لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۲

کره شمالی و حکومت‌های استبدادی در صدر فهرست برده‌داری معاصر


بردگی معاصر در جاهایی که پُررنگتر ترسیم شده وخیم‌تر ارزیابی شده است
بردگی معاصر در جاهایی که پُررنگتر ترسیم شده وخیم‌تر ارزیابی شده است

گزارش سال ۲۰۱۸ میلادی از شاخص بردگی نوع جدید نشان می‌دهد که کره شمالی و اریتره در کنار دیگر کشورهایی که دچار حکومت‌ سرکوبگر هستند از جمله ایران بدترین شرایط را دارند.

در این گزارش کشورهای توسعه‌یافته هم بخاطر واردات حدود ۳۵۰ میلیارد دلار کالای تولیدشده تحت شرایط مشکوک در مسئلۀ برده داری جدید مسئول شناخته شده‌اند.

بر پایه گزارش شاخص بردگی سال ۲۰۱۸ میلادی که پنجشنبه انتشار یافته است بیش از چهل میلیون تن از کل جمعیت زمین در سال ۲۰۱۶ مورد نوعی از بردگی معاصر قرار گرفته اند که بیش از ۷۰ درصد آنها مؤنث و نزدیک به ۳۰ درصد مذکر محاسبه شده‌اند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:05:57 0:00
لینک مستقیم

بدترین آمار بردگی معاصر مربوط به کره شمالی و حاکی است که از هر ۱۰ تن، یک تن در چنین شرایطی بسر برده است. اریتره و بروندی در آفریقا هم وضعیت‌شان وخیم گزارش شده است.

هند با یک میلیارد و سیصد میلیون تن جمعیت با حدود هشت میلیون برده دارای بیشترین میزان گزارش شده و چین، پاکستان، کره شمالی و نیجریه پس از هند برخوردار از بالاترین میزان برده شناسایی شده‌اند که روی هم حدود ۶۰ درصد قربانیان در جهان را تشکیل می‌دهند.

در قوانین بین‌المللی و بر پایه موازین حقوق بشر، قاچاق انسان، کار اجباری، بردگی یا اعمال مثل بردگی، اسارت بر اثر بدهی، ازدواج اجباری یا خدمتی، کار کودکان و خردسالان جملگی از موارد بردگی معاصر تشریح شده‌اند.

بنا بر گزارش سالانه شاخص بردگی که «بنیاد رهایی» (Walk Free Foundation) آن را منتشر کرده است، در ایران نیز نزدیک به یک میلیون و سیصد هزار تن در ایران در وضعیت بردگی جدید به سر می‌برند. آسیب‌پذیری در برابر برده‌داری مدرن در ایران ۶۳ درصد برآورد شده و از هر یک هزار تن جمعیت کشور ۱۶ تن در وضعیت بردگی جدید بسر می‌برند.

در نقشه و آمار منتشر شده توسط این گزارش، برخی کشورها و مناطق مانند قطر و شماری دیگر از کشورهای خلیج فارس که متهم به سوءاستفاده از کارگران خارجی و نگه داشتن آنها در شرایط برده‌داری هستند، به عنوان مناطقی که «از آنها اطلاع کافی در دست نیست» یاد شده است.

برخورد دولت ها با بردگی معاصر در جاهایی که رو به زردی رفته نازل شناسایی شده است
برخورد دولت ها با بردگی معاصر در جاهایی که رو به زردی رفته نازل شناسایی شده است

از نظر چگونگی برخورد دولت‌ها با بردگی معاصر، هلند، آمریکا، بریتانیا و سوئد با بیشترین اقدام در صدر قرار دارند و از لحاظ کمترین اقدام، کره شمالی، لیبی، اریتره، جمهوری آفریقای مرکزی و جمهوری اسلامی در ایران.

بنا بر گزارش شاخص بردگی سال ۲۰۱۸، از جمع بالغ بر چهل میلیون نفری که در جهان تحت بردگی معاصر قرار دارند، نزدیک به ۲۵ میلیون تن گرفتار کار اجباری هستند و نزدیک به ۱۵ و نیم میلیون تن بدلیل ازدواج اجباری دچار این شرایط شده‌اند.

بنیاد رهایی گروهی است مدافع حقوق بشر که تلاش دارد به برده‌داری معاصر و قاچاق انسان پایان دهد. این بنیاد بدست میلیاردر استرالیایی «اَندرو فارست» پایه گذاری شده است. وی در یک نشست خبری در نیویورک گفت: «برای اولین بار امید واقعی هست که بتوانیم بردگی جدید را پایان دهیم».

بنیاد نام‌برده در سال ۲۰۱۳ صندوق آزادی را براه انداخت که یک سازمان ضدبرده‌داری غیرانتفاعی است.

XS
SM
MD
LG