رئیس کل دادگستری استان اردبیل میگوید که نظریه تکمیلی پزشکی قانونی در مورد «علت تامه» قتل آتنا اصلانی هنوز به دادگستری ارسال نشده، و هر زمان که نظریه پزشکی قانونی دریافت شود، کیفرخواست پرونده صادر میشود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدعلی قاصدی روز شنبه ۳۱ تیر با ذکر این که پرونده این قتل در مرحله تحقیقات تکمیلی است، افزود که سعی میشود در اولین فرصت تحقیقات کامل شده و برای اجرای مجازات اقدام شود.
این مقام قضایی همچنین اشاره کرد که با وجود اعترافهای قاتل آتنا به موارد دیگر، در حال حاضر به پرونده آن جرائم رسیدگی نمیشود و «اولویت با پرونده قتل آتنا است».
آتنا اصلانی کودک ۷ ساله اهل پارسآباد مغان در ۲۸ خرداد ۱۳۹۶، به قتل رسید و جسد او ۲۰ روز بعد در پارکینگ مغازه قاتل پیدا شد.
همزمان با ادامه انتشار اخبار در مورد پرونده قضایی متهم به قتل آتنا، خبرگزاری فارس از تشکیل پرونده جدیدی در شهر کرج خبر داد. بر اساس این گزارش، دختر هفت سالهای به نام کیمیا در بیمارستانی در شهر کرج بستری است که گفته بیش از ۷۰ بار از سوی همسر صیغهای مادرش مورد تعرض قرار گرفته است.
رقیه موسوی مددکار مؤسسه خیریه مهرآفرین، به خبرگزاری فارس گفت: «از آنجا که خواب مادر کیمیا سنگین بوده و قرص خواب هم می خورده، بابک( همسر صیغهای مادر کیمیا) از این خواب سنگین و مداوم سوء استفاده می کرده و به آزار دختر هفت ساله پرداخته است».
روز دوشنبه ۲۶ تیرماه نیز خبرگزاری ایلنا از تجاوز به یک دختر خردسال در دروازه غار تهران خبر داد.
رئیس اورژانس اجتماعی کشور به این خبرگزاری گفت :«طبق گزارشی که توسط یک سازمان مردم نهاد به اورژانس اجتماعی گزارش شده، این کودک توسط پدربزرگ خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته است».
رئیس اورژانس اجتماعی کشور پیشتر از پنهان ماندن برخی از موارد آزار جنسی کودکان خبرداده و گفته بود که از حدود ۲۷ هزار گزارش آزار کودکان به این مرکز در سال گذشته، حدود دو درصد مربوط به آزار جنسی بوده است.
حسین اسدبیگی روز شنبه ۲۴ تیر، در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا اعلام کرد که از ۲۷۶۵ مورد کودک آزاریِ گزارش شده به مراکز حضوری اورژانس اجتماعی، ۱۰۴ مورد مربوط به «سوءاستفاده جنسی» بوده است.
او گفت که تعداد پسر و دختر در این آمار برابر بوده و پسران نیز در معرض تهدید سوءاستفاده جنسی قرار دارند.
به گفته آقای اسدبیگی، همچنین چهار درصد از ۲۷۶۵ مورد گزارش شده کودک آزاری به مراکز حضوری اورژانس اجتماعی، یعنی ۱۱۱ مورد، مربوط به آزار جنسی و جسمی همزمان بوده است.
او همچنین گفت که ۲.۳ درصد از ۱۳ هزار و ۷۲۶ مورد کودک آزاری گزارش شده به خط تلفن ۱۲۳، مربوط به آزار جنسی بوده است.
پیش از این، سرپرست دفتر اجتماعی استانداری تهران خبر داده بود که برای نخستین بار، طرح «پیشگیری از آزارهای جنسی کودکان» در استان تهران تهیه شده است و به زودی رونمایی خواهد شد.
سیاوش شهریور روز ۲۱ خرداد در یک نشست مدیران دولتی گفت که در این طرح معلمان و آموزشیاران پیش دبستانی و مهدکودکهای استان تهران آموزش خواهند دید.
این مقام استانداری تهران نهم خرداد نیز با اشاره به تهیه این طرح گفته بود که هدف از تدوین آن «آموزش بخش بزرگی از جامعه دانشآموزی و کودکان استان برای پیشگیری و محافظت از آزارهای جنسی است».
شهیندخت ملاوردی، معاون رئیسجمهور در امور زنان نیز در واکنش به آزار جنسی و قتل آتنا اصلانی در کانال تلگرام خود نوشت که اگر کودکان از تربیت و آموزشهای لازم برخوردار نباشند، در هر موقعیت و مکانی، در برابر این رفتارها آسیبپذیرند.