لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۲۳

از هامر تا لادای جدید


لادا نیوا ۲۰۱۶
لادا نیوا ۲۰۱۶

همچنان تب خودروهای شاسی‌بلند در جهان داغ است و در این میان دو محصول قدیمی صنعت به روز می‌شوند؛ لادا نیوا به عنوان یک شاسی‌بلند ارزان‌قیمت و هامر به عنوان یک شاسی‌بلند قدرتمند و گران‌قیمت با تغییراتی وارد بازار خواهند شد.

لادا نیوا به روز می‌شود

لادا نیوا یکی از معروف‌ترین خودروهای روسی و یکی از ارزان قیمت‌ترین خودروهای شاسی‌بلند همه‌جارو در جهان است که همچنان تولید می‌شود.

این محصول با به روز رسانی قرار است در سال ۲۰۲۰ عرضه شود. نیوا از یک موتور ۱.۷ لیتری استفاده می‌کند که تنها ۸۲ اسب بخار قدرت و ۱۲۹ نیوتن متر گشتاور دارد. شاید قدرت این موتور کم به‌نظر برسد اما طراحان سعی کرده‌اند دوام را در این موتور مد نظر قرار دهند. برای همین نخواسته‌اند فشار زیادی را روی قطعات موتور بگذارند.

این خودرو همچنان سعی کرده چهره ساده خود را حفظ کند.

نیوا تی-۳ رالی
نیوا تی-۳ رالی

نیوا از نوع چهار چرخ محرک با قفل دیفرانسیل و دنده کمک و دارای جعبه دنده پنج سرعته است. این خودرو در نسخه فول خود دارای مه‌شکن است و این خود نشان می‌دهد که همچنان در اقتصادی‌ترین شرایط تولید می‌شود.

بازگشت قدرتمند هامر

هامر که به دلیل مصرف بالا کنار گذاشته شده بود، حالا با مدل الکتریکی به بازار باز خواهد گشت؛ خودرویی که نماد یک شاسی‌بلند کامل، قدرتمند و گران قیمت است.

جنرال موتورز برای هامر الکتریکی از پلتفرم برقی استفاده می‌کند که هم اکنون در حال توسعه آن برای وانت‌های بزرگ برقی خود است. این محصولات قرار است بتوانند رقیب مناسب برای وانت برقی تسلا شوند.

این اتومبیل‌ها می‌توانند با یکبار شارژ شدن بیش از ۶۰۰ کیلومتر را طی کنند. این پلتفرم از سال ۲۰۲۱ با وانت «ریویان» پا به بازار خواهد گذاشت و هامر الکتریکی هم بعد از سال ۲۰۲۳ وارد بازار خواهد شد.

رکوردهای سال ۲۰۱۹

در سال ۲۰۱۹ بوگاتی شیرون توانست رکورد سریع‌ترین خودروی خیابانی را با رسیدن به سرعت ۴۹۰ کیلومتر در ساعت بشکند. رکورد گران‌قیمت‌ترین خودروی جهان هم در سال ۲۰۱۹ با معرفی بوگاتی لاوتونوا با قیمت بیش از ۱۶ میلیون یورو شکسته شد.

از این خودرو که با الهام از بوگاتی افسانه‌ای آتلانتیک ساخته شده است، تنها یک دستگاه وارد بازار خواهد شد.

رکورد شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر هم در سال ۲۰۱۹ شکسته شد و یک خودرو سوپر اسپرت ژاپنی که ساخت شرکت اسپارک در ژاپن است، توانست به شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر ۱.۶۹ دست پیدا کند. این خودرو از یک پیشرانه الکتریکی دو هزار اسب بخاری بهره می‌برد.

در زمینه قدرت موتورهای احتراق داخلی هم شرکت هنسی پرفرمنس یک موتور هشت سیلندر با حجم ۶.۶ لیتر ساخت که توانست حدود ۱۹۰۰ اسب بخار قدرت تولید کند.

موتورهای پایه گاز سوز در ایران تولید می‌شود

با گران شدن دوباره بنزین در ایران، تقاضا برای موتورهای گاز سوز افزایش پیدا کرده و خودروسازان ایران قصد دارند موتورهای پایه گازسوز عرضه کنند.

مصطفی میرسلیم، رئیس یازدهمین همایش بین‌المللی موتورهای درون‌سوز، گفته است «در حال حاضر مشغول تولید موتور بر پایه گازسوز هستیم. ضمن اینکه طبق تصمیمی که با مدیریت ایران‌خودرو گرفته شده این موتورها را به تمام تولیدات خودرویی کشور تعمیم می‌دهیم.»

در ایران تنها یک موتور برای گاز طراحی شده است و آن هم موتور پایه گاز سوز ای اف هفت است. به دلیل نوع احتراق متفاوت گاز و حرارت بالای تولید شده، اکتان متفاوت، خشکی و دلایل متفاوت دیگر برای گاز طبیعی سی‌ان‌جی، باید موتور از ابتدا طراحی شود. اما در ایران بیشتر موتورهای بنزینی با تغییرات کوچکی تبدیل به موتورهای دوگانه سوز بنزینی-گازی می‌شوند.

گاز‌سوز شدن موتورهای بنزینی قدرت موتور را کاهش می‌دهد و پس از مدت کمی، آسیب شدیدی به قطعات موتورهای بنزینی وارد می‌کند.

تردید درباره کیفیت بنزین

با افزایش آلودگی هوا ابهام‌ها درباره کیفیت سوخت افزایش یافته است و برخی تشدید این اتفاق را به سوخت‌های غیر استاندارد مربوط دانسته‌اند.

کرامت ویس کرمی مدیر تأمین و توزیع شرکت پخش در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران گفته است «حتی یک لیتر از بنزین‌های تولید پتروشیمی‌ها در کشور توزیع نمی‌شود و تمام بنزین توزیعی کشور از ۱۰ پالایشگاه اصلی تأمین می‌شود».

کیفیت هوای تهران
کیفیت هوای تهران

آقای کرمی افزوده «در هشت کلانشهر تهران، اصفهان، اراک، مشهد، شیراز، تبریز، کرج و اهواز تمام بنزین توزیعی از نوع یورو چهار و سوپر است. حتی در حاشیه این کلانشهرها هم بنزین توزیعی را تاجای امکان یورو چهار در نظر گرفته‌ایم. این بنزین از مؤلفه‌های قابل قبول محیط زیستی تبعیت می‌کند و ادعای پیدایش آلودگی هوا در نتیجه بنزین آلوده کذب است.»

البته این گفته‌ها فعلا توسط هیچ موسسه مستقلی تایید نشده است.

XS
SM
MD
LG