در تازهترین گزارش فریدام هاوس، وضعیت آزادی اینترنت در ایران همچنان بدترین در جهان ارزیابی شده است.
«فریدام هاوس»، خانه آزادی، با انتشار گزارش سالانه خود درباره وضعیت آزادی اینترنت، شدیدترین تنزل آزادی اینترنت را در روسیه، اوکراین و ترکیه ارزیابی کرده و بدترین وضعیت آزادی کلی اینترنت را در ایران، سوریه و چین شناسایی نموده است.
گزارش «فریدام هاوس» خانه آزادی پیرامون آزادی اینترنت که دورهٔ مه ۲۰۱۳ تا مه ۲۰۱۴ را دربرمیگیرد، روز روز ۱۳ آذرماه منتشر شد.
در این گزارش سطح آزادی اینترنت و رسانههای دیجیتال در ۶۵ کشور را ارزیابی کرده و به هر یک نمره داده است؛ از صفر برای آزادترین تا صد برای حداقل آزادی.
بنا بر این گزارش، از ۶۵ کشوری که ارزیابی شدهاند، وضعیت آزادی اینترنت در ۳۶ کشور از مه سال ۲۰۱۳ سیر منفی داشته است.
گزارش فریدام هاوس، وضعیت آزادی اینترنت در کشورها را بر اساس نمرات؛ از صفر تا ۳۰ آزاد، از ۳۱ تا ۶۰ تا حدی آزاد و از ۶۱ تا ۱۰۰ غیرآزاد درجهبندی میکند.
نمرهٔ وضعیت آزادی اینترنت، حاصل جمع نمرات سه حوزه کلی است که عبارتند از؛ موانع دسترسی، محدودیتها در زمینه محتوا، موارد نقض حقوق کاربران.
وضعیت ایران در این گزارش
در این گزارش، وضعیت اینترنت در بلاروس با نمره ۶۲، پاکستان با نمره ۶۹، ازبکستان با نمره ۷۹ و ایران با نمره ۸۹ ، در فهرست کشورهایی با اینترنت آزاد، قرار نگرفتهاند.
موانع دسترسی به اینترنت در ایران، از نمره صفر برای بهترین تا ۲۵ برای بدترین؛ نمره ۲۲، محدودیتها در زمینه محتوای اینترنتی در ایران، از نمره صفر برای بهترین تا ۳۵ برای بدترین؛ نمره ۳۱ و موارد نقض حقوق کاربران در ایران از نمره صفر برای بهترین تا ۴۰ برای بدترین؛ نمره ۳۶ گرفته است.
در تازهترین گزارش فریدام هاوس، وضعیت آزادی اینترنت در ایران همچنان بدترین در جهان ارزیابی شده است.
این گزارش حاکی است ۳۱ درصد از جمعیت ۷۶ و نیم میلیونی ایران از اینترنت استفاده میکنند و افزوده است که شبکههای اجتماعی، برنامههای فنآوری اطلاعات و ارتباطات و سایتهای حاوی مطالب سیاسی و اجتماعی مسدود و وبلاگنویسان و کاربران برنامههای فنآوری اطلاعات و ارتباطات دستگیر شدهاند.
در گزارش فریدام هاوس به ادامه صدور احکام جزایی شدید و محکومیتهای طولانی مدت حبس برای فعالیتهایی اینترنتی در ایران اشاره شده است.
این گزارش همچنین اشاره دارد که سرعت اینترنت در ایران در میان ۱۹۲ کشور در رتبهٔ ۱۵۶ و پایینترین میانگین اوج سرعت ارتباطی است.
وضعیت آزادی اینترنت در ایران در گزارش سال پیش فریدام هاوس، سال ۲۰۱۳، نمره ۹۱ گرفته بود، سال پیش از آن - سال ۲۰۱۲ - نمره ۹۰، سال پیشتر، سال ۲۰۱۱ نمره ۸۹ مثل نمره امسال و سال ۲۰۰۹ زمانی که فریدام هاوس کار تهیه و انتشار گزارش سالانه وضعیت آزادی اینترنت در جهان را آغاز کرد؛ نمره ۷۶.
فریدام هاوس در تازهترین گزارش خود آورده است، حدود ۴۱ کشور قوانینی برای جریمه آزادی بیان در اینترنت، تشدید کنترل روی محتوای اینترنتی یا توسعهٔ نظارت بر اینترنت تصویب یا طرح کردهاند.
در گزارش فریدام هاوس، وضعیت آزادی اینترنت در آمریکا با کسر دو نمره نسبت به سال قبل نمره ۱۹ یافته و در رده ششم قرار گرفته است.