لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۰

جسد ابراهیم رئیسی در مشهد به خاک سپرده شد

۱۴:۲۴ ۱.۳.۱۴۰۳

انتقال اجساد ابراهیم رئیسی و همراهانش به تهران

گزارش رسانه‌های ایرانی حاکی است که پس از اتمام مراسم تشییع جنازهٔ ابراهیم رئیسی و هیئت هشت‌ نفرهٔ همراه او در تبریز، اجساد آن‌ها به تهران منتقل شدند.

ادامه مراسم تشییع جنازه رئیس‌جمهور و وزیر خارجه ایران و همراهان‌شان قرار است در روزهای آینده در تهران، قم و مشهد ادامه یابد.

ابراهیم رئیسی و همراهان او روز یکشنبه در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی کشته شدند.

۱۴:۳۶ ۱.۳.۱۴۰۳

لاوروف تحریم‌های آمریکا را عامل «به خطر افتادن» امنیت پروازها دانست

وزیر خارجه روسیه در واکنش به سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور سابق ایران، مدعی شد که «تحریم‌های آمریکا» امنیت پروازها را به خطر انداخته است.

سرگئی لاوروف روز سه‌شنبه افزود تحریم‌های هوانوردی آمریکا و ممنوعیت تأمین قطعات یدکی، مردم را در معرض خطر قرار داده و «عمداً» به شهروندان عادی آسیب می‌رساند.

سرگئی لاوروف در دیدار سال ۱۴۰۲ خود با ابراهیم رئیسی در تهران
سرگئی لاوروف در دیدار سال ۱۴۰۲ خود با ابراهیم رئیسی در تهران

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، نیز پیشتر در یک گفتگوی تلویزیونی یکی از مقصران سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و هیئت همراه او را تحریم فروش قطعات هوانوردی از سوی آمریکا به ایران معرفی کرده بود.

این ادعاها در حالی است که نهادهای رسمی جمهوری اسلامی هیچ گزارش رسمی در مورد علت این سانحه منتشر نکرده‌اند و هنوز مشخص نیست سقوط این بالگرد به‌دلیل نقص فنی بوده است یا شرایط جوی و حتی خطای انسانی.

لاوروف همچنین با اشاره به مرگ ابراهیم رئیسی گفت دلیلی برای گمانه‌زنی در مورد تغییر در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نمی‌بیند.

پیش از این، سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه در پیامی تلگرامی بر آمادگی روسیه برای کمک به ایران برای یافتن دلایل «واقعی» سقوط بالگرد حامل رئیسی تأکید کرده بود.

ولادیمیر پوتین نیز کشته‌شدن همتای ایرانی خود را تسلیت گفته و بر نقش «برجسته» رئیسی در افزایش روابط دو کشور به سطح «راهبردی» تأکید کرده بود.

با این حال، سخنگوی کرملین روز سه‌شنبه اعلام کرد پوتین برنامه‌ای برای شرکت در مراسم تشییع جنازه رئیسی ندارد.

۱۷:۳۵ ۱.۳.۱۴۰۳

رهبران آلمان و ژاپن هم مرگ ابراهیم رئیسی را تسلیت گفتند

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در پیام کوتاهی کشته شدن ابراهیم رئیسی در سانحه سقوط هلی‌کوپتر را به دولت ایران و خانواده‌های قربانیان این حادثه تسلیت گفت.

نخست وزیر ژاپن نیز با ارسال پیامی به علی‌خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری ایران، کشته شدن ابراهیم رئیسی و همراهانش را تسلیت گفت.

از سوی دیگر، سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه خبر داد که پرچم سازمان ملل متحد به دلیل درگذشت ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، به حالت نیمه افراشته در می‌آید.

این نهاد از تمامی سازمان‌ها و ادارات وابسته به سازمان ملل خواسته‌ است که پرچم‌های خود را در سراسر جهان به احترام ابراهیم رئیسی به حالت نیمه‌افراشته در آورند.

این در حالی است که همزمان با اعلام عزای عمومی یک روزه در ترکیه در روز سه‌شنبه، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور این کشور، دستور داد که تمامی پرچم‌های این کشور در سراسر ترکیه به حالت نیمه‌افراشته در آیند.

پاکستان و هند نیز با اعلام روز سه‌شنبه به عنوان روز عزای ملی در این کشورها، تمامی پرچم‌های خود را در مراکز دولتی ورسمی به حالت نیمه افراشته در آوردند.

۱۷:۴۷ ۱.۳.۱۴۰۳

تذکر و تشکیل پرونده برای «۸۰ وب‌سایت» به دلیل انتشار مطالب درباره سقوط هلی‌کوپتر رئیسی

رئیس پلیس سایبری ایران (فتا) از تشکیل پرونده قضائی برای وبسایت‌هایی که آنها را «منتشرکنندگان مصادیق توهین‌آمیز و شایعه درباره سانحه بالگرد رئیس‌جمهور» خوانده خبر داد.

وحید مجید روز سه‌شنبه اول خردادماه اعلام کرد که در این زمینه ۸۰ وبسایت شناسایی شده‌اند که به شماری از آنها تذکر داده شده و برای شماری از آنها پرونده قضائی تشکیل شده است. او جزئیات بیشتری درباره این وب‌سایت‌ها فاش نکرد.

در ساعت‌های بعد از انتشار نخستین گزارش‌ها درباره سانحه سقوط هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و شش سرنشین دیگر آن که منجر به مرگ همه آنها شد، شبکه‌های اجتماعی به صحنه بروز واکنش‌ها درباره ماجرا و گمانه‌زنی درباره پیامدهای آن تبدیل شد و رسانه‌های رسمی نیز اخبار ضد و نقیضی منتشر کردند.

سازمان اطلاعات فراجا (فرماندهی پلیس ایران) نیز در اطلاعیه‌ای خواستار دنبال کردن اخبار این سانحه از «مراجع رسمی» شد و افزود که «صفحات فعالان فضای مجازی تحت رصد پلیس» است و با افرادی که «شایعه» منتشر کنند، برخورد خواهد کرد.

۱۸:۱۶ ۱.۳.۱۴۰۳

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ریاست‌جمهوری رئیسی را دوران «ترور، خطر و ظلم» خواند

به دنبال واکنش‌های بین‌المللی به کشته‌شدن ابراهیم رئیسی در حادثه سقوط بالگرد، مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، روز سه‌شنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) دوران حکومت ابراهیم رئیسی در ایران را «وحشیانه» و همراه با «ترور، خطر و ظلم» خواند.

به گفته آقای جانسون دوران ابراهیم رئیسی از «کشتن زنان معترض به شریعت گرفته تا حمایت از گروهای نیابتی تروریستی که دست به قتل‌عام اسرائیلی‌ها زدند، متغیر بود.»

این مقام ارشد در مجلس نمایندگان آمریکا تأکید کرد که درباره این اتفاق و در صورت انتشار جزئیات بیشتر، با مقام‌های امنیتی آمریکا در «تماس مستقیم» قرار دارد.

مایک جانسون در ادامه این پیام نوشته‌ است که ایالات متحده «در این روزهای سرنوشت‌ساز برای ثبات در خاورمیانه، برای رهبران ایرانی که به دنبال زندگی در صلح با همسایگان خود و غرب هستند و برای روزی که پرچم آزادی در ایران برافراشته شود، دعا می‌کند».

۲۰:۰۶ ۱.۳.۱۴۰۳

اظهارنظرها درباره بروز «خطا» و «کوتاهی» در سقوط بالگرد رئیسی

صادق ضیائیان، رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به روزنامه هم‌میهن گفته که در مورد شرایط جوی و وضعیت هوا در روز سقوط هلی‌کوپتر حامل ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و شش سرنشین دیگر صحبت نمی‌کند چون «مجاز به ابراز نظر نیست».

این در حالی است که درباره وضعیت هوا و هشدارهای صادر شده پیش از این سانحه اما و اگرهایی وجود دارد.

فتح‌الله امی، عضو گروه هوافضای دانشگاه تربیت مدرس و رئیس سابق پژوهشگاه هوافضا، با اشاره به اینکه «در بررسی شرایط جوی، کوتاهی شده» افزوده است: «آن شرایط اصلاً مناسب پرواز نبوده و همان اتفاقی که از جمله برای هواپیمای آسمان در یاسوج اتفاق افتاد، تکرار شد».

اشاره آقای امی به پرواز شماره ۳۷۰۴ هواپیمایی آسمان از مبدأ تهران به مقصد یاسوج در بهمن ماه ۱۳۹۶ بود که حدود یک ساعت و نیم پس از بلند شدن پس از برخورد با کوه دنا سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.

روز سه‌شنبه مسعود پزشکیان،‌ نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به سانحه سقوط هلی‌کوپتر حامل ابراهیم ٰرئیسی و همراهانش گفت که «در این هوا نباید پرواز بالگرد انجام می‌شد».

این نماینده تبریز به صداوسیمای جمهوری اسلامی گفته که از روز پیش از آن اعلام شده بود وضعیت هوا نارنجی است و نمی‌داند چرا چنین اجازه‌ای صادر شده است.

در پی حادثه سقوط هلی‌کوپتر ابراهیم رئیسی در روز ۳۰ اردیبهشت در منطقه‌ای کوهستانی و مه‌آلود که منجر به کشته شدن رئیس‌جمهور ایران شد، مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس، در نوشته‌ای در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به محمد مخبر، خواستار «رسیدگی به خطاهایی» شد که منجر به این سانحه شده است.

۲۰:۲۵ ۱.۳.۱۴۰۳

اظهارات رئیس دفتر ابراهیم رئیسی درباره اطلاع زودهنگام مسئولان از وقوع «سانحه» برای بالگرد

رئیس دفتر ابراهیم رئیسی در گفت‌وگویی با تلویزیون ایران فاش کرده است که او و سایر مقام‌های ارشد از همان دقایق ابتدایی بعد از ناپدید شدن هلی‌کوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران متوجه «سانحه» شده بودند.

این در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی، از جمله وزیر کشور، تا ساعت‌ها بعد از انتشار نخستین گزارش‌ها، از «فرود سخت» هلی‌کوپتر رئیسی سخن می‌گفتند و حاضر به تأیید وقوع سانحه نمی‌شدند.

غلامحسین اسماعیلی که سرنشین یکی از دو هلی‌کوپتر دیگر همراه رئیسی بوده است، در گفت‌وگوی تلویزیونی روز سه‌شنبه ۱ خرداد گفته است بعد از حدود نیم ساعت پرواز در دره مجاور منطقه مس سونگون یک «لکه ابر» دیده شده است ولی «مه» وجود نداشت.

او در ادامه خبر داده بعد از ارتفاع گرفتن هلی‌کوپترها، خلبان متوجه گم شدن بالگرد رئیسی شده و «دور زد و برگشت تا بالگرد را جست وجو کنند».

او همچنین به نقل از خلبان بالگرد خود گفته است ارتباط رادیویی با هلی‌کوپتر حامل رئیسی از یک دقیقه و نیم قبل قطع شده بود.

به گفته آقای اسماعیلی بعد از فرود در معدن مس سونگون با تلفن همراه خلبان هلی‌کوپتر رئیسی تماس گرفته شد که
«که آقای آل هاشم (امام‌جمعه تبریز) آن تماس را جواب داد و گفت در دره افتاده‌ام، ولی نگفت چه اتفاقی افتاده است».

او در ادامه توضیح داده است: «دوباره که من تماس گرفتم، آل هاشم گفت حالم خوب نیست و متوجه نشدم چه شده است و نمی‌دانم کجا هستم. لابلای درخت‌ها هستم و هیچ‌کسی را نمی‌بینم و تنها هستم. مشخصه جنگل و درخت را داد.»

رئیس دفتر رئیسی سپس تأکید کرد: «برای ما معلوم شد بالگرد دچار سانحه شده است.»

اظهارنظرهای ضد و نقیض رسانه‌ها و مسئولان دولتی در ساعت‌های بعد از وقوع این سانحه مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

۲۰:۵۸ ۱.۳.۱۴۰۳

اجساد رئیسی و همراهانش به تهران منتقل شد

رسانه‌های ایران می‌گویند مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی و همراهانش که در سانحه سقوط هلی‌کوپتر کشته شدند، در شهر قم با تأخیر برگزار شد و شامگاه چهارشنبه بعد از انتقال پیکرها به تهران، مراسم دیگری در مصلی تهران برگزار شده است.

مراسم تشییع در قم با حضور جمعی از مردم این شهر و مسئولان در مسیر بین آرامگاه خواهر امام هشتم شیعیان تا مسجد جمکران برگزار شده است. صبح روز سه‌شنبه نیز مراسم تشییع اولیه در تبریز برگزار شده بود.

بعد از برگزاری این مراسم، پیکرهای ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و سایر سرنشینان بالگرد به تهران منتقل شد و علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح روز چهارشنبه ۲ خرداد بر آنها نماز میت اقامه خواهد کرد.

دولت چهارشنبه را در سراسر ایران تعطیل اعلام کرده و قرار است مراسم تشییع جداگانه‌ای در تهران برگزار و سپس پیکر کشته شدگان پنجشنبه به بیرجند، مرکز استان خراسان جنوبی، منتقل و تشییع دیگری در آن شهر نیز انجام شود.

ابراهیم رئیسی به تازگی به عنوان نماینده استان خراسان جنوبی در مجلس خبرگان انتخاب شده بود، اما پیش از آغاز این دوره از مجلس خبرگان کشته شد.

مراسم تدفین او روز پنجشنبه در مشهد برگزار و خاک‌سپاری در آرامگاه امام هشتم شیعیان انجام خواهد شد.

۲۱:۰۹ ۱.۳.۱۴۰۳

۲۲:۱۸ ۱.۳.۱۴۰۳

انتقاد از پیام تسلیت وزارت خارجه آمریکا برای مرگ رئیسی در مجلس سنا

وزیر امور خارجه آمریکا که روز سه‌شنبه در جلسات استماع کنگره آمریکا شرکت کرده بود،‌ با انتقاد یک سناتور جمهوری‌خواه درباره صادر کردن پیام تسلیت برای مرگ ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه ایران، توسط وزارتخانه تحت مدیریتش مواجه شد.

آنتونی بلینکن در پاسخ به این انتقاد گفت: «این کاری است که ما به طور معمول هنگام مرگ رهبران کشورها فارغ از دوستی و دشمنی انجام می‌دهیم.»

او افزود که ارسال پیام تسلیت این واقعیت را تغییر نمی‌دهد که ابراهیم رئیسی در مقام قاضی و رئیس‌جمهور در ظلم و سرکوب مردم خود دست داشته است.

اما جان باروسو، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت وایومینگ و از اعضای ارشد کمیته انرژی سنا، در پاسخ به او گفت: «اینکه دولت [آمریکا] برای مرگ قصاب تهران عزاداری می‌کند، تکان‌دهنده است. من این کار را نمی‌کنم».

بیشتر

XS
SM
MD
LG