لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۶

مرجان شیخ‌الاسلامی تمامی اتهام‌هایش در پرونده پتروشیمی را رد کرد


تاکنون دو جلسه از دادگاه رسیدگی به پرونده پتروشیمی برگزار شده و زمان دقیق جلسه سوم هنوز اعلام نشده است
تاکنون دو جلسه از دادگاه رسیدگی به پرونده پتروشیمی برگزار شده و زمان دقیق جلسه سوم هنوز اعلام نشده است

مرجان شیخ‌الاسلامی آل آقا، متهم ردیف ششم در پرونده پتروشیمی ایران، در یادداشتی که روز شنبه ۲۵ اسفند منتشر شد با رد تمامی اتهام‌هایش در این پرونده، از جمله فساد مالی، پول‌شویی و اخلال در نظام اقتصادی، خود را بی‌گناه دانست و با تأکید بر اینکه هرگز فعالیتی سیاسی نداشته است از «جو سنگین رسانه‌ای» و «شایعات بسیار» علیه خود به شدت انتقاد کرد.

خانم شیخ‌الاسلامی در این یادداشت فعالیت شرکت‌های خود در ایران و ترکیه را «قانونی» دانسته و گفته است که فعالیت‌های این شرکت‌ها «ربطی به مقوله پول‌شویی و کسب درآمد از قِبل تحریم‌ها» نداشته است.

وی همچنین گفته است «به هیچ‌وجه» در خرید و فروش محصولات پتروشیمی نبوده «و در نتیجه طبعاً پورسانتی هم دریافت نکرده‌ام».

خانم شیخ‌الاسلامی همچنین با تأکید بر اینکه تاکنون «هیچ پرونده‌ای در ایران» نداشته که به خاطر آن «تحت تعقیب» باشد نوشته است در طول هشت سالی که ساکن کاناداست چندین بار به ایران سفر کرده است.

یادداشت مرجان شیخ‌الاسلامی درست یک هفته پس از برگزاری دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده موسوم به فساد در پتروشیمی در سال‌های ۸۹ تا ۹۲ منتشر شده است.

نام خانم شیخ‌الاسلامی در این پرونده که ۱۴ متهم دارد به عنوان متهم ردیف ششم و مدیرعامل وقت شرکت بازرگانی «دنیز» و «هترا تجارت» ذکر شده است اما در جریان دومین جلسه دادگاه، نماینده دادستان از او به عنوان «شریک اصلی رضا حمزه‌لو»، متهم ردیف اول این پرونده، یاد کرد.

با این حال مرجان شیخ‌الاسلامی در یادداشت خود با اشاره به این که تا سال ۹۳ به شکل قانونی مدیرعاملی شرکت‌های «هترا» و «دنیز» را برعهده داشته، تأکید کرده است «فعالیت این شرکت‌ها کاملاً قانونی بوده و ربطی به مقوله پول‌شویی و کسب درآمد از قِبل تحریم‌ها ندارد».

در کیفرخواست این پرونده که در رسانه‌های ایران منتشر شده، اتهام‌های مرجان شیخ‌الاسلامی از جمله «مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور» و «تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ هفت‌ میلیون و ۶۵ هزار و ۵۲۹ یورو و هشت‌ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۳۸۴ دلار» ذکر شده است.

با این حال خانم شیخ‌الاسلامی در یادداشت خود تأکید کرده است: «اتهام اخلال در نظام اقتصادی را با حتم و یقین رد می‌کنم» و اتهام مربوط به حدود ۷ میلیون یورو را نیز «از طریق انتشار در رسانه‌ها» مطلع شده و آن را نمی‌پذیرد.

مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی هنوز واکنشی به یادداشت خانم شیخ‌الاسلامی نداشته‌اند و تاریخ دقیق سومین جلسه دادگاه این پرونده نیز مشخص نشده است.

چند روز پیش عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، با اعلام این که «این پرونده بخش مفتوحی دارد و پرونده سنگینی است» گفته بود اگر خانم شیخ‌الاسلامی «به ایران بیاید یا از طریق پلیس بین‌الملل تحت تعقیب قرار گیرد، جزو متهمان اصلی پرونده است».

روز چهارشنبه نیز محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، با بیان این که برای «بازگرداندن خانم شیخ‌الاسلامی» از کانادا «دستور قضایی صادر و به پلیس بین‌الملل ابلاغ شده است» گفت: «مشکلى که ما داریم با پلیس بین‌الملل و اینترپل خارج از کشور خصوصاً کشورهایى است که با ما عناد دارند».

در طول یک هفته اخیر موضوع رسیدگی به پرونده پتروشیمی و یکی از متهمان آن به نام مرجان شیخ‌الاسلامی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بازتاب گسترده‌ای داشت.

خانم شیخ‌الاسلامی با اشاره به «نسبت‌های توهین‌آمیز و تخریب مستقیم و غیرمستقیم» و «برچسب‌هایی» که «موجب سلب آرامش و امنیت» او و فرزندانش در این مدت شده است گفت که این موارد را پیگیری قضایی خواهد کرد.

منابع: ایسنا، تسنیم، میزان و رادیو فردا ؛ ج/س.ن
XS
SM
MD
LG