سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از هفته گذشته با شعار «خواندن توانستن است» آغاز به کار کرد.
عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت حسن روحانی، در آیین گشایش این نمایشگاه که امسال بدون حضور رئیسجمهور برگزار شد، تأکید کرد «کسانی که میخواهند ملت بزرگ و با تمدن تاریخی ایران را منزوی کنند، باید توجه داشته باشند که کتاب این تخیل و توهم را از طریق تعامل با دیگران از بین میبرد. کتاب دیوار بیاعتمادی، تکفیر و تحریم را فرو میریزد و نابود میکند».
آن طور که مسئولان نمایشگاه میگویند، در نمایشگاه امسال علاوه بر دو هزار و ۴۰۰ ناشر داخلی، ۸۰۰ ناشر خارجی نیز حضور دارند و کشور چین نیز به عنوان مهمان ویژه این دوره، با هیئتی ۲۰۰ نفره در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده است.
اما بنا به گزارش منابع خبری، نمایشگاه امسال با حاشیههایی نیز همراه بوده است؛ از استقبال کم مردم از نمایشگاه دست کم در روزهای اول نسبت به سالهای گذشته، تا جمعآوری برخی کتابها به گفته تعدادی از ناشران و نویسندگان.
در این زمینه انجمن صنفی داستاننویسان استان تهران نیز در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با توصیف نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بهعنوان مهمترین اتفاق حوزه نشر کشور، نسبت به ممنوعیت توزیع چند اثر داستانی و غیرداستانی در این نمایشگاه انتقاد کرده است.
بیشتر بشنوید در گفتوگویی با آتفه چهارمحالیان، شاعر و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، درباره نحوه توقیف و سانسوری که این روزها در حوزه نشر اعمال میشود.