لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۰

عباس موسوی از «گسترده‌تر» شدن ابعاد حملات سایبری به ایران خبر داد


عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران

سخنگوی وزارت خارجه ایران می‌گوید که «در چند ماه اخیر چند حمله سایبری با ابعاد گسترده‌تر به زیرساخت‌های کشور رخ داده است».

عباس موسوی این اظهارات را در پاسخ به این پرسش خبرنگاران بیان کرد که «آیا شما تأیید می‌کنید که حملات سایبری به کشور انجام شده است؟»

سخنگوی وزارت خارجه ایران روز پنج‌شنبه دوم مرداد در گفت‌وگو با خبرنگاران در عین حال مدعی شد که «دولت‌های حمایت‌کننده و هدایت‌کننده حملات به همراه گروه‌های مباشر این حملات شناسایی شده‌اند».

او توضیح بیشتری در مورد این «دولت‌ها و گروه‌های مباشر» نداد اما اضافه کرد که «حجم ارتکاب به جرائم و اعمال نقض مقررات بین‌المللی که اکثر اعمال این مورد اخیر توسط دولت آمریکا صورت می‌گیرد یک مسئله نگران‌کننده برای همه جهان است».

عباس موسوی شواهدی برای این ادعای خود ارائه نکرد.

سایت خبری یاهونیوز روز ۲۵ تیر در یک خبر «اختصاصی» مدعی شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، «دستوری محرمانه» برای اختیارات بیشتر سی‌آی‌ای در «حمله سایبری به ایران و دیگر اهداف» داده است.

این خبر از سوی منابع دیگر تأیید نشده و واکنش رسمی نیز به آن منتشر نشده است اما عباس موسوی روز پنج‌شنبه در پاسخ به سؤال خبرنگاران در این مورد، خبر یاهونیوز را مبنا قرار داده و گفت: «در مورد دستور آقای ترامپ خیلی طبیعی است که بگوییم از این پس هر حمله سایبری به ایران بشود مظنون اصلی دولت آمریکا خواهد بود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود».

سخنگوی وزارت خارجه ایران در پاسخ به این پرسش نیز که «آیا خرابکاری‌ها و آتش‌سوزی‌های اخیر ناشی از این حملات بوده‌است؟»، اظهار داشت: «خیر، آتش‌سوزی‌های اخیر ربطی به حملات سایبری نداشته است».

ایران در هفته‌های اخیر شاهد انفجارهای مرموز و آتش‌سوزی‌های متعددی در سایت‌های هسته‌ای خود، پایگاه‌های نظامی، کارخانه‌های صنایع نظامی، لوله‌های نفت، نیروگاه‌های برق و اماکن دیگر بوده است.

در تیرماه امسال، طی ۲۱ روز، دست‌کم چهارده انفجار و آتش‌سوزی در این‌گونه اماکن روی داد که از آن‌جمله است: انفجار در سایت هسته‌ای نطنز در اصفهان که به روند غنی‌سازی اورانیوم ایران لطمه زده است، انفجار در پارچین در نزدیکی سایتی که مشکوک به انجام آزمایش هسته‌ای بود، آتش‌سوزی در نیروگاه برق شیراز، آتش‌سوزی در مجتمع پتروشیمی تندگویان، آتش‌سوزی گسترده در کارخانه لنج‌سازی بوشهر و انفجار نیروگاه برق در استان اصفهان.

رسانه‌های ایران پیشتر در گزارش‌های مختلف، گزینه حمله هوایی یا حملات سایبری به عنوان دلیل بروز حادثه در تاسیسات نطنز را رد کرده بودند، اما جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز اول مرداد گفت که علت حادثه در سایت هسته‌ای نطنز «رخنه در مسائل حراستی و حفاظتی» بوده است.

یک «منبع ارشد اطلاعاتی خاورمیانه» پیش از این به نیویورک تایمز گفته بود انفجار نطنز کار اسرائیل از طریق یک بمب قوی بوده ولی آن کشور در سایر رویدادهای اخیر ایران دخالت نداشته است.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز ۲۳ تیر گفت اگر ایران به این نتیجه برسد که اسرائیل در رویداد نطنز دست داشته است، «واکنشی قاطع خواهد داشت چرا که دوران بزن‌دررو تمام شده است».

آقای موسوی در اظهارات روز پنج‌شنبه خود از اسرائیل نامی نبرد.

منابع: ایسنا، یاهونیوز و رادیو فردا / پ.پ/ک.ر

XS
SM
MD
LG