کمیسیون آموزش مجلس موضوع ضربوشتم دانشآموزان را بررسی می کند.
محمدمهدی زاهدی رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات روز شنبه با بیان این خبر گفته است:«در صورت احراز تخلف، معلمان برای محاکمه به مراجع قضایی معرفی میشوند.»
در روزهای گذشته انتشار اخباری مبنی بر تبیه بدنی دانشآموزان با شلاق و لوله در استانهای کرمان، سیستان و بلوچستان و گلستان در رسانهها، منتشر شد.
مسئولان آموزش وپرورش تنبه با شلاق را تکذیب و ضربوشتم با لوله را تایید کردند.
در نهایت مدیر آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان به احترام افکار عمومی از سمت خود استعفا داد.
شاهد علوی عضو سابق انجمن معلمانان ایران، ساکن آمریکا می گوید:«خشونت در مدارس یک واقعیت غیر قابل انکار و بازتابی از حقیقت جامعه است.»
به گفته این معلم پیشین در ایران، مسئولان نطام آموزشی ایران بدنیال این هستند که چهر های انسانی و بروز از سیستم آموزشی ایران به نمایش بگذارند.
شاهد علوی معتقد است ، آموزش و پرورش ایران مشکلات ساختاری دارد و بخشی از معلمان برای آموزش مناسب نیستند.
او ادامه میدهد ، معلمانی هم که مناسب برای آموزش هستند آنقدر دغدغههای معیشتی و احساس نا امنی شغلی دارند که برای ارائه کار درست امنیت روانی ندارند.
شاهد علوی می گوید ، خشونت در مدارس ساختاری است و مسئولان درصدد انکار آن هستند.
در روزهای گذشته گزارشهایی منتشر شد درباره اینکه مدیر مدرسهای در روستای مختارآباد در جنوب استان کرمان، چند دانشآموزان را که توان پرداخت ۳۰ هزارتومان شهریه را نداشتند شلاق زده بود.
همچنین گزارش دیگری از کتک خوردن یک دانشآموز پنجم دبستان وبستری شدنش در بیمارستان در سیسنام و بلوچستان در رسانهها و شبکههای اجتماعی دست به دست شد.
و خبری دیگر از ضرب و شتم ۵ دانش آموز در گلستان بخاطر دیر رسیدن به مدرسه حکایت می کرد.
محمدباسط درازهی عضو کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس روز شنبه گفته است تنبیه بدنی دانشآموزان بیش از آنچه در رسانهها منتشر شده اتفاق میافتد.
این نماینده مردم سراوان گفته: با وجود تکرار ضربوشتم دانشآموزان، هنوز کمیتهای در آموزشوپرورش آن را مشخصا بررسی نکرده است.
تنبیه دانشآموزان در مدرسههای ایران ممنوع است اما همچنان گزارشهایی درباره کتکزدن دانشآموزان به گوش میرسد.
حسین رئیسی، حقوقدان ساکن کانادا می گوید:خشونت در مدارس جزو جرائم عمومی است و قابل گذشت نیست.
او با اشاره به قانون تاسیس آموزش و پرورش می گوید،هر گونه کودک آزاری شامل تنبه ، آزار جسمی ،جنسی و روحی و حتی دادن تکالیف زیاد ممنون است.
حسین رئیسی همچنین با اشاره به موادی ازقانون حمایت کودکان می گوید، ماده ۵ این قانون هر گونه اذیت و آزار کودکان را جرم عمومی اعلام کرده که شامل حبس و جریمه نقدی است.
تنبیه و ضرب و شتم در مدارس ایران همیشه موجی از واقعیت تا شایعه را به همراه دارد . این موارد اولین تنبه نبود و آخرین آنها نیزنخواهد بود.
آذر ماه سال گذشته وزیر آموزش و پرورش ایران از تنبیه بدنی چند دانش آموز در شهرستان الیگودرز در استان لرستان توسط معلمشان «عذرخواهی» کرد و گفته که اداره تخلفات اداری آموزش و پرورش با این معلم «به شدت» برخورد کرده است. ولی نحوه برخورد این وزارتخانه با معلم خاطی هیچگاه رسانهای نشد .