همزمان با کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی، نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، جمعه شب رای دیدار با مقامات جمهوری اسلامی وارد تهران شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای مادور روز شنبه، ۲۰ دی، در نشستی مشترک با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، و اعضای کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور شرکت میکند.
نیکلاس مادورو در حالی به تهران رفته است که قیمت نفت اکنون به زیر ۵۰ دلار در هربشکه و پایینترین سطح خود در پنج و سال و نیم گذشته رسیده و بنا بر آمارهای اوپک، قيمت سبد نفتی اين سازمان در روز چهارشنبه، ۱۷ دی، حتی به ۴۵ دلار سقوط کرد.
با این ترتیب، ونزوئلا و ایران، از اعضای اوپک، بخش عمده درآمد نفتی خود را از دست داده اند. هر دو کشور همراه الجزایر و اکوادور در نشست ماه نوامبر اوپک خواستار کاهش سقف تولید برای کمک به افزایش قیمت نفت بودند، اما عربستان با این پیشنهاد مخالفت کرد.
به گزارش روز پنجشنبه روزنامه گاردین، حدود ۹۵ درصد درآمد ونزوئلا از محل صدور نفت خام است و سایت «نزدک» نیز به نقل از «دویچه بانک» آلمان میگوید که دولت مادورو برای جبران کسری بودجه این کشور نیاز دارد هر بشکه نفت را تقریبا به بهای ۱۱۷ دلار بفروشد.
به گزارش خبرگزاری رسمی ونزوئلا، نیکلاس مادورو پیش از ورود به ایران از چین دیدار کرده و قرار است از تهران به عربستان و سپس به الجزایر برود.
بر اساس این گزارشها، ونزوئلا روزانه ۶۰۰ هزار بشکه نفت به چین میفروشد، اما به دلیل سرمایهگذاریها و وامهای کلان چین به این کشور، بخش عمده درآمد فروش نفت آن به چین صرف بازپرداخت این وام ها میشود.
نیکلاس مادورو روز جمعه در پایان سفرش به چین اعلام کرد که پکن با سرمایهگذاری بیش از ۲۰ میلیارد دلار دیگر در ونزوئلا موافقت کرده است، اما جزئیات آن را اعلام نکرد و روشن نیست که این مبلغ بخشی از قراردادهای جاری فروش نفت در مقابل دریافت وام است یا خیر.
ونزوئلا نیز مانند ایران کاهش قیمت نفت را به «ئوطئه سیاسی» نسبت داده است.
سطح روابط ایران و ونزوئلا، بهویژه، در دوران محمود احمدی نژاد و هوگو چاوز، رئیس جمهوری سابق ونزوئلا اوج گرفت، اما با درگذشت چاوز و پایان دوره احمدینژاد، دولت حسن روحانی تاحدودی از سیاست توسعه «استراتژیک» روابط با آمریکای لاتین دوری کرده است.