حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میگوید: «متوسط امید به زندگی در کشور ۷۳ سال است اما زندگی مفید ایرانیان به دلیل ناتوانی و عوارض ناشی از بیماریها اکنون حدود ۶۲ سال است.»
به گزارش جدیدترین گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی آی ای، امید به زندگی در ایران در سال ۲۰۱۴ میلادی، ۷۰.۸۹ سال تخمین زده شده و ایران در فهرست ۲۲۴ کشور جهان، در رتبه ۱۴۹ ایستاده است.
براساس این گزارش، پرنسنشین موناکو، ماکائو، ژاپن، سنگاپور و سنمارینو، کشورهای صدرنشین فهرست امید به زندگی هستند.
امید به زندگی در موناکو، صدرنشین این فهرست، برای سال ۲۰۱۴ میلادی، اندکی کمتر از ۹۰ سال (۸۹.۵۷) پیش بینی شده است.
در انتهای فهرست امید به زندگی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا که آمار مربوط به سال ۲۰۱۴ میلادی را تخمین زده، کشورهای چاد، آفریقای جنوبی، گینه بیسائو، افغانستان و سوایزلند قرار دارند.
امید به زندگی در کشور چاد که قعرنشین این فهرست است، کمتر از ۵۰ سال (۴۹.۴۴) تخمین زده شدهاست.
کشورهای عراق و هندوراس در این فهرست قبل از ایران و کشورهای بنگلادش و قزاقستان بعد از ایران قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت یازدهم، روز پنجشنبه در شهر مشهد، همچنین با انتقاد از وضعیت حاشیهنشینی در ایران از وجود «حدود ۷۰۰ سکونتگاه غیررسمی در ایران» خبرداد که به گفته قاضیزاده هاشمی، «بالغ بر ۱۰.۵ میلیون نفر» در آنها زندگی میکنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد که «تا پایان شهریورماه امسال تمامی جمعیت حاشیهنشین شهرهای ایران، از خدمات بهداشتی و درمانی بهرهمند خواهند شد و تحت پوشش بیمه قرار خواهندگرفت.»
به گفته حسن قاضیزاده هاشمی، «ارائه خدمات بهداشتی رایگان پس از جمعیت حاشیهنشین در سایر نقاط شهری کشور نیز اجرا می شود.»