پایگاه اطلاعرسانی رئیسجمهور ایران، اظهاراتی از حسن روحانی در جلسه روز یکشنبه هیئت وزیران را منتشر کرده که در آن برای نخستین بار به اعتراضهای روزهای اخیر در ایران اشاره شده است.
در این اظهارات آقای روحانی گفته است «انتقاد و اعتراض در همه امور حق مردم است»، گرچه اضافه کرده که «نقد با خشونت و تخریب اموال عمومی متفاوت است».
رئیسجمهور ایران همچنین گفته است که «اینکه در رسانه همه نقدهای مردم را به دستگاه اجرایی برگردانیم، بیدقتی است، مردم نسبت به اینکه باید با فساد مبارزه جدیتر شود و اینکه برخی چرا مسایل به خوبی برای آنان تبیین نمیشود، نقد دارند».
او ریشه مشکلات اقتصادی را به سالهای قبل مرتبط دانسته و گفته که «نقد مردم فقط به اقتصاد نیست، مردم راجع به فساد و شفافیت حرف دارند و میگویند مسائل باید شفاف باشد».
آقای روحانی در عین حال هشدار داده که «دولت گروهی را که بخواهند اموال عمومی را تخریب کنند یا نظم اجتماعی را به هم بزنند یا در جامعه اغتشاشی ایجاد کنند، تحمل نخواهد کرد».
اعتراضهای گسترده در شهرهای مختلف ایران روز یکشنبه چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت و گرچه در نخستین روز این اعتراضها بیشتر شعارهای معترضان بر مشکلات اقتصادی و انتقاد از مسئولان اجرایی متمرکز بود، دامنه این اعتراضها به سیاستهای حکومتی و شعارهایی در مخالفت با انقلاب، رهبر جمهوری اسلامی و دیگر مقامها گسترش یافت.
مقامهای و رسانههای رسمی در ایران تا روز شنبه در مورد این اعتراضهای گسترده سکوت کردند اما در شامگاه شنبه رسانهها، بهویژه خبرگزاریهای نزدیک به منابع امنیتی از معترضان به عنوان آشوبگر یاد کردند و ادعا کردند که آنها به تخریب اموال عمومی پرداختهاند.
به رغم هشدارهای مقامهای امنیتی و انتظامی و وزیر کشور در مورد ادامه یافتن اعتراضها، تجمعات اعتراضی در روز یکشنبه به شماری بیشتری از شهرها گسترش یافته است.
مقامهای قضایی و انتظامی، از بازداشت بیش از ۳۷۰ نفر در روزهای گذشته در شهرهای مختلف خبر دادهاند، «حدود ۲۰۰ تن» از این افراد روز یکشنبه در محدوده خیابان انقلاب و ولیعصر تهران بازداشت شدهاند.
روز یکشنبه دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا برای چندمین بار در روزهای اخیر به اعتراضها در ایران واکنش نشان داد و گفت که آمریکا به دقت نقد حقوق بشر در ایران را زیر نظر دارد.
رئیسجمهور پیشتر تأکید کرده بود که شهروندان معترض در ایران از فساد حکومت به ستوه آمدهاند و از حکومت ایران خواسته بود که به حقوق مردم، از جمله حق آزادی بیان احترام بگذارد.
دیگر مقامهای آمریکایی هم در کنار آقای ترامپ بر حمایت از اعتراضهای مسالمتآمیز در ایران تأکید کردهاند؛ از جمله مایک پنس معاون رئیسجمهور، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل، پل رایان رئیس مجلس نمایندگان، و سناتورها تام کاتن، تد کروز، جان مککین و برنی سندرز.
این حمایتها که اعتراض سخنگوی وزارت خارجه ایران را به دنبال داشت، با اعتراض حسن روحانی نیز روبهرو شده و گفته است که «این آقایی که امروز در آمریکا میخواهد با مردم ما همدردی کند، یادش رفته که چند ماه پیش ملت ایران را تروریست نامید؛ این آدمی که سر تا پایش علیه ملت ایران است؛ حق ندارد برای مردم ایران دلسوزی کند».
پیشتر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در روزهای اخیر همچنین تأکید کرده بود که رهبران ایران بیش از قدرت نظامی آمریکا از مردم خود میترسند، و و رژیمهای سرکوبگر برای همیشه تحمل نمیشوند.