در حالی که شهرهای بزرگ پاکستان در اعتراض به آزادی آسیه بیبی، زنی که متهم به «کفرگویی» شده بود، وارد سومین روز شده است، خبرگزاریها از تعطیلی مدارس، مسدود شدن راهها و اختلال در تلفنهای همراه در برخی شهرهای این کشور خبر میدهند.
بنابر گزارشها، تظاهرات معترضان روز جمعه، ۱۱ آبان، برای سومین روز پیاپی در شهرهای بزرگ پاکستان ادامه یافت و معترضان در شهرهای اسلامآباد، کراچی و لاهور اقدام به بستن جادهها و بزرگراهها کردند.
حزب اسلامگرای «تحریک لبیک پاکستان» (TLP) که دعوتکننده اصلی این تظاهرات است و خواستار اعدام آسیه بیبی شده، روز جمعه اعلام کرد مذاکراتش با دولت عمران خان کاملا شکست خورده است.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان، نیز در نطقی تلویزیونی هشدار داد که اجازه نمیدهد جادهها بسته شود و به اموال عمومی آسیبی وارد بیاید.
آسیه نورین (معروف به آسیه بیبی)، زن مسیحی ۴۷ ساله که حدود ۹ سال پیش بازداشت و به اتهام «کفرگویی» به اعدام محکوم شد، روز چهارشنبه از سوی دیوان عالی پاکستان تبرئه و آزاد شد.
از روز چهارشنبه که این زن مسیحی آزاد شد محل نگهداری او اعلام نشده و پلیس روز جمعه اعلام کرد که تدابیر امنیتی آن محل را افزایش داده است.
آسیه بیبی حدود ۹ سال پیش با همسایگانش در روستایی در ایالت پنجاب، «بر سر آب» نزاع پیدا کرد و چند روز بعد از سوی همسایگان متهم شد که به پیامبر اسلام توهین کرده است.
با این که آسیه بیبی همواره این اتهام را بهشدت رد میکرد او بازداشت و به اعدام محکوم شد.
با این حال سه قاضی در دیوان عالی پاکستان نهایتا هفته گذشته حکم به تبرئه و آزادی او دادند.
اسلامگرایان پاکستان در طول ۹ سال گذشته بهشدت بر اعدام این زن پافشاری کرده و دستکم سه تن از حامیان او را کشتهاند.
سلمان تأثیر، فرماندار پنجاب، پس از آن که از آسیه بیبی حمایت کرد و خواستار اصلاح «قانون کفرگویی» شد، در سال ۲۰۱۱ به دست محافظش، ممتاز قدری، کشته شد.
با این که ممتاز قدری به جرم قتل اعدام شد اما جایگاهی شبیه به قهرمانان در میان اسلامگرایان افراطی یافت و شماری از حامیان او حزب سیاسی «تحریک لبیک پاکستان» را تأسیس کردند که ترتیبدهنده اعتراضهای چند روز گذشته در شهرهای پاکستان محسوب میشود.
محمد فتل بدری، یکی از بنیانگذاران این حزب، روز جمعه با شرکت در تظاهرات لاهور خواستار کشته شدن هر سه قاضی دیوان عالی شد که به تبرئه آسیه بیبی رأی دادهاند و گفت اطرافیان این قضات «مثلا محافظان، رانندهها یا آشپزهایشان» باید آنها را بکشند.
حکم صادرشده برای آسیه بیبی در طول سالهای اخیر موجی از واکنشهای جهانی را برانگیخت و علاوه بر بیانیههای جوامع مسیحی در چند کشور، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکها، نیز گفت که برای این زن دعا میکند.
همسر و چهار فرزند آسیه بیبی که به بریتانیا مهاجرت کرده بودند در روزهای اخیر به پاکستان برگشتهاند تا احتمالا او را با خود به خارج از کشور ببرند.
هنوز مقصد نهایی این زن مسیحی مشخص نیست اما فرانسه و اسپانیا به او پیشنهاد پناهندگی دادهاند.