لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۹

وزیر اطلاعات اسرائیل: کناره‌گیری حریری فرصتی برای فشار بر ایران و حزب‌الله است


ییسرائل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل
ییسرائل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل

ییسرائل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل، گفته است که کناره‌گیری سعد حریری از نخست‌وزیری لبنان فرصتی برای ایجاد فشار دیپلماتیک بر ایران و حزب‌الله، با هدف تضعیف و خلع سلاح حزب‌الله در لبنان است.

وزیر اطلاعات اسرائیل پنجشنبه هجدهم آبان در مصاحبه با اسوشیتدپرس و نیز شبکه هفت اسرائیل گفت، این دولت برای تشدید فشار سازمان ملل متحد بر ایران و حزب‌الله در پی وضعیت جدید لبنان، برنامه‌ریزی می‌کند.

به گفته آقای کاتز، اسرائیل زمان را برای اجرای قطعنامه سال ۲۰۰۶ شورای امنیت در مورد خلع سلاح شبه نظامیان در لبنان مناسب می‌داند.

وزیر اطلاعات اسرائیل افزود کناره‌گیری سعد حریری «چهره حقیقی حزب‌الله و ایران را برملا کرد زیرا «چیزی را که ما می‌گفتیم، اکنون جهان به چشم خود می‌بیند؛ ما می‌گفتیم که سعد حریری برگ انجیر بود زیرا لبنان در واقع حزب‌الله است و حزب‌الله ایران است و ما این را خط قرمز می‌دانیم».

به ادعای آقای کاتز، «ایران سرزمین‌های وسیعی در پیرامون اسرائیل را به تسلط گرفته است».

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز یکشنبه گفته بود، کناره‌گیری سعد حریری «ناقوس بیدارباش برای جامعه بین‌المللی است تا ایران را زیر فشار بگذارد».

به گفته نتانیاهو، وقتی اعراب میانه‌رو و اسرائیل یک حرف را بیان می‌کنند، «دنیا باید گوش کند».

سعد حریری شنبه گذشته در جریان سفر به عربستان، با انتقاد شدید از ایران و حزب‌الله، استعفای خود را از ریاض اعلام کرد و گفت «هر جا ایران پا گذاشته، ویرانی بر جای نهاده است».

این در حالی است که آقای حریری سال گذشته با ائتلاف با حزب‌الله برای دومین بار بر مسند نخست‌وزیری لبنان تکیه زد.

کناره‌گیری آقای حریری بحران سیاسی عمیقی در خاورمیانه ایجاد کرده و از جمله، احتمال بروز یک درگیری نظامی اسرائیل با حزب‌الله مطرح شده است.

تشدید احتمال بروز جنگ به‌ویژه پس از آن مطرح شد که عربستان، بحرین، کویت و امارات از شهروندان خود که در لبنان هستند، خواستند هر چه زودتر این کشور را ترک کنند.

روزنامه جروزالم پست جمعه نوزدهم آبان نوشته است، «با کنار رفتن سعد حریری، در جنگ آتی با لبنان، اسرائیل فضای عملیاتی بیشتری در اختیار دارد».

جروزالم پست به نقل از یوآو گالانت، وزیر کنونی مسکن و نظامی بلندپایه پیشین اسرائیل، نوشته است، در جنگ تازه «لبنان به عصر حجر باز می‌گردد».

آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل نیز گفته است که کشورش در جنگ جدید با حزب‌الله، تمامی لبنان را هدف نظامی می‌داند زیرا حزب‌الله بر لبنان مسلط شده و «باید کار را یکسره کرد».

آقای لیبرمن یکشنبه نیز در توییتر خود نوشته بود، «لبنان = حزب الله؛ حزب الله = ایران؛ لبنان = ایران؛ ایران برای دنیا خطرناک است؛ استعفای سعد حریری این را ثابت کرد».

سخنان روز پنجشنبه وزیر اطلاعات اسرائیل در مورد حمله دیپلماتیک برنامه‌ریزی شده این کشور برای فشار بر ایران و حزب الله و اظهارات مقامات ارشد دیگر این کشور در مورد یک جنگ جدید با حزب الله و لبنان، با رزمایش بزرگ هوایی اسرائیل همزمان شده است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، رزمایش «پرچم آبی» که در یک هفته اخیر در جریان بوده است، در روزهای آینده نیز ادامه خواهد یافت.

ارتش اسرائیل چند هفته پیش نیز رزمایش زمینی دیگری را در نزدیکی مرز با لبنان برگزار کرد تا به گفته ژنرال گادی آیزنکوت، فرمانده ارتش، احتمال عملیات جنگی با حزب‌الله را تمرین کند.

آخرین درگیری نظامی اسرائیل و حزب‌الله در تابستان ۲۰۰۶ به کشته شدن بیش از ۱۲۰۰ نفر در لبنان و ویرانی‌های گسترده در این کشور و کشته شن ۱۲۰ اسرائیلی که قریب به اتفاق آنها نظامی بودند، منجر شد.

جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به پایان رسید؛ این قطعنامه خلع سلاح حزب‌الله و نبود نیروی چریکی در پایین‌تر از خط رودخانه لیتانی را ذکر می‌کند.

اما دبیرکل حزب‌الله تأکید کرده است که این سازمان زرادخانه‌ای به مراتب قوی‌تر از جنگ ۱۱ سال پیش در اختیار دارد؛ با ده‌ها هزار راکت که می‌تواند به سراسر اسرائیل و کوره اتمی دیمونا هم برسد.

حسن نصرالله پیشتر به صراحت گفته است که «پول، اسلحه و همه چیز ما از ایران می‌آید».

XS
SM
MD
LG