سرپرست وزارت دفاع آمریکا دوشنبه ۲۷ خرداد اعلام کرد با درخواست سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا موافقت شده و یک هزار نیروی جدید در راستای اهداف دفاعی به منطقه خاورمیانه اعزام خواهند شد.
پاتریک شاناهان در بیانیه ای گفته است: بنابر درخواست سنتکام و پس از رایزنی با ستاد کل نیروهای مسلح و مشورت با کاخ سفید با اعزام یک هزار نیروی جدید به منطقه موافقت کردم.
سرپرست وزارت دفاع آمریکا تصریح کرده است که «ایالات متحده به دنبال درگیری با ایران نیست» و اعزام نیروهای تازه در راستای حصول اطمینان از امنیت و سلامت نیروهای نظامی آمریکایی است که در سراسر منطقه جهت حفاظت از منافع ملی آمریکا حضور دارند.
پاتریک شاناهان اضافه کرده است: حملات اخیر ایران تاییدی است بر اطلاعات معتبر و قابل اعتمادی که ما در خصوص تهدیدهای نیروهای ایرانی و همچنین نیروهای نیابتی آنها علیه پرسنل و منافع ایالات متحده در سراسر منطقه داشتیم.
یک مقام امنیتی آمریکا که خواست نامش فاش نشود هم به رویترز گفته است، نیروهای اعزامی تازه در حوزههایی مانند تجسس و جمع آوری اطلاعات هوایی، نظارت و شناسایی هستند که می توانند به تشخیص تهدیدها و برداشتن تصاویر و اطلاعات حساس کمک کنند. همچنین شامل نیروهایی خواهد بود که حفاظت از نیروهای آمریکایی در منطقه را تقویت خواهد کرد.
آمریکا سوم خرداد سال جاری هم از اعزام یک هزار و ۵۰۰ نیروی تازه به خاورمیانه خبر داده بود.
رویترز میگوید، نگرانی ها در خصوص درگیری احتمالی ایران و آمریکا به دنبال حمله به دو نفتکش در دریای عمان در پنجشنبه تشدید شده است. آمریکا ایران را متهم میکند که مسئول حمله به این دو نفتکش است.
این در حالی است که محمد حسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، دوشنبه نقش داشتن جمهوری اسلامی در حمله به دو نفتکش در دریای عمان را رد کرد.
در همین زمینه، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گفته، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده با مقامات مقامات سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، چین، کویت، کره جنوبی، بریتانیا و دیگر کشورها صحبت کرده و شواهد و اطلاعات دست داشتن ایران در حملات به تانکرهای نروژی و ژاپنی را در اختیار آنها قرار داده است.
سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، هم روز دوشنبه عکس های جدیدی منتشر کرده و میگوید این عکس ها نشان میدهند که نیروهای ایران در حمله به این دونفتکش در دریای عمان دست داشتهاند.
آمریکا اردیبهشت سال گذشته از توافق هستهای با ایران موسوم به برجام خارج شد و تمامی تحریم های تعلیق شده علیه جمهوری اسلامی در چارچوب این توافق را بازگرداند.
ایران هم روز دوشنبه اعلام کرد تا ده روز دیگر از سقف ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنیشده که در برجام تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.
آمریکا، اتحادیه اروپا و شمار دیگری از کشورها به این تصمیم واکنش نشان دادهاند.
با استفاده از رویترز و رادیو فردا؛ خ