لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۳

رکوردداران طولانی‌ترین پروازها


بوئینگ ۷۸۷ سری ۹ شرکت هواپیمایی کانتاس در فرودگاه سیدنی به زمین می‌نشیند
بوئینگ ۷۸۷ سری ۹ شرکت هواپیمایی کانتاس در فرودگاه سیدنی به زمین می‌نشیند

شرکت کانتاس که از قدیمی‌ترین شرکت‌های هوایی جهان است با استفاده از یک بوئینگ ۷۸۷ سری ۹ توانسته رکورد طولانی‌ترین پرواز جهان را جابه‌جا کند؛ پروازی که ۱۹ ساعت و ۱۶ دقیقه طول کشیده‌است.

این پرواز کانتاس رکورد تازه‌ای برجای گذاشت

بوئینگ تقریبا در پنجاه سال اخیر در بیشتر مواقع رکورد طولانی‌ترین پرواز جهان را در اختیار داشته‌است، زمانی با مدل ۷۴۷ و سال‌ها با ۷۷۷. البته ایرباس ۳۸۰ و ۳۵۰ هم سعی کرده‌اند این رکورد را به سمت ایرباس ببرند و در برخی اوقات هم موفق شده‌اند.

به عنوان مثال در سال گذشته ایرباس ۳۵۰ سری ۹۰۰ مدل یو ال آر دوربردترین هواپیمای جهان شد. این پرواز ۱۸ ساعته توسط هواپیمایی سنگاپور و بین مسیر سنگاپور-نیویورک با فاصله بیش از ۱۵ هزار کیلومتر رخ داد. البته گفته می‌شود ایرباس ۳۵۰ سری ۹۰۰ توانایی پروازهای طولانی‌تر و ۲۰ ساعته را هم دارد.

ایرباس ۳۵۰ سری ۹۰۰
ایرباس ۳۵۰ سری ۹۰۰

در مقایسه با مدل عادی ۳۵۰ سری ۹۰۰ ، مدل یو ال آر برای پروازهای دوربرد خود ۲۴ هزار لیتر سوخت اضافه را با خود حمل می‌کند.

ایرباس ۳۵۰ سری ۹۰۰ از مدل یو ال آر، شباهت‌هایی به هواپیمای ۳۵۰ سری ۱۰۰۰ دارد که کشیده‌تر از ۳۵۰ است.

پروژه ایرباس ۳۵۰ از سال ۲۰۰۶ آغاز شد. هواپیمای ایرباس۳۵۰ نخستین هواپیمای ایرباس است که در ساخت بدنه آن به‌جای آلیاژهای آلومینیوم سبک رایج در صعنت هواپیمایی، از پلیمر تقویت شده با فیبر کربن استفاده شده‌است.

این هواپیما برای رقابت با هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷ و بوئینگ ۷۸۷ طراحی شده‌است و نخستین نمونه آن در سال ۲۰۱۳ میلادی به بازار آمده‌است. پیش از ایرباس ۳۵۰ سنگاپور، رکورد طولانی‌ترین پرواز جهان در اختیار بوئینگ ۷۷۷ بود.

در بهمن سال ۱۳۹۵ طولانی‌ترین پرواز آن زمان تجاری جهان، با طی مسافت ۱۴ هزار و ۵۳۵ کیلومتر، از دوحه به اوکلند توسط شرکت قطرایرویز و با هواپیما بوئینگ ۷۷۷ سری ۲۰۰ ال آرانجام شده بود.

قـُطر موتور یک هواپیمای ۷۷۷ به اندازه قـُطر یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ است.
قـُطر موتور یک هواپیمای ۷۷۷ به اندازه قـُطر یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ است.

هم اکنون هم بیشتر خطوط پروازی جهان برای دوربردترین هواپیماهای خود از بوئینگ ۷۷۷ استفاده می‌کنند. قـُطر موتور یک هواپیمای ۷۷۷ به اندازه قـُطر یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ است. موتور این هواپیما هم از قوی‌ترین موتورهای هواپیماهای مسافربری در جهان محسوب می‌شود. این هواپیما در دو کلاس پروازی ظرفیت ۴۵۰ مسافر را دارد.

بوئینگ ۷۷۷ نخستین هواپیمای تجاری جهان است که تمام مراحل طراحی آن به کمک نرم‌افزارهای رایانه‌ای انجام شده‌است. این موضوع سبب شد تا بسیاری از آزمایش‌ها روی آن در محیط‌های شبیه‌سازی شده انجام شود و بدین ترتیب از صرف میلیون‌ها دلار هزینه برای آزمایش‌های پروازی جلوگیری شود. نخستین هواپیمای ۷۷۷ در سال ۱۹۹۴ به پرواز درآمد.

در رقابت با ایرباس، البته بوئینگ به ساخت مدل ۷۸۷ روی آورد، هواپیمایی که تعداد مسافران کمتری نسبت به بوئینگ ۷۷۷ حمل می‌کند اما در سری ۹۰۰ برد این هواپیما از بوئینگ ۷۷۷ کمی بیشتر شده‌است و شرکت کانتاس با همین هواپیما توانسته‌است رکورد طولانی‌ترین پرواز جهان را به‌دست آورد.

مراحل پایانی ساخت بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر در کارخانه‌ای در واشینگتن در سال ۲۰۰۹
مراحل پایانی ساخت بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر در کارخانه‌ای در واشینگتن در سال ۲۰۰۹

بوئینگ ۷۸۷ در حال حاضر جزو سه هواپیمای پیشرفته شرکت بوئینگ است.۷۸۷ یک هواپیمای مسافربری پهن‌پیکر و دوموتوره‌است که در ساختش از مواد کامپوزیت استفاده شده؛ این عامل سبب کاهش مصرف سوخت و قابلیت بالای هواپیما در مانورهای مختلف شده ‌است.حداکثر سرعت بوئینگ ۷۸۷ حدود ۹ دهم ماخ است.

اما به‌نظر می‌رسد رکورد بوئینگ ۷۸۷ سری ۹۰۰ چندان دوام نداشته باشد چرا که ساخت بوئینگ ۷۷۷ ایکس پیشرفته‌ترین هواپیمای این شرکت که دوربردترین هواپیما جهان است در حال تکمیل است.

یکی از پیشرفته‌ترین و پرچالش‌ترین بخش‌های هواپیمای ۷۷۷ ایکس، تا شدن بخشی از بال آن است. با این روش این هواپیما جای کمتری برای پارک در آشیانه خواهد گرفت. بخش زیادی از تست‌های قطعات این هواپیما در شهر سیاتل آمریکا در حال انجام است.

این هواپیما توانایی حمل ۴۰۰ تا ‌۴۲۵ نفر مسافر را دارد و تا کنون ۳۴۰ سفارش برای این هواپیما دریافت شده‌است. شرکت امارات حدود ۱۵۰ فروند از این مدل را پیش‌خرید کرده‌است.

در ساخت بوئینگ ۷۷۷ ایکس از پیشرفته‌ترین و قوی‌ترین موتور ساخته‌شده برای یک هواپیمای مسافربری که ساخت شرکت جنرال الکتریک است استفاده شده‌است.

XS
SM
MD
LG