لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۹

نتیجه انتخابات استرالیا باعث «موجی از خودکشی و خودزنی» در میان پناهجویان مانوس شد


اردوگاه پناهجویان در جزیره مانوس
اردوگاه پناهجویان در جزیره مانوس

گزارش‌ها از جزیره مانوس در شمال پاپوآ گینه نو حاکی است که برنده شدن ائتلاف ضد مهاجرت در انتخابات استرالیا باعث ایجاد موجی از خودکشی و خودزنی در بین پناهجویان ساکن این جزیره شده است؛ پناهجویانی که بخش مهمی از آنها را ایرانیان تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس استرالیا از ۱۰ مورد خودکشی خبر می‌دهد که دست‌کم چهار مورد آن از روز شنبه با قطعی شدن پیروزی ائتلاف محافظه‌کاران در انتخابات رخ داده است.

این گزارش هم‌چنین حاکی است که تعدادی از پناهجویان طی روزهای شنبه و یک‌شنبه اقدام به خودزنی کرده‌اند که شماری از آنها در بیمارستان بستری شده‌اند و موارد دیگری از اعتصاب غذا و آتش زدن اتاق‌های بازداشتگاه نیز گزارش شده است.

جزیره مانوس متعلق به پاپوآ گینه نو است اما دولت استرالیا از سال ۲۰۱۳ به این سو آن را به بازداشتگاه پناهجویانی تبدیل کرده است که تلاش می‌کنند خود را با قایق به این کشور برسانند.

روز شنبه هفته جاری ائتلاف محافظه‌کاران در انتخابات استرالیا به طور غیرمنتظره‌ای پیروز شد، امری که حتی خود اسکات موریسون، نخست‌وزیر محافظه‌کار این کشور، از آن به عنوان «معجزه» نام برد.

این در حالی است که هم تحلیلگران سیاسی و هم پناهجویان بر اساس نتایج نظرسنجی‌های مختلف انتظار داشتند حزب چپ میانه در این انتخابات پیروز شود. حزب چپ میانه نسبت به مهاجران غیرقانونی و آوارگان رویکردی ملایم‌تر دارد.

دولت استرالیا از شش سال قبل تاکنون، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را علیه مهاجران غیرقانونی به این کشور اجرایی کرد که بر اساس این برنامه، هیچ قایقی به سوی آب‌های این کشور برای رساندن مهاجران غیرقانونی حرکت نمی‌کند.

حدود ۸۰۰ پناهجو که پیش از این کوشیده بودند به خاک استرالیا برسند توسط دولت استرالیا به بازداشتگاه‌هایی در جزایر دوردست نائورو مانوس فرستاده شدند که شرایط آنجا سخت توصیف شده است.

این پناهجویان در ماه‌های اخیر به پیروزی حزب کارگر در استرالیا و به تبع آن بهبود شرایط پذیرش پناهندگان امید بسته بودند.

بیش از هزار مرد، زن و کودک که گفته می‌شود بسیاری از آنها ایرانی هستند در اردوگاه‌های پاپوآ گینه نو و نائورو زندگی می‌کنند و به آنها گفته شده که هرگز حق اقامت در استرالیا را دریافت نخواهند کرد. علاوه بر ایران، بیشتر پناهجویان ساکن این جزایر اهل پاکستان، افغانستان، سری‌لانکا و سودان هستند.

بهروز بوچانی، پناهجوی کرد ایرانی که از سال ۲۰۱۳ در مانوس بازداشت است به خبرگزاری فرانسه گفت که از زمان رسیدن خبر پیروزی حزب محافظه‌کار، «یأس بر پناهجویان سایه افکنده» و ۹ نفر از پناهجویان مانوس دست به خودکشی زدند.

او اضافه کرد که «وضعیت از کنترل خارج شده و من پیش از این مانوس را در چنین وضعی ندیده بودم».

مقام‌های استرالیایی پیش از این گفته‌ بودند احتمال دارد صدها پناهجو به‌ طور نامحدود در اردوگاه‌ها باقی بمانند، زیرا هیچ کشور دیگری مایل به پذیرش آنها نیست.

استرالیا پیش از این سعی کرده بود با مقام‌های ایران برای بازگشت پناهجویان ایرانی که درخواست پناهندگی‌شان رد شده است به توافق برسد اما وکلای پناهجویان می‌گویند ایران از قبول پناهجویان رد شده که برخلاف میل‌شان از دیگر کشورها اخراج می‌شوند سر باز می‌زند.

مدافعان حقوق بشر در مورد وضعیت حقوق مدنی در این جزیره بارها ابراز نگرانی کرده‌اند و در استرالیا نیز بارها تظاهراتی علیه نحوه رفتار دولت این کشور با پناهندگان برگزار شده است.

منابع: خبرگزاری فرانسه، توئیتر و رادیو فردا / پ.پ/ ک.ر
XS
SM
MD
LG