکده پریماکف در مسکو ایراد شده است

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، با اشاره به توافق مربوط به ایجاد مناطق امن در خاک سوریه گفته است که نیروهای خارجی باید هر چه سریع‌تر از مناطق هم‌مرز با اسرائیل و اردن عقب‌نشینی کنند.

بخشی از این مناطق در کنترل شورشیان مخالف حکومت سوریه است و بخشی دیگر نیز در تصرف نیروهای بشار اسد و متحدانش از ایران و حزب‌الله لبنان قرار دارد.

در هفته‌های اخیر چند مقام کرملین بر لزوم خروج نیروهای خارجی از خاک سوریه تأکید کرده بودند اما آقای لاوروف روز چهارشنبه نهم خرداد بر «عقب‌نشینی فوری» این نیروها از مناطق جنوب غربی سوریه تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، وزیر خارجه روسیه در سخنرانی‌اش در یک اندیشکده در مسکو، خروج این نیروها را در پیوند با توافق مربوط به ایجاد «مناطق عاری از خشونت» در جنوب سوریه ذکر کرد و گفت که این توافق با همت آمریکا، روسیه و اردن تهیه شد و اسرائیل نیز از همان آغاز در جریان جزئیات آن بوده است.

سال گذشته ایران، روسیه و ترکیه در مذاکرات آستانه برای ایجاد چهار منطقه امن در سوریه به توافق رسیدند اما کمی بعد رسانه‌ها گزارش دادند که نمایندگانی از آمریکا و روسیه به اردن رفته‌اند و در حال مذاکره در این باره هستند.

در آن زمان رویترز گزارش داد که آمریکا پیشنهاد کرده است ایجاد مناطق امن بدون مشارکت ایران و گروه‌های وابسته‌اش پیگیری شود.

سرانجام آمریکا، روسیه و اردن در تیرماه سال گذشته برای ایجاد یک منطقه امن در جنوب سوریه، شامل سه استان درعا، قنیطره و سویدا، توافق کردند.

این سه استان در نزدیکی مرزهای اردن و همچنین بلندی‌های جولان واقع شده‌اند و درگیری در آنها طی ماه‌های اخیر شدت یافته است.

سرگئی لاوروف در سخنان روز چهارشنبه‌اش با تأکید بر اینکه هدف از ایجاد مناطق امن در واقع برقراری ثبات در این مناطق است گفت: «بر همین اساس، تمامی نیروهای غیرسوری باید از آن منطقه عقب‌نشینی کنند و به نظرم باید این موضوع در سریع‌ترین زمان ممکن اتفاق بیفتد».

وزیر خارجه روسیه همچنین تأکید کرد که در حال حاضر مسکو در حال مذاکراتی با مقام‌های آمریکایی و اردنی «دقیقاً در باره همین موضوع» است.

جمهوری اسلامی ایران در طول هفت سال جنگ سوریه یکی از دو پشتیبان کلیدی حکومت بشار اسد بوده و نیروهایی نظامی به آن کشور اعزام کرده است. اسرائیل بارها گفته است تثبیت حضور نظامی ایران در سوریه را تحمل نخواهد کرد.

با استفاده از ایتارتاس، رویترز و رادیو فردا / ج. / پ.پ
XS
SM
MD
LG