احمد جنتی ۹۷ ساله که از سال ۱۳۷۱ دبیری شورای نگهبان را بر عهده دارد، برای سیویکمین سال پیاپی در این مقام ابقا شد.
رسانههای ایران روز چهارشنبه ۲۸ تیرماه از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه شورای نگهبان در سال جاری خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، با رأی اعضای شورای نگهبان در جلسه روز چهارشنبه، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان باقی ماند.
سیامک رهپیک به عنوان قائم مقام دبیر شورای نگهبان و هادی طحاننظیف نیز به عنوان سخنگوی این شورا باقی ماندند.
احمد جنتی متولد ۱۳۰۵ است و از اسفند ۵۸ با حکم آیتالله روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، عضو شورای نگهبان شد. او تاکنون در همه دورههای شورای نگهبان به عنوان یکی از شش فقیه این شورا حضور داشته است.
در سالهای اخیر این گمانهزنی بارها مطرح شده بود که ممکن است آقای جنتی بهدلیل «کهولت سن» از این سمت کنارهگیری کند یا کنار گذاشته شود. با این حال، رئیس کمیسیون حقوقی قضایی مجلس تیرماه پارسال گفته بود تا وقتی آقای جنتی به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان باشد «خیلی بعید» است که از دبیری این شورا «جابهجا» شود.
شورای نگهبان یک نهاد ناظر بر انتخابات است و اعضای آن در مورد موضوعهای مهم حاکمیتی از جمله انتخاب نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری، مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی تصمیمگیری میکنند.
همچنین تمامی مصوبات مجلس شورای اسلامی پیش از لازمالاجرا شدن، به منظور تعیین «عدم مغایرت با موازین شرع و قانون اساسی»، باید به تایید این شورا برسد.
احمد جنتی با توجه به نفوذی که در شورای نگهبان دارد بارها به دخالت در امور انتخابات و جانبداری از نامزدهای اصولگرا متهم شده است.
انتخاب مجدد او به این سمت در حالی است که حکومت جمهوری اسلامی قصد دارد اسفندماه امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی را برگزار کند که انتظار میرود با توجه به آزاد نبودن انتخابات در ایران، ردصلاحیتهای گسترده نامزدها و تحریم آن از سوی بسیاری از رایدهندگان و نیروهای سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، به رقابت درون گروهی اصولگرایان تبدیل شود که از حمایت نهادهای سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی برخوردار هستند.
شورای نگهبان همواره نقش خود در انتخابات را مبتنی بر «نظارت استصوابی» تعریف کرده است که از ابتدا تا پایان انتخابات، اقدام به دستکاری در روند، رد صلاحیت نامزدها و دستکاری در نتایج انتخابات میکند.
بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، فقهای شورای نگهبان بهطور مستقیم توسط رهبر و برای یک دوره شش ساله منصوب میشوند. حقوقدانان شورا نیز به پیشنهاد رئیس قوه قضائیه که خود منصوب رهبر جمهوری اسلامی است و با رای مجلس شورای اسلامی، به این نهاد راه پیدا میکنند.