لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۲۳

اخبار ضد و نقیض از «قول» ایران برای پایان دادن به تبعیض علیه ورزشکاران اسرائیلی


توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک
توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک

توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، می‌گوید که نهاد زیر نظرش به این دلیل حضور ایران در مسابقات را به حالت تعلیق درنیاورده که تهران با ارسال نامه‌ای «اطمینان داده است که به سیاست تبعیض‌آمیز خود علیه ورزشکاران اسرائیلی پایان خواهد داد».

آقای باخ گفت که کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به کمیته بین‌المللی المپیک قول داده است که «در آینده کاملاً از منشور المپیک پیروی کند».

باخ ادعا کرد که این نامه توسط مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش ایران، و رضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی امضا شده است.

این خبر در حالی در یک وب‌سایت ورزشی خارجی بازتاب یافته که تاکنون از سوی مقامات و رسانه‌های ایرانی در مورد محتوای این نامه خبری منتشر نشده است.

در همین زمینه روز پنج‌شنبه،‌ ۲۶ دی‌ماه، خبرگزاری فارس از قول «مسئولان» کمیته ملی المپیک نوشت که مقامات المپیک ایران هیچ نامه‌ای ارسال یا امضا نکرده‌اند.

اما این خبر در حالی تکذیب می‌شود که وب‌سایت کمیته بین‌المللی المپیک خبر داده است که آقای توماس باخ، سه روز پیش یعنی روز دوشنبه با مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش ایران و رضا صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی دیدار کرده و در مورد این مسائل به‌ویژه رعایت منشور المپیک با آنها تبادل نظر کرده است.

تاکنون به‌رغم این‌ که حکومت جمهوری اسلامی به ورزشکاران ایرانی دستور داده تا از رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی در مسابقات ورزشی خودداری کنند و با این‌ که این امر نقض آشکار منشور المپیک است، کمیته ملی المپیک ایران توانسته است از روبه‌رو شدن با مجازات کمیته بین‌المللی المپیک فرار کند.

به نوشته وب‌سایت ورزشی «اینساید دِ گیمز»، در ماه مه سال گذشته، ایران نامه مشابهی به فدراسیون بین‌المللی جودو، و با رونوشتی از آن به کمیته بین‌المللی المپیک، ارسال کرد و در آن قول داد که به تحریم چند دهه خود علیه ورزشکاران اسرائیلی پایان دهد.

اما پس از آن بود که سعید ملایی، ستاره جودو ایران، اوایل شهریورماه امسال در پی باخت «اجباری» در بازی‌های قهرمانی جهان در توکیو به‌ منظور روبه‌رو نشدن با حریف اسرائیلی، از ژاپن به آلمان رفت و به رادیوفردا گفت که دیگر قصد بازگشت به ایران را ندارد؛ او سپس از آلمان تقاضای پناهندگی کرد و پس از مدتی تبعه مغولستان شد.

سعید ملایی همچنین گفت که به‌ دستور مقام‌های جمهوری اسلامی و زیر فشار آنها سه بار ناچار شده است به باخت‌های اجباری تن بدهد تا مجبور به رویایی با حریف اسرائیلی نشود.

این حادثه با واکنش تند فدراسیون بین‌المللی جودو مواجه شد.

به نوشته وب‌سایت یادشده، توماس باخ گفته است که با فدراسیون بین‌المللی جودو در ارتباط است تا آن چه در مسابقات جهانی رخ داده و این‌ که آیا کمیته ملی المپیک ایران در این ماجرا درگیر بوده است یا نه، روشن شود.

خبر ارسال نامه «تعهد» جمهوری اسلامی به خاتمه «سیاست تبعیض‌آمیز خود علیه ورزشکاران اسرائیلی» در حالی منتشر می‌شود که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی تاکنون بارها از ورزشکارانی که از رویارویی با حریفان اسرائیل خودداری کرده‌اند، تمجید کرده است.

XS
SM
MD
LG