یک مقام دولت آمریکا به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته که نخستین مرحله از آزمایش بالینی واکسنی علیه ویروس کرونای جدید از روز دوشنبه ۲۶ اسفند آغاز میشود.
موسسه ملی سلامت، از نهادهای مرتبط به وزارت بهداشت و خدمات انسانی در آمریکا، هزینه انجام آزمایشها را برعهده دارد. این آزمایش در یک موسسه تحقیقاتی در واشینگتن انجام خواهد شد.
موسسه ملی سلامت و شرکت «مدرنا» در ساخت این واکسن همکاری کردهاند. مدرنا یک شرکت زیستفناوری مستقر در کمبریج، ماساچوست، است.
مقامهای طرف گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس از فاشکردن نام خود خودداری کردهاند، چون این طرح هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.
با این حال مقامهای مرتبط با امور بهداشت و سلامت تاکید کردهاند که برای انجام آزمایشهای کامل و نتیجهبخش بودن واکسن احتمالی، به زمانی بین یک سال تا ۱۸ ماه نیاز است.
بنا به گزارش آسوشیتدپرس ۴۵ شهروند جوان، که در سلامت به سر میبرند، داوطلب انجام آزمایش هستند و قرار است دوزهای مختلفی از این واکسن را دریافت کنند.
بنا بر این گزارش این داوطلبان به ویروس آلوده نخواهند شد، چراکه آنها در تماس با خود ویروس نخواهند بود.
هدف اصلی آزمایشهای این است که اطمینان حاصل شود، واکسن پیامدهای جانبی در پی نخواهد داشت.
از سوی دیگر گزارش رسانههای آلمانی حاکیست مقامهای برلین از رویکرد دولت آمریکا در قبال ساخت واکسن با بهرهگیری از شرکتی در این کشور ناراضی هستند.
روزنامه آلمانی «ولت ام زونتاگ» به نقل از مقامهای دولتی آن کشور میگویند دولت دونالد ترامپ ظاهرا شماری از دانشمندان و پژوهشگران شرکت آلمانی «کیور واک» را تشویق کرده تا برای آمریکا کار کنند.
بنا بر این گزارش آمریکا پیشنهاد پرداخت مبلغ قابل توجهی را به این شرکت یا پژوهشگران آن کرده است.
خبرگزاری آلمانی میگوید مقامهای آن کشور گفتهاند یک رویکرد مبتنی بر همکاریهای مشترک برای ساخت واکسن ویروس کرونای جدید را ترجیح میدهند. وزیر خارجه آلمان نیز تاکید کرده است که «نابودی این ویروس تنها با همکاری مشترک شدنیست، نه با مقابله ما با یکدیگر».
اما ریچار گرنل، سفیر آمریکا در برلین، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است که این گزارش درست نیست. او از بازنشر این گزارش در خبرگزاریها و رسانههای دیگر نیز انتقاد کردهاست.
البته گزارش «ولت» در خبرگزاری آلمان نیز بازتاب یافته است. به گفته این خبرگزاری مقامهای دولت آلمان قرار است در مورد این گزارش در نشست روز دوشنبه گفتوگو کنند.
از سوی دیگر وبسایت «مارکت سنتر» به نقل از شرکت «مدرنا» گزارش داده برلین تلاش میکند مانع از آن شود که واشینگتن شرکت آلمانی را تشویق کند تحقیقاتش را به ایالات متحده انتقال دهد.
پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از شرکت آلمانی «کیور واک» گفته بود اگر آنها در انجام آزمایشها با دوز پایین موفق شوند، میتوانند در تاسیسات و آزمایشگاههای فعلی خود هم به تولید انبوه واکسن اقدام کنند.
رویترز به نقل از این شرکت گزارش داده بود آنها امیدوار هستند که واکسن در ژوئن یا ژوئیه برای گرفتن مجوز لازم برای آزمایش بالینی آماده شود.