لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۴

ولی‌الله سیف: تنگنای مالی موجب تشدید وضعیت نامناسب نظام بانکی ایران شده است


ولی‌الله سیف می‌گوید: «شبکه و عملیات بانکی باید زیر نظارت موثر قرار گیرد».
ولی‌الله سیف می‌گوید: «شبکه و عملیات بانکی باید زیر نظارت موثر قرار گیرد».

رییس‌ کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که «نظام بانکی ایران هم‌اکنون در وضعیت چندان مناسبی به سر نمی‌برد و تنگنای مالی موجب تشدید این وضعیت شده است».

به نوشته خبرگزاری مهر، ولی‌الله سیف روز سه‌شنبه ۲۵ مهرماه در نخستین نشست مشترک رییس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس و مدیران ارشد بانک مرکزی گفت:‌ «نزدیک به ۴۵ درصد از منابع و دارایی‌های بانک‌ها منجمد و غیرقابل استفاده و بدون بازدهی مناسب است».

وی از ذکر جزییاتی درباره اینکه دارایی‌های «منجمد و غیرقابل استفاده» شامل چه دارایی‌هایی می‌شوند، خودداری کرد. اما به باور کارشناسان با توجه به حجم معوقات بانکی که در پایان سال ۹۴ به گفته رییس کل بانک مرکزی، حدود ۹۰ هزار میلیارد تومان بوده است، یکی از علل تنگناهای مالی نظام بانکی همین معوقات بانکی و وثیقه‌هایی است که به گفته خود بانکها در بسیاری از موارد «بی‌ارزش‌اند».

به نوشته شماره ۱۳ تیرماه امسال روزنامه آرمان، کارشناسان حتی حجم معوقات بانکی را تا ۱۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌کنند که به اذعان مدیران بانکی و اقتصادی، ۸۰ درصد از آن متعلق به ۵۰۰ نفر از بدهکاران است.

رییس‌ بانک ‌مرکزی ایران در سخنان روز سه‌شنبه‌اش به لزوم نظارت بر بازار مالی اشاره کرده و می‌گوید:‌ «شبکه و عملیات بانکی باید زیر نظارت موثر قرار گیرد».

وی گفت: نظارت موثر اما نیاز به همکاری همه نهادهای حاکمیتی از جمله قوای مقننه و قضاییه و دیگر دستگاه‌های اجرایی دارد.

به گفته سیف، بانک مرکزی باید از اختیارات قانونی لازم برای اعمال نظارت مؤثر بر فعالیت‌های بانکی برخوردار باشد.

وی در خصوص یکسان‌سازی نرخ ارز هم گفت: «طرح یکسان سازی نرخ ارز قرار بود پس از گذشت چند ماه از اجرای توافق برجام عملیاتی شود که یکی از پیش‌نیازهای اصلی آن، عادی‌سازی روابط بانکی بین‌المللی است که امید می‌رود روند آن تسریع شود».

با اجرای توافق هسته ای و لغو تحریم‌ها راه برای پیوستن دوباره نظام بانکی ایران به نظام بانکی جهانی هموار شده اماتاکنون به دلیل نپیوستن ایران به FATF (کارگروه مبارزه با پولشویی) این تلاش به نتیجه دلخواه نرسیده است.

XS
SM
MD
LG