همزمان با برگزاری نشست نمایندگان کشورهای عضو گروه «حامیان سوریه» در نیویورک، بشار اسد روز پنجشنبه اول مهر در گفتوگوی اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که در صورت ادامه حمایتهای خارجی از مخالفانش، جنگ در آن کشور ادامه خواهد یافت.
رییس جمهوری سوریه به آسوشیتدپرس گفته است به نظر او چند ماه پس از آنکه آمریکا، عربستان سعودی، ترکیه و قطر حمایت خود را از مخالفان مسلح دولت سوریه قطع کنند، پناهجویان سوری به کشورشان باز میگردند.
وی افزود: «مقامهای آمریکایی ارادهای برای همکاری با روسیه در مبارزه با شبهنظامیان سوریه ندارند».
بشار اسد بدون اشاره به نقش خود و ارتش تحت فرمانش، کسانی را که «دشمن» نامید مسئول حدود شش سال ویرانی در سراسر سوریه دانست و تأکید کرد که نیروهای تحت فرمانش، در اقدامات خود افراط نکردهاند.
رییس جمهوری سوریه همچنین حمله هفته گذشته به ارتش این کشور را که در جریان آن ۶۲ سرباز کشته شدند، «عمدی» خواند.
این در حالی است که آمریکا ساعاتی پس از این حمله، ضمن ابراز تأسف از وقوع آن اعلام کرده بود که این حمله ناشی از «بروز اشتباه» بوده است.
همزمان به گزارش خبرگزاری رویترز، معاون استفان دِی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه ابراز امیدواری کرد که مذاکرات صلح سوریه طی هفتههای آینده از سر گرفته شود.
عزالدین رمزی گفت: «آمریکا، روسیه و دیگر کشورهای عضو گروه حامیان سوریه در نشست خود در نیویورک، موافقت خود را با اجرای آتشبس در سوریه برای پیشبرد روند صلح در این کشور اعلام کردهاند».
وی همچنین تأکید کرد که سازمان ملل متحد هرگز از تلاشهای دیپلماتیک خود برای پایاندادن به جنگ داخلی در سوریه ناامید نمیشود.
همزمان درگیریها در سوریه به خصوص در منطقه حلب ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هواپیماهای ارتش سوریه با پشتیبانی جنگندههای روسی شامگاه چهارشنبه مناطق تحت کنترل شورشیان را در حلب بمباران کردند.
رامی عبدالرحمان مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن، این حملات را «سنگینترین» حملات هوایی طی ماههای اخیر در حلب ارزیابی کرده است.
این حملات هوایی در حالی صورت میگیرد که وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه خواستار توقف همه پروازهای جنگی بر فراز شمال سوریه شده بود تا امکان امدادرسانی به این مناطق فراهم شود.
جان کری وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته بود که توقف بمبارانها در سوریه آخرین فرصت برای یافتن راهحلی جهت پایاندادن به این «قتلعام» است.
وزیر خارجه آمریکا همچنین نقض آتشبس سوریه را «ضربهای بزرگ» به تلاشها برای برقراری آرامش در این کشور دانست.
گروه حامیان سوریه متشکل از ۲۳ کشور از جمله آمریکا، روسیه، ترکیه، عربستان سعودی و ایران همزمان با برگزاری هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل، از روز سهشنبه ۳۰ شهریورماه مذاکراتی را در نیویورک آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری روسی ایتارتاس، سرگئی لاوروف پس از نشست روز چهارشنبه کار بر روی فهرست گروههای تروریستی در سوریه را «مهمترین اولویت» مذاکرات برای حل بحران این کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بشار جعفری نماینده سوریه در سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه، از آمادگی دمشق برای شرکت در مذاکرات صلح بدون هیچ پیششرطی خبر داد و گفت که سوریه، یک لیبی یا عراق دیگر نخواهد شد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه، ضمن «وحشیانه» خواندن حمله به کاروان حامل کمکهای بشردوستانه به سوریه، خواستار یافتن راهی برای پایان دادن به جنگ داخلی در این کشور شد.
سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد، ارسال کمکهای بشردوستانه این سازمان، که در پی حمله به یک کاروان در نزدیکی حلب متوقف شده بود، بار دیگر از سر گرفته شده است.
بنا بر اعلام نماینده سازمان بهداشت جهانی در سوریه، قرار است روز پنجشنبه کاروان کمکها به یک منطقه تحت محاصره در نزدیکی دمشق وارد شود.
سازمان ملل متحد از دو روز پیش در پی حمله به یک کاروان کمکهای بشردوستانه در نزدیکی حلب، ارسال کمکهای خود را متوقف کرد.
به گفته صلیب سرخ جهانی، این حمله دستکم ۲۰ کشته بر جای گذاشت.
برخی مقامهای آمریکایی میگویند شواهد نشان میدهد که حمله به کاروان کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در سوریه، توسط هواپیماهای «سوخوی ۲۴» روسیه انجام شده اما مسکو هرگونه دخالت در این حمله را رد کرده است.
همزمان به گزارش خبرگزاری آلمان، زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان که به مسکو سفر کرده است، روز پنجشنبه گفته احتمال زیادی وجود دارد که این حمله توسط هواپیماهای ارتش سوریه انجام شده باشد.
روسیه از یک سال پیش حملاتی هوایی را در سوریه آغاز و اعلام کرده است که هدف این حملات، بمباران مواضع گروه «حکومت اسلامی» (داعش) و شبهنظامیان القاعده است اما آمریکا میگوید این حملات مواضع اپوزیسیون میانهروی سوریه را هدف قرار میدهد.
همزمان خبرگزاری فرانسه، روز پنجشنبه از کشتهشدن ۱۲ نفر در جریان انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در استان درعا در جنوب سوریه خبر داد.
از سوی دیگر ارتش ترکیه نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که گروه «حکومت اسلامی» شهر مرزی کیلیس در خاک ترکیه را با راکت مورد حمله قرار داده که در جریان این حمله، شش نفر از جمله پنج کودک کشته شدهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اثر حملات شورشیان سوری به این شهر مرزی در جنوب ترکیه که محل اقامت شماری از پناهجویان سوری است، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون دست کم ۲۱ نفر کشته و ۸۰ نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
جنگ داخلی در سوریه که از مارس سال ۲۰۱۱ آغاز شده، تاکنون بیش از ۲۷۰ هزار کشته برجای گذاشته و نیمی از جمعیت این کشور را آواره کرده است.