لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۵

تولید بزرگ‌ترین هواپیمای مسافربری جهان متوقف می‌شود؟


ایرباس ۳۸۰ در نمایشگاه هوایی پاریس؛ ژوئن ۲۰۱۷
ایرباس ۳۸۰ در نمایشگاه هوایی پاریس؛ ژوئن ۲۰۱۷

در حالی‌که روس‌ها مشغول طراحی بزرگ‌ترین هواپیمای ترابری جهان هستند، با کاهش سفارش‌گذاری برای ایرباس ۳۸۰ احتمال توقف تولید، بزرگ‌ترین هواپیمای مسافری موجود در جهان بالا گرفته‌است.

پهپاد پنهان‌کار روس‌ها

عکس‌های جدیدی در رسانه‌های هوانوردی منتشر شده که نشان می‌دهد یک پهپاد روسی که در اندازه جنگنده سوخو ۳۴ است روی باند در حال حرکت است. این پهپاد از یک موتور توربوفن بزرگ استفاده می‌کند و شباهت زیادی به پهپاد لاکهید مارتین آر کیو ۱۷۰ در ابعاد بزرگ‌تر دارد.

گفته می‌شود این پهپاد پنهانکاراست و احتمالا قابلیت‌های رزمی به غیر از وظیفه شناسایی دارد. این عکس از تاسیساتی واقع در نووسیبریسک منتشر شده است. این هواپیمای بدون سرنشین ۲۰ تن وزن دارد و شرکت سوخو در حال توسعه آن است. این محصول طراحی «بال پرنده» دارد. این پهپاد فعلا با نام «اوُخوتنیک» شناخته می‌شود.

احتمال خداحافظی ایرباس ۳۸۰

با کاهش تقاضا برای هواپیماهای غول‌پیکر مسافری، تولید بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان یعنی ایرباس ۳۸۰ با خطر روبه‌رو شده است. شرکت امارات که از بزرگترین کاربران این هواپیما است تصمیم گرفته برخی سفارش‌های خود را به مدل ایرباس ۳۵۰ تغییر دهد. سال گذشته خط هوایی امارات ۲۰ فروند دیگر از این هواپیما را سفارش داده بود؛ اما هزینه عملیاتی بالا سبب شده است امارات به فکر جایگزینی این مدل باشد. این در حالی است که یک مشتری دیگر ایرباس ۳۸۰ هم تصمیم گرفته است ۱۰ سفارش خود برای خرید این هواپیما را لغو کند.

ساخت «بزرگ‌ترین» هواپیمای ترابری جهان

روس‌ها در حال توسعه یک هوپیمای پهن‌پیکر جدید ترابری هستند که بتواند به عنوان بزرگترین هواپیمای ترابری جهان مطرح شود. این هواپیما قرار است جایگزین هواپیمای غول پیکر آنتونوف ۱۲۴ شود. این هواپیمای چهارموتوره، در فاز طراحی آئرودینامکی است. این محصول برای حمل ۱۵۰ تن بار و بردی تا هفت هزار کیلومتر درنظر گرفته شده است.

آنتونوف-۱۲۴یک هواپیمای ترابری ساخت شرکت آنتونوف در اوکراین است. این هواپیما هم اکنون بزرگ‌ترین هواپیمای ترابری جهان است. آنتونوف-۱۲۴ توانایی حمل ۱۰۰ تن بار را دارد.

آنتونوف ۱۲۴
آنتونوف ۱۲۴

توقف طرح توسعه فرودگاه اصفهان

حیدرعلی عابدی، نماینده اصفهان در مجلس، گفته «متأسفانه به دلیل محاصره اقتصادی و با خروج ترامپ از برجام، شرکتی که قرار بود طرح توسعه فرودگاه را انجام دهد، از کار پا پس کشید و امیدواریم برای توسعه فرودگاه اصفهان سرمایه گذاران داخلی وارد عمل شوند.»

وی در خصوص طرح توسعه فرودگاه اصفهان، توضیح داده است «بخشی از زمین فرودگاه برای توسعه در اراضی نظامی قرار دارد و مدیر فرودگاه پیگیر این موضوع بود. برای تسریع پشتیبانی پایتخت، پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران طراحی شده که می‌توان با آن در کمتر از دو ساعت به تهران سفر کرد».

پرواز شرکت‌های هواپیمایی ایران به مقاصد خارجی «بلامانع است»

مقصود اسعدی سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی، اعلام کرد به جز تحریم هواپیمایی ماهان برای سفر به مقصد آلمان، شرکت‌های هواپیمایی ایران مشکلی برای پرواز به کشورهای خارجی ندارند و امکان پرواز برای آنها وجود دارد.

وی در مصاحبه با ایسنا توضیح داده است « پرواز شرکت‌های هواپیمایی به مقاصد خارج از کشور بلامانع است و شرکت‌های هواپیمایی از نظر تداوم پروازی مشکلی ندارند. نکته‌ای که وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با تحریم هواپیمایی ایران مطرح کرد مربوط به تحریم صنعت هواپیمایی ایران است که به حوزه قطعات، تجهیزات و فروش هواپیما می‌شود و از سال ۱۳۵۸ توسط آمریکایی‌ها اعمال شده است و آنها هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را تحریم کردند تا بدین طریق اجازه پرواز را ندهند و صنعت هواپیمایی ایران را تحریم کنند و روز به روز نیز تحریم‌ها را سخت‌تر کردند».

در ابتدای دی ماه دولت آلمان اعلام کرد که شرکت هواپیمایی ماهان ایر از سال ۲۰۱۹ میلادی دیگر قادر نخواهد بود برای پروازهای خود از فرودگاه‌های این کشور استفاده کند.

رشد ترافیک هوایی در چین

تازه‌ترین برآوردهای انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی یاتا (IATA) حاکی از آن است که حجم مسافرت و ترافیک هوایی در چین تا سال ۲۰۳۷ میلادی به بیش از ۱.۶ میلیارد پرواز خواهد رسید.

هم اکنون برخی شرکت‌های بزرگ هوایی در حال انتقال خطوط تولید خود به چین هستند. این کشور یکی از بزرگترین متقاضیان هواپیما‌های ایرباس ۳۳۰ در جهان به‌شمار می‌رود.

جرمنیا آلمان ورشکست شد

خط هوایی جرمنیا آلمان به دلیل مشکلات مالی اعلام ورشکستگی کرد. این شرکت که مرکز آن در برلین آلمان است یک خط هوایی نه‌چندان قوی‌ست که بیشتر در مسیر‌های کوتاه پرواز می‌کند و در سال حدود چهار میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند. این شرکت از نظر قیمت بلیت معمولا ارزان‌تر از دیگر خطوط آلمان است به ۴۲ شهر مختلف در جهان پرواز دارد.

ناوگان این شرکت ۳۰ هواپیما دارد، از جمله ۱۹ ایرباس ۳۱۹، شش فروند ایرباس ۳۲۱ و پنج فروند بوئینگ ۷۳۷. این شرکت همچنین ۲۵ فروند هواپیمای ایرباس ۳۲۰ نئو سفارش داده است.

XS
SM
MD
LG