بر اساس گزارشهای تازه از اعتراضهای اخیر در شهر اصفهان، دستکم «۲۱۴ نفر از معترضان» توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند و «۳۰ نفر از معترضان» که از ناحیه چشم مصدوم شدهاند، در بیمارستان بستری هستند.
وبسایت هرانا در گزارشی نوشته است در میان ۲۱۴ نفری که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند، ۱۳ نفر کودک هستند. مقامهای امنیتی ایران در روزهای گذشته در آمارهای متفاوتی تعداد افراد بازداشتشده را ۱۲۰ نفر و در یک موضعگیری دیگر ۶۷ نفر اعلام کرده بودند.
سازمان حقوق بشر ایران نیز گزارش داده است که «دستکم ۳۰ تن از معترضان از ناحیه چشم آسیب دیدهاند و در درمانگاه الزهرا و امین بستری هستند». سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دیروز تایید کرده بود که ۱۹ نفر از معترضان که آسیب چشمی دیدهاند، بستری شدهاند.
این سازمان همچنین نوشته است که بازداشت معترضان توسط نیروهای امنیتی کماکان ادامه دارد و بسیاری از افراد بازداشت شده «افراد مسن روستایی هستند که شبانه از زندان دستگرد اصفهان به مکان نامعلومی منتقل شدهاند».
اعتراضهای اخیر مردم اصفهان به بحران آب در این استان که با حضور گسترده کشاورزان همراه بود، دو روز پیش با سرکوب گسترده نیروهای امنیتی و بازداشت معترضان مواجه شد.
بر اساس ویدیوها و تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی، نیروهای امنیتی به سوی معترضان گلولههای ساچمهای شلیک و گاز اشکآور پرتاب کردند و تصاویر زیادی از مجروح شدن مردم منتشر شده است.
همزمان با تایید مجروح شدن برخی معترضان از ناحیه چشم به دلیل اصابت گلولههای ساچمهای، کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند که آمار جراحیهای پارگی چشم در برخی بیمارستانهای اصفهان افزایش قابل توجهی یافته است.
مقامهای ارشد حکومت ایران تاکنون درباره اعتراضهای اصفهان موضعگیری نکردهاند. پیش از این فرمانده یگان ویژه اصفهان که مسئول برخورد با معترضان بود و برخی از نمایندگان اصفهان در مجلس این اعتراضها را به دشمن و ضد انقلاب نسبت داده بودند.
منتسب کردن اعتراضهای مردم ایران به کشورهای خارجی یک رویکرد سابقهدار در ادبیات سیاسی جمهوری اسلامی است. مقامات حکومت ایران به ویژه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به طور معمول برای توصیف معترضان و مخالفان حکومت از کلماتی چون اشرار و میکرب استفاده میکنند و آنها را به دشمن وابسته میدانند.
در تازهترین موضعگیری نمایندگان مجلس استان اصفهان درباره اعتراضهای اخیر، مهدی طغیانی، نماینده اصفهان، گفته است کار کشاروزان معترض را تایید نمیکند.
او در همین حال تایید کرده است که عدم امکان باز کردن جریان آب برای کشاورزی «دوره کشت طلایی در حال از بین رفتن است» و تخصیص آب برای کشت پاییزه «غیرممکن» است.
این نماینده مجلس گفته است تنها ۱۱۰ میلیون متر مکعب آب در پشت سد زایندهرود وجود دارد و این حجم آب تنها جوابگوی آب شرب پنج و نیم میلیون نفر جمعیت استان است.