لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۳

انتقاد گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی از اظهارات رهبر جمهوری اسلامی درباره «انقلابی بودن» مجلس یازدهم


علی خامنه‌ای در دیدار روز سوم خرداد با نمایندگان مجلس شورای اسلامی
علی خامنه‌ای در دیدار روز سوم خرداد با نمایندگان مجلس شورای اسلامی

اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در دفاع از مجلس شورای اسلامی که اکثریت آن در اختیار اصولگرایان هوادار اوست با انتقادهای زیادی در شبکه‌های اجتماعی روبرو شد.

علی خامنه‌ای روز چهارشنبه سوم خرداد در دیدار با نمایندگان مجلس که به دفتر او رفته بودند، گفت که «از اول تشکیل مجلس یازدهم اعتقاد داشتم که این مجلس انقلابی است؛ الان هم بعد از سه سال همین را تکرار می‌کنم».

این اظهارات با واکنش شمار زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی روبرو شد و آن‌ها رهبر جمهوری اسلامی را متهم کردند که چشم خود را بر روی «ناکارآمدی» و «فساد نمایندگان» مجلس بسته است، چون از نظر فکری و خط مشی به او نزدیک هستند.

عبدالله رمضان‌زاده، سخنگوی دولت پیشین محمد خاتمی، یکی از این منتقدان است که عملکرد مجلس یازدهم را از زاویه اقتصادی زیر سوال برده و در توئیتی نوشته که «مهم این است که مجلس انقلابی همچنان انقلابی بماند، اصلا مهم نیست که دستاورد مجلس انقلابی و دولت انقلابی جوان حزب‌اللهی، تورم هفتاد درصدی و به خاک سیاه نشستن مردم باشد».

محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس، نیز که از جناح اصلاح‌طلب است، با هشتگ «مجلس انقلابی» این شعر را به طنز از قول نمایندگان نوشته که «مژده دهید مژده دهید، یار پسندید مرا یار پسندید مرا!»

اکبر اعلمی، دیگر نماینده سابق مجلس، نیز در صفحه تلگرام خود، عملکرد و رویکرد مجلس یازدهم را در تقابل با «اصول قانون اساسی، انتظارات و مطالبات مردم و اهداف اولیه انقلاب در مورد جایگاه و کارکرد مجلس و نمایندگان آن و الزامات وکالت» دانسته و تاکید کرده که «نشانه‌ واضحی که بیانگر انقلابی بودن مجلس و یا ورود سرافرازانه نمایندگان آن به مجلس باشد، نمی‌بینم».

اظهارات رهبر جمهوری اسلامی از آن رو حائز اهمیت است که امسال، سال آخر مجلس یازدهم بوده و قرار است که در اسفندماه انتخابات جدیدی برگزار شود. انتظار می‌رود شورای نگهبان به نمایندگی از رهبر جمهوری اسلامی، بار دیگر مخالفان و منتقدان را رد صلاحیت کرده و فقط به هواداران علی خامنه‌ای اجازه رقابت بین خود را بدهد.

از سوی دیگر، این احتمال مطرح شده است که با توجه به اعتراضات سراسری در کشور پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، تشدید بحران‌ اقتصادی و ناامیدی مردم از پیگیری مطالبات خود از طریق ساختارهای فعلی، انتخابات اسفندماه به مانند گذشته سرد و بی‌روح برگزار شود.

بخشی از انتقادها از ساختار جمهوری اسلامی به عملکرد مجلس و نمایندگان آن باز می‌گردد.

محمدجواد اکبرین، تحلیگر سیاسی منتقد جمهوری اسلامی، در این زمینه با توصیف مجلس یازدهم به «بی‌عرضه و بی‌خاصیت بودن» که حتی «دادِ حزب‌اللهی‌ها را هم درآورده»، گفته است: خامنه‌ای امروز کلی از «مجلس انقلابی» تعریف کرد؛ «بعد برای این‌که دهن منتقدانش را ببندد گفت: دیگران هر چه بخوان بگن، واقع قضیه اینه که من عرض کردم!»

کاربری به نام «محمد توکلی» هم اظهارات علی خامنه‌ای را «اقدامی در دفاع از خود» ارزیابی کرده و نوشته که «این حمایت کامل و صریح از مجلس انقلابی بیشتر از آن‌که دفاع از نمایندگان باشد، دفاع از خود است!»

منتقد دیگری به نام «مهدی» در توئیتر، مجلس فعلی جمهوری اسلامی را «بی‌کفایت‌ترین و تندروترین مجلس بعد از انقلاب» توصیف کرده و گفته که رهبر جمهوری اسلامی این نهاد را «خودی و انقلابی قلمداد می‌کنه، ملت چه حقی دارند تا معترض بشن!؟»

او افزوده است: «مجلسی که دست‌پخت جنتی و رفقا بوده و در سایه عدم مشارکت ملت و نبود کاندیدا از سایر اقشار ملت تشکیل شده. بیراه نیست که مردم در جمهوری اسلامی هیچ‌کاره‌اند».

برخی کاربران که ظاهرا هوادار جمهوری اسلامی هستند نیز به صف منتقدان پیوسته، و از جمله کاربری به نام «شبر» گفته است: «مجلسی که رئیس‌اش سیسمونی نوه‌اش رو از خارج می‌خره، نصف‌شون خودرو بدون ثبت‌نام و رانتی می‌گیرن، یکی‌شون می‌زنه تو گوش سرباز مملکت، یکی دیگه رئیس مجلس رو متهم به پرداخت رشوه می‌کنه و یه عالمه اشتباه و دروغ دیگه، هنوز هم انقلابیه. فکر کنم با حاج آقای خامنه‌ای تو معنای "انقلابی" اختلاف داریم».

کاربر دیگری به نام محمدحسین کریمی‌پور در توئیتر نوشت: «آ خامنه‌ای می‌گوید مجلس انقلابی است. سخن دقیقی است. امروز قالیباف، ذوالنور، عنابستانی، میرسلیم و‌ حسن‌پور آینهٔ تمام نمایِ انقلاب اسلامی‌اند!»

محمد صحفی، معاون پیشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت محمد خاتمی، نیز در توئیتی نوشت: «بعد از "اسلام" که مظلومِ تاریخ است، "انقلاب" هم مظلوم است. واژه "انقلاب" برای آن مظلوم است که صفتِ "انقلابی" برای افراد نااهلی هم به‌کار می‌‌رود که نه در انقلاب بوده‌اند و نه جنگ، بلکه ظاهری مذهبی دارند و قدرت را برای چپاولِ مردم فقیر می‌خواهند و با تحریم کاسبی می‌کنند.»

یک کاربر به نام ابوالفضل شالی نیز نوشت: «مخالف رهبری و نظام نیستم اما برخی از سخنان رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس قابل نقد است: ۱-مجلس که ابتدا دنا پلاس و آخر شاسی بلند داشت انقلابی نامید ۲-درباره استیضاح وزرا نظر علنی داد و باعث میشه گروهی از آن طرف غش کنند دیگر کسی با وزرا کار ندارد.»

اشاره این کاربر توئیتر به جنجال اخیری است که بر سر واگذاری غیرقانونی خودروهای شاسی‌بلند به نمایندگان مجلس ایجاد شد.

همچنین موضع‌گیری خامنه‌ای درباره استیضاح وزرای دولت، دو هفته پس از استیضاح رضا فاطمی امین، وزیر صنعت و معدن و تجارت (صمت)، صورت می‌گیرد که منجر به عزل او از وزارت شد.

دو نماینده مجلس، از جمله احمد علیرضابیگی، اوایل اردیبهشت‌ماه فاش کردند که بیش از ۷۰ دستگاه خودرو شاسی‌بلند به نمایندگان تحویل داده شد تا استیضاح وزیر صمت را پس بگیرند.

اما خامنه‌ای روز چهارشنبه با دفاع از اکثریت نمایندگان مجلس، غیرمستقیم به این موضوع واکنش نشان داد و نمایندگان مجلس را «ساده‌زیست» خواند.

رهبر جمهوری اسلامی پیش از این نیز به طور مستقیم درباره خبرهای مربوط به فساد کارگزاران خود موضع‌گیری کرده بود و از رسانه‌ها خواسته بود که آن را «کش ندهند».

علی خامنه‌ای در این زمینه مدعی شده که «عده‌ای می‌خواهند از این حوادث برای زدن توی سر مسئولین سوءاستفاده کنند.»

بر اساس واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا/ک.ر-م.ت
XS
SM
MD
LG