در پی اعلام بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران از سوی آمریکا و «پاسخگو کردن ناقضان این تحریمها»، علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیروهای آمریکایی در خلیج فارس را تهدید کرد.
این مقام سپاه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی المیادین که روز چهارشنبه دوم مهرماه پخش شد، با اشاره به نیروهای آمریکایی تهدید کرد: «بهتر است آنها به خلیج فارس بیایند و در آن صورت در تیررس و در دسترس ما خواهند بود».
«مکانیسم ماشه» که ایالات متحده در روزهای اخیر از طریق آن بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران را اعلام کرده کشورهای جهان را موظف میکند تمامی محمولهها به مقصد یا مبدأ ایران را بازرسی و در صورت لزوم کالاهای ممنوعه را ضبط کنند.
علی فدوی در مورد این تحولات گفت که این امر «راه به جایی نخواهد برد و موفق نخواهد شد».
جانشین فرمانده کل سپاه، در ادامه سخنان روز چهارشنبه خود همچنین اینگونه اظهارنظر کرد که «اگر آمریکاییها مرتکب حماقت جدیدی شوند با قدرتی روبهرو خواهند شد که از حد تصور آنها خارج است و برایشان قابل تصور نیست».
علی فدوی توضیح بیشتری در مورد این «قدرت خارج از حد تصور» نداد.
جانشین فرمانده سپاه در حالی خواستار حضور نیروهای آمریکایی در خلیج فارس شده است که ایالات متحده هفت پایگاه در این منطقه دارد: پایگاه ناوگان پنجم در بحرین؛ پایگاه هوایی العدید در قطر؛ پایگاه تومریت درعمان؛ پایگاه هوایی شیخ عیسی در بحرین؛ پایگاه هوایی علی السالم کویت؛ پایگاه هوایی احمد الجابر کویت؛ و پایگاه هوایی الظفره امارات متحده عربی.
در راستای تقویت حضور آمریکا در خلیج فارس، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز ۲۸ شهریور ورود ناو هواپیمابر نیمیتز را نیز به خلیج فارس اعلام کرد.
منابع خبری سپاه پاسداران روز چهارشنبه گفتند از زمان ورود ناو نیمیتز و ناوگروه همراهش به خلیج فارس «تمام تحرکات این ناوگروه توسط پهپادهای نیروی دریایی سپاه پاسداران رصد و پایش شده است».
ایالات متحده روز ۳۱ شهریور تحریمهای جدیدی را علیه وزارت دفاع و سایر بخشهای درگیر در برنامه هستهای و تسلیحاتی ایران وضع کرد تا موضع این کشور مبنی بر بازگشت همه تحریمهای سازمان ملل علیه تهران در چارچوب فعال شدن «مکانیسم ماشه» را تقویت کند.
کشورهای مختلف با این بازگشت تحریم موافقت نکردهاند اما وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داده است اگر کشورهای عضو سازمان ملل به تعهدات خود برای اجرای این تحریمها عمل نکنند، آمریکا آماده است با استفاده از اختیارات داخلی خود، علیه آنها اقدام کند.
مایک پومپئو همچنین تصریح کرده است که ایالات متحده طیف وسیعی از اقدامات مضاعف را برای تقویت اجرای تحریمهای سازمان ملل و پاسخگو کردن ناقضان این تحریمها اعلام خواهد کرد.
ایالات متحده همچنین اخیراً با پیشرفت در برقرار کردن مناسبات شماری از کشورهای خلیج فارس با اسرائیل به تقویت ائتلافی منطقهای علیه جمهوری اسلامی پرداخته است.
علی فدوی به این موضوع نیز واکنش نشان داده و گفت که به باور او، این «تلاش و تحرکی قدیمی است و آنها هرگز موفق به تشکیل ائتلافی جدید علیه انقلاب اسلامی نخواهند شد».
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، هم به تازگی گفته بود در صورت حمله احتمالی آمریکا، پاسخ ایران «کوبنده و بدون لحظهای تردید» است.
وی افزوده بود که حکومت ایران در صورت وقوع چنین رویدادهایی با استناد به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد به «دفاع مشروع» خواهد پرداخت.
این اظهارنظر در حالی مطرح میشود که در روزهای اخیر گزارش یا اظهارنظری دربارهٔ احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران منتشر نشده است.