پس از آنکه تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت محمود عباس در جریان سفر معاون رئیسجمهوری آمریکا به منطقه، با او دیدار نخواهد کرد، دفتر مایک پنس از این موضوع ابراز تاسف کردهاست. محمود عباس قرار است روز دوشنبه به مصر سفر کند.
سخنگوی محمود عباس، روز ۱۸ آذر ماه، در سومین روز تظاهرات در مناطق فلسطینینشین بهخاطر تصمیم دولت آمریکا برای انتقال سفارت آن کشور به اورشلیم/بیتالمقدس، از تصمیم تشکیلات خودگردان برای دیدار نکردن با مایک پنس خبر داده بود. ←بیشتر بخوانید
دفتر معاون رئیسجمهوری ایالات متحده روز ۱۹ آذر از این موضوع ابراز تاسف کرد. سخنگوی مایک پنس گفتهاست «اینکه مقامهای فلسطینی حاضر نیستند از فرصت بحث در مورد آینده منطقه استفاده کنند، تأسفآور است». به گفته جرود ایجن، «با همه اینها دولت آمریکا از تلاش برای رسیدن به صلح بین اسرائیل و فلسطینیها مأیوس نخواهد شد، و هیئت ما برای تدوین طرحی برای صلح سخت تلاش خواهد کرد».
|برای دریافت تازهترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|
بنا بر برنامهای که هفتههای پیش اعلام شده بود، قرار بود آقای پنس در اواخر آذر ماه به مصر، اسرائیل و کرانه باختری رود اردن سفر کند، و از جمله بام مقامهای تشکیلات خودگردان فلسطینی دیدار و گفتوگو داشته باشد.
تصمیم اعلامشده از سوی تشکیلات خودگردان فلسطینی پس از آن صورت گرفته که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، از پذیرفتن اروشلیم (بیتالمقدس) بهعنوان پایتخت اسرائیل و آمادهسازی مقدمات انتقال سفارتخانه کشور خود به این شهر خبر داد.
علاوه بر آقای عباس، رهبر مسیحیان قبطی مصر و رئیس دانشگاه الازهر آن کشور، که از مهمترین مراکز دینی مسلمانان سنی به شمار میرود، نیز گفتهاند در اعتراض به تصمیم آقای ترامپ، با معاون او دیدار نخواهند کرد.
مقامهای ایالات متحده در روزهای گذشته تاکید کردهاند به روند صلح میان اسرائیل و فلسطینیها پایبند هستند. نمایندگان کنگره آمریکا نیز در بیانیهای گفتهاند «تصمیمی که [در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل] گرفته شد، فقط پذیرش یک واقعیت است و به هیچ وجه، مغایر با تلاشها برای دستیابی به صلح ماندگار میان اسرائیل و فلسطینیها نیست».
از سوی دیگر نبیل شعث، مشاور ارشد محمود عباس و از مقامهای ارشد تشکیلاتی که او رهبری میکند، روز یکشنبه به «تایمز اسرائیل» گفته است «ما قصد نداریم روابط خود با آمریکا را قطع کنیم. هدف ما اعتراض به اقدام آقای ترامپ است».
محمود عباس قرار است امروز در سفری به مصر با عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر، دیدار و گفتوگو کند.
بیشتر کشورهای جهان حاکمیت ارضی دولت اسرائیل بر سراسر شهر اورشلیم/بیتالمقدس را بهرسمیت نمیشناسند. اسرائیل از آغاز تأسیس خود در سال ۱۹۴۸ بخش غربی اورشلیم را در اختیار داشته و بخش شرقی بیتالمقدس که تا سال ۱۹۶۷ در کنترل اردن بود، در جنگ همان سال به اشغال اسرائیل درآمد. این شهر دربرگیرنده برخی از مهمترین اماکن مقدس و مذهبی برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان است. فلسطینیها و تشکیلات حاکم بر آنها امیدوار بودند در صورت تشکیل یک کشور مستقل، پایتخت آن در شرق بیتالمقدس (اورشلیم) بنا شود.