تسلا توانسته است شرکت تویوتا را از نظر ارزش در بازارهای بورس پشت سر بگذارد. موفقیتهای اخیر این شرکت در زمینه خودروهای برقی و موفقیت تسلا مدل سه، سبب شده تا ارزش این شرکت خودروسازی افزایش پیدا کند.
تسلا توانسته است در چند ماه اخیر و با وجود همهگیر شدن ویروس کرونا از نظر تولید روند رو به جلویی داشته باشد. روندی که در مورد تویوتا کاملا برعکس بوده است.
تسلا چندی پیش حتی اعلام کرد که در بازار پر تقاضای وانت در آمریکا هم وانتهای برقی عرضه خواهد کرد.
این وانت تجهیزات دو دیفرانسیل مناسب برای حرکت در مسیرهای خارج جاده را دارد و قیمت آن از ۷۰ هزار دلار شروع خواهد شد. وانت تسلا که ظاهری شبیه فیلمهای علمی تخیلی دارد توانایی پیمودن مسافتی بین ۴۸۰ تا ۸۰۰ کیلومتر را با یک بار شارژ دارد.
این وانت با نام «سایبرتراک» در کاملترین نسخه از دو موتور برقی یکی در محور جلو و دیگری در محور عقب بهره میبرد و چهار چرخ آن محرک است.
البته تسلا حتی قصد عرضه کامیون برقی را هم دارد. با تولید کامیون برقی تسلا که با یک بار شارژ توانایی پیمایش ۸۵۰ کیلومتر را دارد احتمالا یکی از بزرگترین جهشهای صنعت کامیونسازی در ۱۰۰ سال اخیر رخ میدهد.
این کامیون را میتوان پرشتابترین کامیون تولیدی جهان دانست. چرا که بدون تریلر شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر این خودروی سنگین، تنها پنج ثانیه است. البته وقتی تریلر ۳۶ تنی به این کامیون متصل میشود این شتاب به عددی در حدود ۲۰ ثانیه کاهش مییابد.
این کامیون که سـِمی (Semi) نام دارد، میتواند در مسیرهای شیب دار با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند. این محصول با حفظ سرعت تعیینشده در بزرگراهها، با هر بار شارژ میتواند تا شعاع ۸۰۰ کیلومتر حرکت کند. شعاع حرکتی سـِمی بهعنوان یک کامیون الکتریکی از شعاع حرکتی کامیونهای دیزلی با یکبار سوختگیری بیشتر است.
البته فعلا آیندهدارترین خودروی تسلا مدل سه محسوب میشود و این شرکت به دنبال تولید خودرویی ارزانتر از تسلا سه است. حتی ارزانترین محصولات تسلا هم نسبت به خودروهای میانرده، قیمت بالایی دارند.
شرکت تسلا سعی دارد با تولید باتریهای ارزانتر و با دوامتر مشکل قیمت خودروهای برقی را کاهش دهد.
پس از تسلا تویوتا دومین برند با ارزش جهانی در بازار بورس است.
تویوتا در سالهای اخیر توانسته در بازارهای جهانی بسیار موفق عمل کند و پرفروشترین خودروی جهان هم اکنون تویوتا کرولا است. خودروهای تویوتا به دوام بالا و مصرف سوخت و هزینه نگهداری کم معروف هستند.
پیشتر در بررسی با ارزشترین برندهای خودرویی هم شرکت تویوتا با ارزشترین نشان تجاری شناخته شده بود. در سال گذشته ارزش جهانی برند تویوتا ۲۹ میلیارد دلار اعلام شده بود.
شرکت فولکسواگن پس از تویوتا باارزشترین شرکت خودروسازی جهان است.
گروه خودروسازی فولکسواگن و تویوتا در چند سال اخیر رقابت نزدیکی برای تبدیل شدن به جایگاه بزرگترین تولیدکننده خودرو در جهان را داشتهاند.
شرکت فولکسواگن البته طی چند سال اخیر به دلیل رسوایی خودروهای دیزلی خود با بحران بزرگی روبهرو شد و این عامل سبب شد کمی پایههای قدرت آن در جهان خودروسازی ضعیف شود.
گروه رنو، نیسان و میتسوبیشی تا پیش از سال ۲۰۱۹ خطر بزرگی برای قدرت تویوتا و فولکسواگن بودند. اما با دستگیری کارلوس غصن، رهبر این اتحاد، خطر از دست دادن مکان بزرگترین تولید کننده از تویوتا و فولکسواگن دور شد.
با این وجود دو گروه خودروسازی فیات-کرایسلر و پژو-سیتروئن به دنبال ایجاد اتحاد جدیدی هستند که اگر این اتحاد شکل گیرد احتمالا قدرت تازهای در صنعت خودروی جهان بهوجود خواهد آمد.
اتحادهای بزرگ سبب میشود هزینه تحقیقاتی چندین شرکت، سرشکن شده و امکان طراحیهای جدید و خلاقانه فراهم شود.
گروه فیات-کرایسلر و پژو-سیتروئن هر دو به دنبال توسعه پلت فرم برقی ارزان قیمت برای قشر متوسط جامعه هستند.