کشف اشیای متعلق به هزاره سوم قبل از میلاد در جیرفت
خبرگزاری رسمی ایرنا به نقل از دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت از کشف ۱۴ شیء عتیقه مربوط به ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد در این شهرستان خبر داد.
ایرنا ارزش این اشیا را «میلیاردی» عنوان کرده و نوشت که اطلاعات سپاه جیرفت آنها را از قاچاقچیان عتیقه گرفته است.
حسین سلامی، دادستان جیرفت، در این باره گفت: «در بین اشیای کشف شده مواردی از جمله تیغه هلالیشکل داس، سر پیکان فلزی، درفش مفرغی، حلقه مفرغی، شیء سپریشکل فلزی، شیء فلزی سه قمتی، دکمه سنگی، و شیء فلزی مخروطیشکل مشاهده میشود.»
اثر منفی تداخل فرکانسهای رادیویی بر رادارهای هواشناسی
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از رئیس اداره سامانههای نوین و سنجش از دور سازمان هواشناسی کل کشور خبر داد که افزایش تداخل در فرکانسهای رادیویی، کار رادارهای هواشناسی را با مشکل روبهرو کرده است.
به گفته محمد ریحانیپروری، رادارهای تهران و شیراز و بوشهر «از رادارهایی هستند که مشکل تداخل را با شدت زیاد دارند».
از این میان، شهر شیراز در سال ۹۵ محل برگزاری چند تجمع اعتراضی به پارازیت شدید و ابراز نگرانی مردم از اثر مخرب آن بر سلامتی بود.
پس از توفان خردادماه ۹۳ در تهران، سازمان هواشناسی ایران در گزارشی به مجلس اعلام کرد که به دلیل وجود پارازیتها نتوانسته بود این توفان را پیشبینی کند.
آغاز محاکمه ۱۳ متهم در پرونده واردات تلفن همراه
روز شنبه جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۳ نفر که با ارز دولتی تلفن همراه وارد کرده، اما با نرخ آزاد در بازار به فروش رسانده بودند در دادگاه انقلاب آغاز شد.
پیشتر در روز چهارشنبه گذشته، به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، محاکمه سه واردکننده دیگر موبایل آغاز شده بود.
بازداشت موقت نسرین ستوده برای دومین بار تمدید شد
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، به نقل از رضا خندان، همسر نسرین ستوده، روز شنبه از تمدید بازداشت موقت این وکیل زندانی برای دومین بار خبر داد.
به گفته آقای خندان، «ده روز دیگر ماه سوم بازداشت همسرم به اتمام میرسد».
همسر نسرین ستوده هفته گذشته خبر داد که مقامهای قضایی جمهوری اسلامی اتهامهایی تازه را علیه این وکیل و فعال حقوق بشر زندانی مطرح کرده و از جمله او را به «تلاش برای برگزاری رفراندوم» و «کمک به تشکیل کلیسای خانگی» متهم کردهاند.
قطع کمکهای آمریکا به نهاد حامی آوارگان فلسطینی
وزارت خارجه آمریکا روز جمعه ۹ شهریور اعلام کرد، کمکهای مالی خود به یک آژانس امداد سازمان ملل که به آوارگان فلسطین کمک ارائه می کرد، قطع میکند.
هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است: مدل تجاری و ساختار مالی آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد، (آنرو)، «دارای نقایص جبران ناپذیر» است.
خانم نائورت اضافه کرده است: دولت آمریکا به طور دقیق این موضوع را مورد بازبینی قرار داد و در نهایت تصمیم گرفت که دیگر کمکی به آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد اعطا نکند.
آمریکا در ژانویه سال جاری مبلغ ۶۰ میلیون دلار به به «آنرو» کمک کرد ولی پروسه پرداخت مبلغ ۶۵ میلیون دلار دیگر را برای بازبینی این کمک ها معلق کرده بود و با توجه به اظهارات خانم نائورت پرداخت این مبلغ متوقف خواهد شد.
در همین حال سخنگوی محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطینی، تصمیم این آمریکا را اقدامی وقیحانه و توهینی آشکار به مردم فلسطین و نقض قطعنامههای سازمان ملل دانسته است.
آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد میگوید به پنج میلیون پناهنده فلسطینی در اردن، لبنان، سوریه، کرانه غربی و غزه کمک ارائه می کند.
سپاه از درگیری با افراد مسلح در منطقه مرزی سراوان خبر داد
گزارش رسانههای ایران حاکی است که درگیری بین نیروهای سپاه و افراد مسلح در منطقه مرزی سراوان روی داده است.
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای گفته است نیروهای این قرارگاه در ساعات اولیه بامداد روز جمعه ۹ شهریور با یک تیم افراد مسلح در منطقه عمومی سراوان درگیر شدند.
سپاه پاسداران میگوید، این درگیری در منطقه عمومی سراوان در استان سیستان و بلوچستان در منطقه صفر مرزی و حدفاصل میل های ۱۵۸ تا ۱۶۰ رخ داد که طی آن چهار تن از افراد مسلح کشته و سه تن دیگر از آنان زخمی شدند.
طبق این گزارش، یکی از نیروهای سپاه در این درگیری زخمی شده است.
استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران، طی سالهای اخیر در مواردی، محل رویارویی نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی با گروههای مسلح بوده که مقامهای ایران از آنها به عنوان «تروریست» و «اشرار» نام میبرند.
سال گذشته نیز فرمانده نیروی انتظامی در استان سیستان و بلوچستان از کشف «دپوی سلاحهای» گروه جیشالعدل در جنوب این استان خبر داده بود. محل این انبار اسلحه بیرون از شهرستان سراوان اعلام شد.
گروه جیش العدل که تاکنون بارها با مرزبانان ایران در این استان درگیر شده است، تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند.
این در حالی است که مقامهای ایران این گروه را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی میکنند.
رهبر جداییطلبان شرق اوکراین کشته شد
گزارشها از کشته شدن آلکساندر زاخارچنکو، رهبر جداییطلبان منطقه دونتسک اوکراین حکایت دارد.
خبرگزاریهای روسی نظیر اینترفاکس به نقل از جداییطلبان شرق اوکراین نوشتهاند که زاخارچنکو بر اثر انفجار در کافهای که پاتوق جداییطلبان در دونتسک است کشته شده.
دولت اوکراین جداییطلبان شرق این کشور را تحت حمایت روسیه میداند و در نبرد با آنان تلاش میکند مناطقی را که تحت تسلط جداییطلبان است بازپس بگیرد.
***
سلام. وقتتان بخیر. به خبرخوان روز شنبه دهم شهریور خوش آمدید. مهمترین اخبار امروز ایران و جهان را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
همراه ما باشید.