لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۵

پژوهش جدید: ۱۱ درصد زنان در طول عمر خود يک بار سقط جنین می‌کنند


بر اساس سه پژوهش جدید که نتایج آن‌ها در مجله علمی «لنست» منتشر شده است، یک مورد از هر هفت بارداری در سراسر جهان به سقط جنین منجر می‌شود و ۱۱ درصد از زنان در طول حیات خود سقط جنین را تجربه می‌کنند.

این پژوهش که محصول جمع‌آوری و تحليل داده‌های پزشکی از سراسر جهان توسط یک هیئت علمی بین‌المللی ۳۱ نفره است نشان می‌دهد که هر سال حدود ۲۳ میلیون سقط جنین انجام می‌شود. ولی با توجه به این‌که تعداد زیادی از موارد سقط جنین ثبت نمی‌شود رقم واقعی «بسیار بیشتر» از این است.

آمارهای جمع‌آوری شده نشان می‌دهد که حداقل دو درصد از زنان در طول عمر خود دو بار و حدود یک درصد از زنان سه بار سقط جنین می‌کنند. میزان و کیفیت مراقبت‌های پزشکی از زنانی که سقط جنین می‌کنند در کشورهای مختلف و حتی در کشورهای ثروتمند بسیار ناهمگون است.

تهیه‌کنندگان این پژوهش می‌گویند: «برای تضمین مراقبت‌های جسمی و روحی بهتر از زنانی که سقط جنین می‌کنند باید سیستم جدیدی راه‌اندازی شود و در درجه اول باید شرایط ویژه و نیازهای آن‌ها به رسمیت شناخته شود».

تصورهای نادرست در مورد سقط جنین عمومیت دارد و حل این مشکل نیازمند آموزش و آگاهی‌بخشی است.

به عنوان نمونه بسیاری از زنان تصور می‌کنند که وقوع سقط جنین بسیار نادر است و دلیل آن بلند کردن اشیا سنگین و یا استفاده از داروهای کنترل بارداری در گذشته است. یکی دیگر از تصورات نادرست این است که برای جلوگیری از سقط جنین به خصوص در میان زنانی که ریسک بالایی دارند، روش‌های درمانی مناسب وجود ندارد.

تهیه‌کنندگان این پژوهش می‌گویند که این تصورات نادرست باعث می‌شود زنان و همسران آن‌ها خود را مقصر دانسته و یا به دنبال درمان نروند.

سقط جنین در عین حال می‌تواند به انزوای زنان منجر شود چون بسیاری از زنان که این اتفاق برای آن‌ها می‌افتد این موضوع را به اعضای خانواده، دوستان نزدیک و حتی در مواردی به شریک زندگی خود نمی‌گویند.

سقط جنین معمولا به ختم دوران بارداری قبل از ۲۰ تا ۲۴ هفته از شروع این دوره اطلاق می‌شود ولی این بازه زمانی در کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد.

بازبینی و جمع‌بندی پژوهش‌های علمی که تا تابستان ۲۰۲۰ منتشر شده نشان می‌دهد که سقط جنین می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد؛ از جمله سن بالای مادر، پدران بالای سن ۴۰ سال و یا سابقه سقط جنین قبلی در مادران.

سایر عواملی که می‌تواند برای زنان باردار خطرناک باشد وزن به شدت پایین و یا اضافه وزن مفرط، مصرف دخانیات و الکل، فشار عصبی مداوم، شب‌کاری و قرار گرفتن در معرض آلودگی شدید هوا و مواد شیمیایی ضدآفت است.

پیامدهای سقط جنین برای سلامتی به‌خصوص پس از مورد دوم و یا سوم می‌تواند بسیار شدید باشد.

کارشناسان تاکید می‌کنند که یکی از مهم‌ترین پيامدهای سقط جنین می‌تواند حالت افسردگی و سایر عوارض روحی و روانی باشد که در بسیاری از جوامع و کشورها به رسمیت شناخته نمی‌شود و یا مورد توجه قرار نمی‌گیرد. آمارها نشان می‌دهند که حدود ۲۰ درصد از زنان پس از سقط جنین دچار این حالت می‌شوند که ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

تهیه‌کنندگان این پژوهش یادآوری می‌کنند که اکثر داده‌ها مربوط به کشورهای ثروتمند است ولی «سکوت در مورد سقط جنین» نه فقط در کشورهای فقیر بلکه در سراسر جهان مشاهده می‌شود.

پژوهشگران در بخش دیگری از مقدمه توضیحی این پژوهش گفته‌اند: «سقط جنین مدت‌های مدید مورد بی‌توجهی قرار گرفته و یا اهمیت آن به خوبی درک نشده است. فقدان پیشرفت علمی در این زمینه تکان‌دهنده است و متاسفانه سیستم‌های خدمات درمانی و افکار عمومی به این بی‌توجهی عادت کرده‌اند».

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG