لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۵

احمد خاتمی: برخی گفته‌اند رئیسی «استعفا» دهد تا در انتخابات مجلس شرکت کنیم


احمد خاتمی می‌گوید «حیله دشمنان» آن است که کم شدن شرکت‌کنندگان در انتخابات را «القا» کنند و «زمزمه شرکت نکردن در انتخابات نغمه براندازان شده است»
احمد خاتمی می‌گوید «حیله دشمنان» آن است که کم شدن شرکت‌کنندگان در انتخابات را «القا» کنند و «زمزمه شرکت نکردن در انتخابات نغمه براندازان شده است»

یک عضو فقهای شورای نگهبان روز پنجشنبه ۲۹ تیر با اشاره به انتخابات پیش روی مجلس، مدعی شد که عده‌ای شرط حضور خود در این انتخابات را «استعفای» ابراهیم رئیسی از مقام ریاست‌جمهوری اعلام کرده‌اند.

احمد خاتمی که در جمع ناظران شورای نگهبان در شهر ورامین سخن می‌گفت، اظهار داشت: «برخی برای حضورشان زمزمه استعفای رئیس‌‌جمهور را می‌کنند که اگر می‌خواهید ما به میدان بیاییم باید رئیس‌‌جمهور استعفا دهد.»

این عضو شورای نگهبان نامی از این افراد نبرد و اشاره نکرد که متعلق به کدام جناح سیاسی هستند.

او گفت: این افراد چون «ترس تایید» نشدن از طرف شورای نگهبان دارند، به دنبال «شعار دشمنان» هستند.

ظاهرا ناکامی ابراهیم رئیسی در عمل به وعده‌های انتخاباتی خود بویژه در حوزه اقتصاد، چهره‌های سرشناس اصولگرا را از او رویگردان کرده است و آن‌ها قصد دارند که در انتخابات مجلس راه خود را از دولت او جدا کنند.

از سوی دیگر، انتخابات قرار است توسط وزارت کشوری برگزار شود که وزیر آن یکی از تندروترین چهره‌های اصولگرا به شمار می‌رود و هم‌اکنون طرح گشت ارشاد را دنبال می‌کند که نارضایتی‌های زیادی را برانگیخته است و این امر می‌تواند بر تعداد تحریم‌کنندگان انتخابات بیفزاید.

تعدادی از نامزدهای سرشناس انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ مانند علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس، و اسحاق جهانگیری، معاون اول سابق رئیس‌جمهور، توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شدند و شایعاتی درباره حضور آن‌ها در انتخابات مجلس امسال در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها مطرح شده است.

علی لاریجانی که رد صلاحیت او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ بسیار خبرساز شد، در دوره‌های هشتم، نهم و دهم مجلس رئیس مجلس شورای اسلامی بود ولی در یازدهمین دوره انتخابات مجلس نامزد نشد.

احمد خاتمی در ادامه حمله لفظی خود خطاب به این افراد گفت: «هشت سال با رأی مردم حکومت کردید، اما بدانید این ملت و رئیس‌‌جمهور از انقلاب، اسلام و انتخابات صیانت می‌کنند.»

این عضو شورای نگهبان که همزمان عضو مجلس خبرگان جمهوری اسلامی هم هست، مدعی شد با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس، «حیله دشمنان» آن است که کم شدن شرکت‌کنندگان در انتخابات را «القا» کنند و «زمزمه شرکت نکردن در انتخابات نغمه براندازان شده است.»

نگرانی‌ها از احتمال مشارکت اندک در انتخابات مجلس بعد از اعتراض‌های «زن، زندگی، آزادی» به حدی است که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۴ خرداد امسال در یک سخنرانی، آن را «انتخابات بسیار مهم» خواند و گفت «توپخانه‌های دشمن» از ۹ ماه پیش از برگزاری آن مشغول «بمباران انتخاباتی» است.

آخرین انتخابات برگزار شده توسط جمهوری اسلامی، انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ بود که رکورد کمترین مشارکت در این نوع انتخابات را با ۴۸.۸ درصد رقم زد، هرچند برخی مراجع مستقل از جمله «موسسه گمان» در هلند، میزان مشارکت را زیر ۳۰ درصد ارزیابی کردند.

در این انتخابات، سه میلیون و ۷۰۰ هزار رای نیز آرای باطله به صندوق ریخته شد که پس از ابراهیم رئیسی در رتبه دوم قرار گرفت و از سوی دیگر، بیشترین تعداد و درصد آرای باطله در تاریخ انتخابات ریاست‌جمهوری از انقلاب بهمن ۵۷ تا کنون محسوب می‌شود.

در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که دوم اسفند سال ۹۸ برگزار شد، نیز میزان مشارکت حدود ۴۲.۵ درصد بود که کم‌ترین میزان مشارکت در تاریخ انتخابات مجلس شورای اسلامی به شمار می‌رود.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری تسنیم و رادیو فردا/ع.م/ک.ر
XS
SM
MD
LG