رهبر جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۱۰ شهریور، هر دو حزب آمریکا را به «ارتکاب جنایات و فجایع گوناگون» متهم کرد و گفت که با هیچ دولتی در آمریکا نمیتوان از طریق مذاکره به تفاهم و نقاط مشترک رسید.
آیتالله علی خامنهای، دولت آمریکا را «فاقد صلاحیت اخلاقی» برای اظهار نظر درباره جمهوری اسلامی ایران دانست و درباره هر دو حزب اصلی آمریکا گفت که «هیچکدام صلاحیت اخلاقی ندارند، زیرا هر دو حزب، مرتکب جنایات و فجایع گوناگونی شدهاند».
وی، حزب دمکرات، حزب حامی دولت فعلی آمریکا را به «ایجاد شبکههای تروریستی خطرناک» متهم کرد و گفت: «دولت کنونی آمریکا، یک گروه تروریستی را به ظاهر مورد حمله قرار میدهد و یک گروه تروریستی را مستثنی میکند که معنی آن، حاکمیت سیاست بر اخلاق است».
رهبر ایران، دولت قبلی آمریکا را نیز مسئول «فجایع و جنایتهای انجامگرفته در عراق و افغانستان و کشتهشدن میلیونها انسان بیگناه» معرفی کرد و در ادامه افزود: «بنابراین هیچ یک از این دو حزب مطرح در آمریکا، از لحاظ صلاحیت اخلاقی، ترجیحی بر دیگری ندارد».
آیتالله خامنهای، این سخنان را در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای صنعت دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیان کرد که در محل سخنرانی او برپا شده بود.
رهبر جمهوری اسلامی ایران در ادامه با تأکید بر اینکه آمریکاییها در مذاکرات، به جای تفاهم، به دنبال تحمیل خواستههای خود هستند، گفت: «ما در آمریکا با چنین دولتهایی طرف هستیم و اینکه تصور کنیم با مذاکره میتوان به تفاهم و نقاط مشترک رسید، اشتباه است».
خامنهای روز سوم شهریورماه نیز در دیدار با رییس جمهوری و اعضای هیأت دولت ایران، آمریکا را به «بد حسابی و بدعهدی» در برجام متهم کرده و گفته بود: «به وعدههای هیچ یک از دولتها در آمریکا نمیتوان اعتماد کرد و نباید در مقابل وعده آنها اقدام نقد انجام داد».
وی، پیشتر نیز آمریکا را به عدم اجرای کامل تعهداتش در چارچوب برجام متهم کرده بود.
او در بخش دیگری از سخنان روز چهارشنبهاش، افزایش «توان دفاعی و تهاجمی» را «حق قطعی و مسلم» ایران دانست و گفت: «باید توان و قدرت دفاعی را افزایش داد تا قدرتهای زورگو، احساس تهدید کنند».
رهبر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «سلاحهای شیمیایی و هستهای بر اساس مبانی اعتقادی و دینی ممنوع هستند»، افزود: «ممنوعیت سلاح شیمیایی در بخش تهاجمی است اما افزایش توان در بخشهای دفاعی در برابر جمله شیمیایی اشکالی ندارد».
خامنهای پارسال نیز توقف پیشرفتهای دفاعی ایران را که به گفته وی خواست کشورهای غربی است، «سخنی ابلهانه» توصیف کرده و بر لزوم آمادگی دفاعی ایران در برابر غرب تأکید کرده بود.
وی همچنین، خواستار آن شده بود که نیروهای نظامی ایران «آمادگیهای نظامی و دفاعی و سازماندهیهای رزمی و آمادگیهای روحی خود» را «روز به روز» افزایش دهند و این را «یک دستورالعمل رسمی» خوانده بود.
آیتالله خامنهای در حالی بر افزایش «توان تهاجمی و دفاعی» ایران تأکید میکند که طی ماههای گذشته، آزمایشهای موشکی ایران با واکنش شدید ایالات متحده و قدرتهای اروپایی مواجه شد.
آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان، این آزمایشها را بیاعتنایی به قطعنامه سازمان ملل متحد خواندند و از شورای امنیت خواستند که با آن برخورد کند.
به گفته این کشورها، موشکهای مورد آزمایش ایران، قابلیت حمل کلاهک هستهای دارند و به همین دلیل، با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ناسازگار است.
با این حال، مقامهای ایران تأکید میکنند که موشکهای بالستیک ایران ماهیت دفاعی داشته و قابلیت حمل کلاهک هستهای ندارند و از این رو پرتاب آزمایشی آنها نقض قطعنامه یاد شده نیستند.