لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۴۵

آنگولا می‌گوید از اوپک خارج می‌شود


کشور آفریقایی آنگولا می‌گوید تصمیم گرفته است تا از سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، خارج شود.

دیامانتینو آزودو، وزیر نفت آنگولا، روز پنج‌شنبه ۳۰ آذر اعلام کرد ادامه حضور این کشور در اوپک در راستای منافعش نیست.

آنگولا در سال ۲۰۰۷ وارد مجموعه اوپک شد و روزانه نزدیک به ۱.۲ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند و سهم آن از تولید این سازمان بیش از شش درصد است.

آقای آزودو توضیح نداد چرا ادامه حضور آنگولا در راستای منافع این کشور نیست، اما اوپک و کشورهای هم‌پیمان به رهبری روسیه طی سال‌های گذشته برای افزایش قیمت نفت، متعهد به کاهش تولید شده و بر کاهش بیشتر تولید نفت اصرار دارند.

آنگولا ماه نوامبر اعلام کرد که با کاهش بیشتر تولید نفت مخالف است.

آمارهای اوپک نشان می‌دهد آنگولا طی ماه‌های گذشته بی‌توجه به تصمیم اوپک و کشورهای هم‌پیمان تولید خود را افزایش داده و ماه گذشته نیز تولید نفت این کشور ۵۱ هزار بشکه جهش داشته و به یک میلیون و ۱۷۲ هزار بشکه در روز رسیده است.

با اعلام تصمیم این کشور آفریقایی برای خروج از اوپک، قیمت نفت با افتی یک دلاری به ۷۸ دلار و ۵۰ سنت رسید.

آمارهای وزارت اقتصاد آنگولا نشان می‌دهد که متوسط قیمت نفت صادراتی این کشور در سال جاری نزدیک به ۸۰ دلار بوده، در حالی که در بودجه سال جاری، دولت آنگولا قیمت نفت را ۷۵ دلار در نظر گرفته بود.

بدین ترتیب، این کشور مانند عربستان، روسیه و برخی دیگر از کشورهای مجموعه اوپک و کشورهای هم‌پیمان با قیمت‌های کنونی نفت کسری بودجه نخواهد داشت و تمرکز خود را بر افزایش صادرات آن گذاشته است.

این کشور هم‌چنین در نظر دارد سرمایه‌گذاری در حوزه تولید نفت را افزایش دهد و پایبندی به تصمیمات اوپک برای کاهش تولید نفت، برنامه‌های افزایش تولید آن را دچار اختلال می‌کند.

آنگولا با توجه به اجتناب اتحادیه اروپا از خرید نفت و گاز روسیه به خاطر تهاجم نظامی به اوکراین، تصمیم دارد بخشی از بازار روسیه در اروپا را تصاحب کند و تولید روزانه نفت خود را تا سال ۲۰۲۸ به ۱.۴ میلیون بشکه افزایش دهد.

آنگولا همچنین سال گذشته بیش از هشت میلیارد متر مکعب صادرات گاز داشته است که نیمی از آن صادرات گاز مایع، ال‌ان‌جی، به اتحادیه اروپا بوده و علاوه بر آن، سه میلیارد متر مکعب گاز نیز با خط لوله به اروپا ارسال کرده است.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، وزارت اقتصاد آنگولا، اوپک، بی‌پی، رادیو فردا/د.خ/ک.ر
XS
SM
MD
LG