لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۸

پدر آرزو خاوری: دخترم پس از آن که مدیر مدرسه او را به کلاس راه نداد، خودکشی کرد


آرزو خاوری، دانش‌آموز ساکن شهر‌ری بود که خبر خودکشی او ۱۳ آبان ماه منتشر شد. به گفته پدرش او به خاطر سخت‌گیری‌ و رفتارهای کارکنان مدرسه خودکشی کرده است
آرزو خاوری، دانش‌آموز ساکن شهر‌ری بود که خبر خودکشی او ۱۳ آبان ماه منتشر شد. به گفته پدرش او به خاطر سخت‌گیری‌ و رفتارهای کارکنان مدرسه خودکشی کرده است

در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر «خودکشی» آرزو خاوری، دختر افغان ۱۶ سالهٔ ساکن ایران، پدر او دلیل اقدام دخترش را بدرفتاری‌ها و سختگیری‌های پرسنل مدرسه به ویژه مدیر آن اعلام کرده است.

او در گفت‌وگو با شبکه شرق که روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه منتشر شد، گفته است که دخترش وقتی به کلاس راهش ندادند، از مدرسه بیرون آمده و داخل یک ساختمان شده و از آنجا، خودش را پرت کرده است.

به گفته پدر آرزو خاوری که هفته پیش جان باخت، آرزو یک روز پیش از اقدام به خودکشی در اردوی دانش‌آموزی «شلوار جین» پوشیده و در مسیر رفتن به اردو هم «رقص و شادی» می‌کرد.

او در توضیح بیشتر به شبکه شرق گفته است: «گویا مدیر عصبانی می‌شود. فردای آن روز [آرزو] با لباس فرم به مدرسه می‌رود و مدیر داخل کلاس راهش نداد. می‌خواست تنبیهش کند. به من گفتند شلوار جین پایش بود و در اردو می‌رقصید».

پدر آرزو درباره بدرفتاری مدیر مدرسه با دخترش می‌گوید: « دخترم ۹ سال است که در این مدرسه درس می‌خواند و هیچ مشکلی نداشت، اما در این دو سالی که مدیر مدرسه عوض شده کلی آسیب دید. مدیر با دخترم بدرفتاری می‌کرد. این سختگیری برای همه بچه‌ها بود.»

پدر این دختر جوان که به تازگی خودکشی کرده درباره واکنش مسئولان مدرسه و آموزش و پرورش نیز به شبکه شرق گفته که «از آموزش و پرورش هیچکس برای پیگیری نیامد، از مدرسه هم کسی نیامد. انگار نه انگار دخترم به خاطر اتفاقی که در مدرسه افتاد، خودش را کشت».

او البته تاکید کرده که از دست این مدیر شکایت کرده تا به گفته او «به خاطر بدرفتاری که با دخترش کرده مجازات شود تا دختر دیگری به خاطر این سخت گیری‌ها خودکشی نکند».

آرزو خاوری، دانش‌آموز ساکن شهر‌ری بود که خبر خودکشی او ۱۳ آبان ماه منتشر شد.

اداره آموزش و پرورش شهرستان‌های تهران با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده که موضوع اقدام به خودکشی آرزو خاوری را بررسی می‌کند.

با آنکه آمار دقیق رسمی از میزان خودکشی نوجوانان به ویژه دانش‌آموزان در ایران در دسترس نیست اما وزارت آموزش و پرورش آبان ماه ۱۴۰۰ از رشد خودکشی دانش‌آموزان و ۱۰ برابر شدن میزان خطرپذیری آنها خبر داد.

بر اساس این گزارش، نتایج ارزیابی‌ داده‌های «سامانه پایش و آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان» در شش سال پیش از ۱۴۰۰ نشان از رشد حدود ۱۰ برابری میزان خطر پذیری دانش آموزان دارد و... «خودکشی» همواره یکی از سه خطر نخست تهدید کننده دانش‌آموزان در زمینه رفتارهای پرخطر بوده است.

اگر به خودکشی فکر می‌کنید، با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یا مراکز مشاوره تماس بگیرید.

با استفاده از گزارش‌های شبکه شرق، ایسنا و رادیو فردا؛ س.ب/ ع.م
XS
SM
MD
LG