علی لاریجانی، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی ایران، میگوید مسئولان نظامی و سیاسی ایران در حال آمادهسازی پاسخ به اسرائیل هستند و در حال حاضر راهکارهای مختلف آن و نحوه عمل را بررسی میکنند.
اودر گفتوگویی که خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران آن را روز یکشنبه چهارم آذرماه منتشر کرد گفته جزئیات این پاسخ به دلیل آنکه به «امنیت ملی» مربوط میشود فعلا رسانهای نمیشود.
او افزود: «اما اصل تنظیم محاسبات اسرائیل به قوت خود باقی است».
پس از حمله نظامی روز پنجم آبان اسرائیل به مراکز نظامی ایران، مسئولان جمهوری اسلامی بارها صحبت از پاسخ به این حمله و اجرای عملیات «وعده صادق ۳» دادهاند.
ایران در روزهای ۲۵ فروردین و ۱۰ مهر دو بار با پهپادها و موشکهای کروز و بالستیک به شکل مستقیم به خاک اسرائیل حمله کرد.
روز ۲۸ آبان اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اعلام کرد که جمهوری اسلامی قصد دارد به حمله هوایی اسرائیل به خاک ایران «قطعاً پاسخ قاطع» بدهد.
پیش از او، رئیسجمهور، وزیر خارجه و فرماندهان ارشد نظامی ایران نیز اسرائیل را تهدید به پاسخ کرده بودند.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در پیامی ویدئویی خطاب به مردم ایران که روز ۲۲ آبان منتشر شد، هشدار داد اگر جمهوری اسلامی ایران برای بار سوم به این کشور حمله کند، اقتصادش فلج خواهد شد.
او همچنین روز ۲۸ آبان ادعا کرد که اسرائیل در حمله ۵ آبان بخشی از برنامه هستهای ایران و پدافندهای اس-۳۰۰ این کشور را نابود کرد.
علی لاریجانی در بخشی دیگر از گفتوگوی خود درباره به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده و «بازتر شدن دست اسرائیل» نیز گفت که باید دید آیا آمریکای دوران ترامپ منافع خود را در ادامه رفتار دموکراتها میبیند «که منطقه را به زیر کشیدند» یا اینکه میخواهند «چرخشی مطابق با منافع ملی آمریکا» داشته باشند.
آقای لاریجانی با اشاره به تغییر رفتارهای دونالد ترامپ ادامه داده: «علامت هم دادهاند که میخواهند جنگافروزی را در منطقه تمام کنند و سراغ اولویتهای دیگر بروند» چون به گفته او «جنگ آفروزی در منطقه آها را دچار فرسایش قدرت میکند».
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیشتر در گفتوگو با وبسایت رهبر جمهوری اسلامی به موضوع توافق با دولت دونالد ترامپ اشاره کرده و از «مسئولان جدید آمریکا» خواسته بود تا برای دستیابی به توافق جدید «امتیاز لازم» را بدهند.
او شامگاه جمعه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که مسئولان جدید آمریکا باید «شروط ایران را بپذیرند و امتیاز لازم، منجمله جبران خسارات ایران و نظایر آن را قبول کنند».
مشاور رهبر جمهوری اسلامی پیشتر در گفتوگویی که در وبسایت رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد گفته بود چنانچه دولت دونالد ترامپ شرایط تازۀ جمهوری اسلامی را بپذیرد، ایران هم تعهد میدهد که با وجود غنیسازی ۶۰ درصدی، به سمت تولید سلاح هستهای حرکت نکند.
او ادامه و افزایش حجم و خلوص غنیسازی اورانیوم در ایران را نشانۀ شکست غرب در زمینۀ «پیشبردن خواستههای خود در قبال ایران از طریق اِعمال فشار» دانسته بود.
در پی تصویب قطعنانه اخیر شورای حکام آژانس علیه ایران، جمهوری اسلامی در واکنشی سریع، از راهاندازی مجموعۀ دیگری از سانتریفیوژهای جدید خبر داد؛ اقدامی که عملاً میتواند راه را برای ارجاع ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد و فعالشدن مکانیزم ماشه، آنهم در حالیکه زمان زیادی به تاریخ انقضای برجام باقی نمانده، هموار کند.