لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۲۶

جسد ابراهیم رئیسی در مشهد به خاک سپرده شد

۱۷:۰۷ ۲.۳.۱۴۰۳

یکی از فرماندهان سابق سپاه حضور «محافظ دوم» رئیسی در هلی‌کوپتر سقوط کرده را تکذیب کرد

اسماعیل کوثری، نماینده مجلس شورای اسلامی و از فرماندهان سابق سپاه پاسداران، حضور محافظ دوم ابراهیم رئیسی به عنوان سرنشین نهم در هلی‌کوپتر سقوط کرده را رد کرد.

برخی رسانه‌ها در ایران ابتدا اعلام کرده بودند جواد مهرابی، از محافظان ابراهیم رئیسی، در زمان سانحه همراه او بوده و حتی تصویر او به عنوان «شهید» منتشر شد. اما سپس هشت نفر به عنوان قربانیان سانحه معرفی شدند و این نکته مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت.

در تصاویر منتشر شده از افتتاح سد مرزی «قیز قلعه‌سی» پیش از سانحه، عکس‌های آقای مهرابی در کنار ابراهیم رئیسی دیده می‌شد، اما اسماعیل کوثری می‌گوید که او در یک هلی‌کوپتر دیگر بوده است.

کوثری که تا سال ۹۹ جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بوده است،‌ روز چهارشنبه به وب‌سایت جماران گفت: «برخی رسانه‌ها حرف‌های بی‌ربطی را می‌سازند. محافظ دوم در بالگرد دیگری بوده، زیرا در یک بالگرد به چند نفر محافظ احتیاجی نبوده و تمام این حرف‌ها بی‌اساس است.»

او تأکید کرده مهدی موسوی که در این سانحه کشته شد، «سرتیم اصلی» محافظان رئیس‌جمهور بود.

این نماینده سپاهی مجلس همچنین یادآوری کرد ستادکل نیروهای مسلح گروهی را مأمور کرده که «به بررسی جامع و کامل این اتفاق بپردازند و حتما گزارش آن به دست مردم خواهد رسید.»

پیش از این اعلام شد محمد باقری، رئیس این ستادکل، علی عبداللهی، معاون هماهنگ‌کننده خود را به عنوان مسئول یک «هیئت عالی» برای بررسی سانحه سقوط بالگرد رئیسی و همراهانش منصوب کرده است.

۱۸:۳۰ ۲.۳.۱۴۰۳

انتشار تصاویری از آماده‌سازی محل دفن حسین امیرعبداللهیان

ویدئوی منتشر شده از سوی رسانه‌ها در ایران، آماده‌سازی محل دفن حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجۀ پیشین ایران، در حرم شاه‌عبدالعظیم را نشان می‌دهد.

پیکر آقای امیرعبداللهیان صبح پنجشنبه، سوم خرداد، از مقابل ساختمان وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تشییع می‌شود، و سپس با انتقال به شهرری در شبستان حرم شاه عبدالعظیم دفن خواهد شد.

۱۹:۳۳ ۲.۳.۱۴۰۳

سفر وزیر خارجه عربستان به تهران برای شرکت در مراسم تشییع رئیسی

شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، روز چهارشنبه برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور سابق ایران، وارد تهران شد.

سلمان بن عبدالعزيز پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد پادشاهی این کشور نیز روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای کشته شدن ابراهیم رئیسی و همراهان او در صانحه سقوط بالگرد را تسلیت گفته بودند.

در میان کشورهای عربی، امیر قطر، رئیس‌جمهور تونس، نخست ‌وزیران عراق و سوریه، وزرای خارجه امارات، کویت و مصر به همراه نماینده ویژه پادشاهی عمان، رئیس مجلس الجزایر و فرستاده ویژه اردن برای شرکت در مراسم دفن ابراهیم رئیسی به ایران سفر کرده‌اند.

مقامات برخی مقامات کشورهای همسایه مانند نخست‌وزیران پاکستان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان، رهبر ملی ترکمنستان، وزیر خارجه ترکیه، هیاتی از طالبان و نماینده‌های گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در منطقه نیز وارد تهران شده‌اند.

این در حالی است که بعد از اقامه «نماز میت» برای کشته‌شدگان سانحه هلی‌کوپتر توسط رهبر جمهوری اسلامی، پیکر آنها در خیابان‌های پایتخت ایران با حضور جمعی از مردم تشییع شد.

۲۲:۲۲ ۲.۳.۱۴۰۳

انتشار نسخه فارسی طرح جلد «شارلی ابدو» درباره مرگ رئیسی

نشریه طنز فرانسوی شارلی ابدو ترجمه فارسی طرح جلد آخرین شماره خود درباره سقوط هلی‌کوپتر ابراهیم رئیسی و همراهانش را منتشر کرد.

روی این کاریکاتور که در حساب شبکه‌های اجتماعی این مجله منتشر شده است، عنوان بزرگ «خدا وجود داره» دیده می‌شود و پایین آن نوشته است: «او ما را از شر ملاها رها میکنه» که به شکل طعنه‌آمیز به کشته شدن ابراهیم رئیسی اشاره دارد.

این مجله روز سه‌شنبه نیز در کاریکاتور دیگری به بهانه سقوط بالگرد رئیس‌ جمهوری اسلامی، شعار «زن، زندگی، آزادی، هلی‌کوپتر» را نوشته بود که اشاره‌ای به اعتراض‌های سراسری دو سال گذشته بود.

۰۰:۲۰ ۳.۳.۱۴۰۳

حضور علی خامنه‌ای در منزل ابراهیم رئیسی 

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شامگاه چهارشنبه با حضور در منزل ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم که در سانحه سقوط هلی‌کوپتر کشته شد، با خانواده او ابراز همدردی کرد.

در تصاویری که در رسانه‌های ایران منتشر شده است٬ علاوه بر اعضای خانواده ابراهیم رئیسی، احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد نیز حضور دارد. آقای احمد علم الهدی پدر همسر ابراهیم رئیسی است.

ابراهیم رئیسی به همراه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، و هیات همراه بعد از ظهر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت به هنگام بازگشت از مراسم افتتاح سد قیزقلعه‌سی در شمال استان آذربایجان شرقی، در سانحه سقوط هلی‌کوپترش کشته شد.

روز چهارشنبه مراسم تشییع ابراهیم رئیسی و همراهانش از دانشگاه تهران تا میدان آزادی برگزار شد. قرار است جسد ابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در آرامگاه امام هشتم شیعیان دفن شود.

۰۳:۳۰ ۳.۳.۱۴۰۳

حضور خالد مشعل در سفارت ایران در قطر

خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس در خارج، روز چهارشنبه با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوحه درگذشت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، و همراهان او در حادثه سقوط هلی‌کوپتر را تسلیت گفت.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های ایران، خالد مشعل همچنین دفتر یادبود ابراهیم رئیسی و حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه تازه درگذشته ایران، را در سفارت ایران در قطر امضا کرد.

ایران از متحدان اصلی حماس محسوب می‌شود و اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی این گروه، نیز در مراسم تشییع ابراهیم رئیسی در تهران حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

او در این سخنرانی تاکید کرد که اطمینان دارد جمهوری اسلامی ایران به راه خود در حمایت از مردم فلسطین ادامه می‌دهد.

اسماعیل هنیه همچنین در حاشیه این مراسم دیداری نیز با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی داشت.

۰۳:۵۴ ۳.۳.۱۴۰۳

دیدارهای دوجانبه رهبران تاجیکستان و ارمنستان با محمد مخبر

رهبران تاجیکستان و ارمنستان روز چهارشنبه در حاشیه مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، و هیات همراه او که در حادثه سقوط هلی‌کوپتر جان باختند، با محمد مخبر، رئیس شورای موقت ریاست جمهوری ایران، دیدارهای دوجانبه‌ای انجام دادند.

به گزارش خبرگزاری دانشحویان ایران، ایسنا، امامعلی رحمان، رئیس جمهوری تاجیکستان، طی این دیدار از سیاست منطقه‌ای دولت ابراهیم رئیسی تمجید کرده و آن را در راستای «دوستی و همکاری میان کشورهای اسلامی و همسایه» دانسته است.

آقای رحمان همچنین گفت: «طی پنج دیداری که در این مدت با ایشان [ابراهیم رئیسی] داشتم توافقات همکاری بسیار خوبی میان دو کشور منعقد شد که امیدواریم با اجرای کامل آنها شاهد ارتقای بیش از پیش روابط دو کشور باشیم.»

آرمن‌پرس، خبرگزاری رسمی ارمنستان، نیز در گزارشی به دیدار نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، با محمد مخبر پرداخت.

بر اساس این گزارش، آقای پاشینیان درگذشت ابراهیم رئیسی، حسین امیرعبداللهیان و سایر مقامات ایرانی در این حادثه را یک «تراژدی تمام عیار» خواند و گفت: «با ابراهیم رئیسی غیر از روابط خوب همکاری، روابط دوستانه گرمی نیز داشتیم و این امر به وضوح در روابط ارمنستان و ایران منعکس شده است."

نخست وزیر ارمنستان همچنین ابراز امیدواری کرده که «برنامه‌های پیش‌بینی شده با ابراهیم رئیسی و روند مثبت و پویای روابط دو کشور» ادامه یابد.

علاوه بر رهبران تاجیکستان و ارمنستان، مقامات دیگر کشورها از جمله جاک دیپ دانکار معاون رئیس‌جمهور هند، و ویاچسلاو ولودین رئیس دومای دولتی روسیه در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی و هیات همراه او به تهران سفر کردند.

در میان کشورهای عربی نیز امیر قطر، رئیس‌جمهور تونس، نخست ‌وزیران عراق و سوریه، وزرای خارجه عربستان سعودی، امارات، کویت و مصر به همراه نماینده ویژه پادشاهی عمان، رئیس مجلس الجزایر و فرستاده ویژه اردن برای شرکت در مراسم دفن ابراهیم رئیسی به ایران آمده‌اند.

۰۵:۱۷ ۳.۳.۱۴۰۳

۱۲ نماینده جمهوری‌خواه: وزارت خارجه آمریکا درباره پیام تسلیت برای رئیسی توضیح دهد

کلودیا تنی، نماینده جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان ایالات متحده، به همراه ۱۱ نماینده دیگر در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، اقدام وزارت خارجه این کشور در صدور پیام تسلیت به مناسبت درگذشت ابراهیم رئیسی را محکوم کردند.

این نمایندگان جمهوری‌خواه در نامه خود تصریح کرده اند: ابراهیم رئیسی که «در سانحه سقوط هلی‌کوپتر کشته شد، به دلیل رفتار وحشیانه‌اش با مردم ایران، اغلب قصاب تهران خوانده می‌شود. او در فهرست تروریستی آمریکا قرار داشت و توسط وزارت خزانه داری ایالات متحده تحریم شده بود.»

در این نامه به نقش ابراهیم رئیسی در سرکوب‌های دهه ۱۳۶۰ ٬ «اعدام هزاران زندانی سیاسی » و سرکوب اعتراضات پس از جان‌باختن مهسا (ژینا) امینی اشاره شده است.

این نمایندگان جمهوری‌خواه در نامه خود تاکید کرده‌اند: «ابراز تسلیت برای چنین فردی شرم آور است. رئیس جمهور رئیسی یک ظالم مستبد بود که حکومت او مستقیماً به کشتار هزاران انسان بی‌گناه و ایجاد معلولیت، سرکوب و به انقیاد آوردن مردم ایران انجامید.»

در این نامه همچنین آمده است: «ما خواهان توضیح کامل هستیم که چرا وزارت امور خارجه بابت درگذشت چنین فرد نفرت‌انگیزی ابراز تسلیت می‌کند.»

این نمایندگان جمهوری‌خواه از آنتونی بلینکن خواسته‌اند حداکثر تا ۵ ژوئن (دو هفته دیگر) به پرسش آنها پاسخ دهد.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا در روز دوشنبه آمده بود: «ایالات متحده تسلیت رسمی خود را نسبت به کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه و هیئت همراهش در سقوط هلی‌کوپتر اعلام می‌کند.»

وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده بود: «در حالی که ایران رئیس‌جمهور جدیدی را برمی‌گزیند، ما هم بار دیگر حمایت خود را از مردم ایران و مبارزه آنها برای حقوق بشر و آزادی‌های بنیادی اعلام می‌کنیم».

۰۸:۳۱ ۳.۳.۱۴۰۳

جنازه ابراهیم رئیسی به بیرجند رسید

خبرگزاری‌های ایران از آغاز مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی و دو تن از اعضای هيئت همراه او که در جریان سقوط بالگرد کشته شدند، در بیرجند خبر می‌دهند.

ابراهیم رئیسی از حوزه انتخابیه خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند نامزد ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شده بود که از همین حوزه به خبرگان راه یافت. با این حال مرگ به او فرصت نداد که در این دوره وارد مجلس خبرگان شود.

در گزارش‌ها به نام دو نفر دیگر که در بیرجند تشییع شدند، اشاره‌ای نشده است.

گروهی از طرفداران حکومتی حاضر در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی در بیرجند
گروهی از طرفداران حکومتی حاضر در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی در بیرجند

حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشین خارجه ایران نیز که در جریان سقوط بالگرد، همراه با رئیسی کشته شد، نیز قرار است روز پنج‌شنبه در حرم شاه عبدالعظیم در شهر ری در جنوب تهران به خاک سپرده شود.

آن‌طور که خبرگزاری تسنیم نوشته، او در کنار دو تن از نیروهای نظامی کشته‌شده ایران در سوریه که از آن‌ها به عنوان «مدافع حرم» نام می‌برند، دفن خواهد شد.

۰۸:۴۷ ۳.۳.۱۴۰۳

سخنگوی دولت: مدل رئیسی این بود که من جلو می‌دوم، شما پشت سر من بیایید

سخنگوی دولت سیزدهم مدعی شد که به‌دلیل ضرورت جبران «۱۰ سال عقب‌افتادگی»، ابراهیم رئیسی اصرار داشت که با سرعت بیشتری کار کنیم.

علی بهادری جهرمی گفت: «مدل مدیریت رئیسی این‌گونه بود که من جلو می‌دوم و شما باید پشت سر من بیایید».

او از دولت خاصی نام نبرد، اما ظاهراً اشاره‌اش به دو دوره دولت حسن روحانی است که ابراهیم رئیسی و حامیانش، انتقادهای تندی علیه آن مطرح کرده و بدون ارائه سند، مدعی بودند که دولت ناتمام رئیس‌جمهور پیشین ایران در همه جنبه‌ها آمارهای بهتری ارائه کرده است.

سخنگوی دولت سیزدهم گفته: «معمولاً در جلسات این شکلی بود که زمان پروژه‌ها وقتی اعلام می‌شد، همیشه آیت‌الله رئیسی سر این تاریخ‌ها با مسئولان مُحاجّه می‌کرد که چرا این تاریخ را اعلام می‌کنید؟ چرا یک سال دیگر؟ بعد اثبات می‌کرد که دو ماه دیگر نه، بلکه باید دو هفته دیگر تمام شود».

بهادری جهرمی در اظهارات خود به این موضوع اشاره نکرده که اصرارهای رئیسی برای اتمام پروژه‌ها تا چه اندازه با استاندارهای کارشناسی تطابق داشته است.

هواداران حکومت و اعضای دولت رئیسی در شرایطی تلاش می‌کنند او را «شهید خدمت» معرفی کنند که احتمالاً بسیاری از پروژه‌هایی که رئیس‌جمهور پیشین آن‌ها را افتتاح کرد، از دوره قبل آغاز شده بود.

ضمن این‌که گزارش دقیقی درباره نتایج و دستاوردهای سفرهای استانی او منتشر نشده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG