لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۲

وزیر کشور به بی‌توجهی به گزارش‌های تخلفات متروپل اذعان کرد


تقدیر از حسین عبدالباقی توسط سردار حیدر عباس‌زاده، فرمانده کل نیروی انتظامی خوزستان
تقدیر از حسین عبدالباقی توسط سردار حیدر عباس‌زاده، فرمانده کل نیروی انتظامی خوزستان

وزیر کشور ایران روز دوشنبه، نهم خرداد، با اذعان به تخلفات صورت‌گرفته در ساخت برج متروپل آبادان گفت به گزارش‌های مبنی بر تخلف «توجهی نشده است».

احمد وحیدی، وزیر کشور، همچنین با بیان این‌که این ساختمان قرار بوده در شش طبقه ساخته شود، اما در دو مرحله به ۱۰ طبقه رسیده، افزود که از سال ۱۳۹۶ «گزارش‌هایی مبنی بر تخلف ارائه شده اما به این گزارش‌ها توجهی نشده است».

وزیر کشور دلیل بی‌توجهی به گزارش‌ها را بیان نکرد و نامی از مراجع مسئول رسیدگی به گزارش‌ها نبرد، اما در گزارشی دیگر، نماینده آبادان در دوره دهم مجلس، گفت که این برج «در میانه کار هم نشست کرده بود».

غلامرضا شرفی، نماینده آبادان در دوره دهم مجلس شورای اسلامی در همان روز اظهارات وزیر کشور در مورد این‌که ساختمان متروپل « قرار بوده در شش طبقه ساخته شود»، در سخنانی متفاوت گفت که «ابتدا قرار بود این ساختمان ۴ طبقه باشد و سال ۹۸ به بعد ۲ طبقه دیگر مجوز می‌گیرند؛ اما دست آخر این ساختمان ۱۰ طبقه ساخته شد که در میانه کار هم نشست کرده بود.»

غلامرضا شرفی، نماینده پیشین آبادان در مجلس که با «باشگاه خبرنگاران جوان» گفت‌وگو می‌کرد همچنین افزود که چند پروژه‌ دیگر حسین عبدالباقی در آبادان نیز هم‌اکنون نشست کرده است.

او گفت: «برای نمونه پروژه سر خیابان پرویزی نشست کرده و حتی سطح پیاده‌رو به علت این نشست بالا آمده‌است. لایه سخت زمین در آبادان در حدود ۲۰ متری است و منطقی نیست بدون شمع‌کوبی، یک سازه صنعتی بسیار سنگین درست کرد.»

به‌گفته آقای شرفی، حدود سال‌های ۹۴ تا ۹۵ مسئله‌ای درباره پروژه‌های همان زمان آقای عبدالباقی مطرح بود که یک گروه بازرسی از استانداری آمد و به‌گفته یکی از اعضای شورای شهر وقت آبادان، یک پیکان مدرک برایش جمع کردند و به استانداری بردند.

این نماینده سابق مجلس در ادامه افزود که با این حال کمتر از سه ماه بعد ادعایی نسبت به عبدالباقی اثبات نشد.

پس از فرو ریختن برج متروپل که تا امروز شمار قربانیان آن ۳۱ نفر اعلام شده، گزارش‌های متعددی از زدوبند گسترده حسین عبدالباقی، مالک اصلی و سازنده برج، با برخی مسئولان شهری و مقامات منتشر شده است.

در همین حال، محمدرضا اسکندری، رئیس سازمان منطقه آزاد اروند شامگاه شنبه، هفتم خرداد با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت که سازمان منطقه آزاد اروند با شهرداری درباره برخی تخلفات در متروپل مکاتبه کرد اما به هیچ‌یک از آن‌ها پاسخ به آن‌ها داده نشد و دستگاه قضا نیز به گزارش سازمان منطقه آزاد درباره این تخلفات جوابی نداده است.

«متروپل آبادان» نمادی از بحران اعتماد اجتماعیِ جمهوری اسلامی
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00
لینک مستقیم

اکنون پس از فروریختن این برج، مقام‌های قضایی استان گفته‌اند که شهردار فعلی و دو شهردار قبلی آبادان بازداشت شده‌اند.

درباره دلایل عدم نظارت سازمان منطقه آزاد اروند بر وضعیت برج متروپل، رئیس سازمان منطقه آزاد اروند گفت که با وجود این که مناطق آزاد بر اساس ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه ششم، به‌عنوان «دستگاه اول حاکمیت» معرفی شده، اما دستگاه‌های دیگر تا امروز از این قانون تبعیت نکرده‌اند و در مورد مراحل ساخت برج متروپل هیچ «رونوشتی» به منطقه آزاد ارسال نشده است.

تأکید رئیس سازمان منطقه آزاد اروند بر سکوت دستگاه قضا در مورد گزارش تخلفات در حالی صورت می‌گیرد که مقامات قوه قضائیه در روزهای گذشته بر برخورد شدید با متخلفان حادثه ریزش برج متروپل تأکید کرده‌اند و مسئولان دستگاه‌های اجرایی نیز همواره تلاش می‌کنند که از قبول مسئولیت درباره این حادثه شانه خالی کنند.

در روزهای گذشته گزارش‌های ضدونقیضی در مورد سرنوشت آقای عبدالباقی منتشر شده است و برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی گفته‌اند که او زنده است.

شامگاه چهارشنبه نیز معترضان به حادثه فروریزی ساختمان متروپل در آبادان، شعار «عبدالباقی نمرده/دروغه، دروغه» سر دادند.

رسانه‌های داخلی نخست خبر بازداشت حسین عبدالباقی و یک روز بعد کشته شدن وی در ریزش متروپل را منتشر کردند و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان روز پنج‌شنبه، پنجم خرداد، گفت که هویت جسد حسین عبدالباقی «تایید شده است.»

محمد مخبر دزفولی، معاون اول رئیس‌جمهور روز جمعه ششم خرداد در حاشیه جلسه‌ای گفت که «در آبادان و خرمشهر از عبدالباقی چندین ساختمان وجود دارد که محل خطر هستند و باید بررسی شوند.»

با استفاده از خبرگزاری تسنیم و باشگاه خبرنگاران جوان؛ ر.ش / پ.پ
XS
SM
MD
LG